Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΑΝΟ

 Τι  σας οδήγησε στη  συνεργασία με το συνδυασμό  του Μ.Μαργαρίτη, τη στιγμή μάλιστα  που υπήρχαν συνομιλίες και με άλλες παρατάξεις και τι ρόλο έπαιξαν  οι κομματικοί παράγοντες και πιέσεις σε αυτήν την απόφαση; 
Από τη στιγμή που δεν μπορέσαμε να παρουσιάσουμε πλήρες ψηφοδέλτιο ως ανεξάρτητος συνδυασμός «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» για λόγους που έχουμε ήδη αναπτύξει επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τον συνδυασμό εκείνο που θα κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος των οραμάτων που είχαμε για μία Νάξο έξω από τη μιζέρια και τα κομματικά κλισέ. Κι αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον συνδυασμός του κ. Μαργαρίτη που συνδυάζει την πείρα με την νεανική ορμή, αποτελεί μία ελπιδοφόρα πρόταση και έχει πλέον δημιουργήσει δυναμική ΝΙΚΗΣ.
Συνομιλίες  με άλλες παρατάξεις πραγματοποιήθηκαν αλλά ενδεχομένως να μην ήταν στο σωστό χρονικό σημείο με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθούν. Συζητήσεις με κομματικούς παράγοντες από όλους τους χώρους γινόντουσαν από την πρώτη στιγμή που ανακοινώσαμε τη συμμετοχή μας στις Εκλογές αλλά καθοριστικό ρόλο στην πορεία της παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» έπαιξε η αγωνία για το μέλλον της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.
 
Στο πλαίσιο της συνεργασίας  που επιτεύχθηκε  με το Μανόλη Μαργαρίτη, θα σας δούμε να διεκδικείτε αξιώματα, αν ο συνδυασμός «Στροφή  στο Μέλλον-Δημοτική Δράση» είναι ο νικητής στις εκλογές; 
Ήμουν πάντοτε άνθρωπος των πράξεων για το κοινό καλό χωρίς να ενδιαφέρομαι για προσωπικά οφέλη ή αξιώματα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να αλλάξει τώρα κάτι τέτοιο. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν έχει ως στόχο την κατάληψη «καρέκλας» ή αξιώματος αλλά μόνο τη βελτίωση του κοινού καλού. 
Διατελέσατε πρόεδρος του Τοπικού  Διαμερίσματος Εγγαρών. Είστε ικανοποιημένος από την εικόνα του χωριού; Τι άλλαξε τα τέσσερα αυτά χρόνια της θητείας σας  και τι ευελπιστείτε να αλλάξει την επόμενη;
Οι συγχωριανοί  μου με τίμησαν επανειλημμένες φορές  με την ψήφο τους και διατελώ πρόεδρος του Τ.Δ. Εγγαρών για 10 χρόνια. Στο χωριό μου κατασκευάστηκαν επί των ημερών μου δύο σημαντικά έργα: η πλατεία, που αποτελεί σημείο συγκέντρωσης των κατοίκων και ο βιολογικός καθαρισμός.
Είχαμε  όμως την ατυχία, την τετραετία 2006 -10 η Δημοτική αρχή να είναι αδρανής, με αποτέλεσμα να μην έχουμε την  χαρά ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη για τη δημιουργία νέας γέφυρας στην έξοδο του χωριού προς τον Απόλλωνα ή την αγορά ακινήτου για την ανέγερση πολιτιστικού κέντρου (με πιστώσεις που είχαν εξασφαλιστεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας μου).
Ο εχθρός του καλού όμως είναι το καλύτερο οπότε η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής με στόχο τη βελτίωση της εικόνας του χωριού μου αλλά και του ευρύτερου Δήμου.
 
Η υποβάθμιση της περιοχής προς τις Εγγαρές αποτελεί μείζον πρόβλημα για τις Εγγαρές και αποκρουστική εικόνα για τους επισκέπτες. Τι θα μπορούσε να γίνει για να αλλάξει η εικόνα αυτή; 
Η εντατικοποίηση της ανακύκλωσης για άμεση μείωση του όγκου απορριμμάτων (έως 50%), η κατασκευή και η λειτουργία Χ.Υ.Τ.Υ, σε συνδυασμό με το οριστικό κλείσιμο του υπάρχοντος Χ.Α.Δ.Α και φυσικά την αποκατάστασή του, θα βελτιώσουν σημαντικά τη διαδρομή Χώρας – Εγγαρών. Όσον αφορά στη βελτίωση των χαρακτηριστικών της οδού, είναι απαραίτητη η διαπλάτυνση του γεφυριού στη θέση «Γκρεμνά νερά» αλλά και η κατασκευή έργου για τη συγκράτηση των φερτών και την ομαλή απορροή των ομβρίων, προκειμένου η διαδρομή Χώρας – Εγγαρών να μεταβληθεί σε πιο ευχάριστη και ασφαλέστερη.  

Ποια  τα λάθη της σημερινής  Δημοτικής αρχής  στο θέμα του τουρισμού  και ποια τα περιθώρια  δράσης της νέας, ώστε να μπορέσει η  Νάξος να γίνει  ανταγωνιστικότερος προορισμός; 
Η Δημοτική αρχή απέδειξε ότι μπορεί να φτάσει έως ένα σημείο την…υπόθεση τουρισμός. Δυστυχώς δεν αφουγκράστηκε έγκαιρα τη διεθνή κρίση, δεν ενημέρωσε όπως όφειλε σε προκαθορισμένο χρόνο τους επαγγελματίες ότι δεν είναι σε θέση να διαθέσει κονδύλια για τη διαφήμιση (προκειμένου να δράσουν σωματεία και επαγγελματίες).
Θα πρέπει λοιπόν να δημιουργηθεί ένα δυνατό τουριστικό προϊόν τόσο όσον αφορά στις υποδομές του αλλά και στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ο δήμος έχει καθοριστική συμμέτοχη γιατί φροντίζει από την καθαριότητα, τη διασφάλιση νερού στους Δημότες του αλλά και στους επισκέπτες του. Επίσης φροντίζει για την προστασία του περιβάλλοντος (βιολογικοί καθαρισμοί, προστασία περιοχών και ανάδειξη τους) για το οδικό δίκτυο μέχρι και τις λιμενικές εγκαταστάσεις…..      
Οι ανεπαρκείς ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες και σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος τους συνετέλεσαν ώστε οι αφίξεις στη Νάξο το 2010 να είναι μειωμένες. Αντίθετα το Κουφονήσι, η Σχοινούσα, η Δονούσα και λιγότερο η Ηρακλειά είχαν σημαντική τουριστική αύξηση.  
Πως οραματίζεστε τη Νάξο και τα τέσσερα νησιά την επόμενη τετραετία; 
Η ιστορία, τα μνημεία και η φυσική ομορφιών των οικισμών που συνθέτουν όχι μόνο τη Νάξο αλλά και τα τέσσερα νησιά που θα πλαισιώσουν το νέο Δήμο προκαλούν τον κάθε νέο πολιτικό να οραματιστεί ένα καλύτερο αύριο. Όμως, από λόγια όλοι έχουμε χορτάσει. Αυτό που ζητούν όλοι είναι να εκμεταλλευτούμε σωστά τα όπλα που μας δίνουν τα νησιά και να τα μετατρέψουμε σε πρωταγωνιστές με ανταγωνιστική θέση στον τουριστικό χάρτη της χώρας. Να υπάρχει οργάνωση σε όλους τους τομείς ώστε η καθημερινότητα όλων μας να είναι ευχάριστη, αγόγγυστη και η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων να γίνεται με έναν και μόνο στόχο: τη βελτίωση των όρων διαβίωσης των κατοίκων.  
Γιατί θα πρέπει ένας ψηφοφόρος  να σας ψηφίσει την Κυριακή; 
Γιατί είμαι ένας νέος άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι έχει τη διάθεση  αλλά και τη θέληση να αφήσει πίσω του  τους όποιους εγωισμούς για το κοινό καλό. Γιατί είμαι εργατικός  όπως έχω αποδείξει μέσα από την  πολυετή επαγγελματική μου δράση, έχω εμπειρία σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, είμαι οργανωτικός, ξέρω να ακούω τους συνεργάτες μου και κυρίως διαθέτω την τόλμη να έρθω σε ρήξεις όταν απαιτείται για την πρόοδο του τόπου μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: