Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Επιφανείου


  Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 το πρωί (μετά τη θεία Λειτουργία) τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Νάξου το εικοσαετές Αρχιερατικό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Παροναξίας κυρού Επιφανείου Καλαφάτη (καταγομένου από την Ύδρα), ο οποίος διεποίμανε επιτυχώς την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας κατά τα έτη 1960-1990 και ο οποίος εκοιμήθη στις 30 Οκτωβρίου 1990 (και έχει ταφεί στο Κοιμητήριο της Ι. Μονής Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου Χώρας Νάξου). Της ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος συμπαραστατούμενους από πλειάδα κληρικών.
    Για την προσωπικότητα και το έργο του αειμνήστου Ιεράρχη ομίλησε  ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως  Παροναξίας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης  π. Αλέξανδρος Μοστράτος.
    Μετά  το τέλος του Μνημοσύνου έγινε και δεξίωση των παρευρεθέντων σ’ αυτό, στην παρακείμενη αίθουσα του Γηροκομείου Νάξου (η οποία τώρα χρησιμοποιείται για τα μαθήματα του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού Νάξου).
    Ήταν  μια οφειλόμενη τιμή στον μακαριστό  Μητροπολίτη κυρό Επιφάνειο για  τις προσφερθείσες υπηρεσίες  του στην Εκκλησία και στο εκκλησιαστικό ποίμνιο της Παροναξίας.  
    Γιάννης Λογαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: