Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΡΟΥ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΚΛΑ ΚΙΖΗ-ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/10/2010

Οι Πολίτες για τα νησιά μας διοργανώνουν την Κυριακή 24/10/2010 επίσκεψη διαμαρτυρίας στο Πύργο του Χειμάρρου. Ο πύργος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των μνημείων της Νάξου που κινδυνεύουν από την κρατική αδιαφορία, την εγκατάλειψη, την έλλειψη χρημάτων, τις αναπτυξιακές πιέσεις, τις κακές επεμβάσεις, τις αλλοιώσεις κ.λπ. Υπάρχουν πολλά μνημεία στη Νάξο που κινδυνεύουν ακόμα και με κατάρρευση.

Η ενέργεια μας αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του προβλήματος των μνημείων της Νάξου, στην ενημέρωση και τη κινητοποίηση της κοινωνίας μας ώστε η ίδια να ασκήσει πιέσεις στους αρμόδιους φορείς για τη λήψη μέτρων, στη διάθεση κονδυλίων, από το Υπουργείο Πολιτισμού για τη στερέωση και την αποκατάστασή των μνημείων. Στην αξιοποίηση του Πύργου για την ανάπτυξη τοπικών ηπίων μορφών τουρισμού.

Καλούμε όλους τους Ναξιώτες να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία μας με προσυγκέντρωση στο Φιλώτι στις 11πμ της Κυριακής οπού θα γίνει η παρουσίαση του προβλήματος. Από εκεί στις 12 θα ξεκινήσουμε για το πύργο, που θα γίνει συζήτηση και θα συνταχθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας. Μετά τη διαμαρτυρία Θα επισκεφθούμε τα Απεράθου για φαγητό.

Περισσότερες Πληροφορίες στο 6979442450 και στο http://politesgiatanisiamas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: