Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΓΙΑ ΒΙΟ.ΚΑ ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατόπιν της δημοσιοποίησης του θέματος της μη λειτουργίας του ΒΙΟ.ΚΑ. της Ε.Α.Σ. Νάξου, δημιουργούνται πολλά και εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που λειτουργεί η διοίκηση της Ε.Α.Σ., καθώς και ο απερχόμενος Δήμαρχος, σε βάρος της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος.
· Από πότε σταμάτησε να λειτουργεί ο ΒΙΟ.ΚΑ. και γιατί αποσιωπήθηκε ένα τόσο σοβαρό θέμα;
· Γιατί δεν έγιναν άμεσα όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε να επαναλειτουργήσει το δυνατόν συντομότερα;
· Γιατί ένα τόσο δαπανηρό έργο, για την κατασκευή του οποίου δαπανήθηκαν χρήματα του Ναξιώτη αγρότη και κτηνοτρόφου, αφέθηκε στην τύχη του, λόγω ανεπαρκούς, συντήρησης και έλλειψης καταρτισμένου προσωπικού;
· Γιατί ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Νάξου παρέμεινα απλά θεατές στο πρόβλημα;
· Γιατί ο Δήμαρχος Νάξου δεν ενήργησε εγκαίρως και άμεσα, κατόπιν των διαμαρτυριών και των καταγγελιών, ώστε να προστατέψει το φυσικό περιβάλλον και την υγεία των δημοτών του;
Τα παραπάνω ερωτήματα περιμένουν απαντήσεις από τους υπεύθυνους, ενώ καταδεικνύουν την ανυπαρξία ευαισθησίας και υπευθυνότητας από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Σ. και τον απερχόμενο Δήμαρχο. Εξάλλου, η έλλειψη κοινωνικής πολιτικής αποτελεί πάγιο χαρακτηριστικό της παρούσας δημοτικής αρχής.
Επιτέλους, η ώρα της υπευθυνότητας, της διαφάνειας, της αξιοπιστίας έφτασε. Η απερχόμενη δημοτική αρχή στις 7 του Νοέμβρη θα αφήσει τη θέση της στην ανάπτυξη, στην πρόοδο, στην ευημερία. Θα παραχωρήσει τη θέση της στο Συνδυασμό μας “Στροφή στο Μέλλον – Δημοτική Δράση” για να οδηγήσουμε το Δήμο στην υπηρεσία του δημότη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: