Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Μπαράζ αποκαλύψεων!

Νέες αποκαλύψεις και σημάδια κακοδιαχείρισης και ατασθαλιών έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με τα οικονομικά του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νάξου, που αφορούν την πληρωμή ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τις οκτώ παραστάσεις Καραγκιόζη, που έγιναν πέρσι στο Δήμο Νάξο. Οι παραστάσεις αυτές, όπως και άλλες επτά ακόμα στο Δήμο Δρυμαλίας, διοργανώθηκαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων, η οποία ανέθεσε τη διοργάνωσή τους στην εταιρεία «Διόνυσος» του Γιώργου Μυλωνά. Η σύμβαση παροχής Υπηρεσιών που υπογράφηκε μεταξύ της Νομαρχίας και του κ. Μυλωνά προβλέπει την πραγματοποίηση των παραστάσεων αντί συνολικού ποσού 8.905,53 ευρώ, τιμή στην οποία συμπεριλαμβάνεται η μετακίνηση του καραγκιοζοπαίκτη και ενός βοηθού, η αμοιβή τους, διαμονή και διατροφή και οι σχετικές εισφορές και κρατήσεις.
Τι πλήρωσε ο ΠΟΔΝ για τη μετακίνηση 2 ατόμων;!!!
Και ενώ η Νομαρχία κάλυψε ουσιαστικά εξ ολοκλήρου τα έξοδα, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΟΔΝ ενέταξαν στο χρηματικό ένταλμα πληρωμής την δαπάνη για τη μεταφορά 25 ! καλλιτεχνών για την παράσταση καραγκιόζη στις Μέλανες έναντι ποσού 311,50 από το πρακτορείο ZAS Travel, αλλά και τη «μεταφορά 10 καλλιτεχνών και 1 αυτοκίνητο για την εκδήλωση Ρεμπέτικη Συναυλία στον Κυνίδαρο και Καραγκιόζη στη Γαλήνη αντί 175,00 €» εκδηλώσεις οι οποίες προφανώς σχετίζονται μόνο ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής τους. Αντίστοιχα είναι και τα εισιτήρια «10 καλλιτεχνών και ενός αυτοκινήτου για την αναβίωση πανηγυριού στις Μέλανες και παράσταση Καραγκιόζη έναντι ποσού 219,20».
Το τελευταίο ένταλμα πληρωμής αφορά «τη μεταφορά από Νάξο προς Πειραιά 4 ατόμων και 1 αυτοκίνητο για την εκδήλωση παράστασης Καραγκιόζη στις Μέλανες, Σαγκρί, Βίβλος, Χώρα, έναντι 200,00 ευρώ» από το πρακτορείο Naxos Sun Holidays, χρηματικό ένταλμα που έχει ήδη εγκριθεί.
Συνοψίζοντας, διαπιστώνεται ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός δεν θα έπρεπε να έχει πληρώσει εισιτήρια για τις παραστάσεις Καραγκιόζη, αφού αυτά πληρώθηκαν από τον κ. Μυλωνά, όπως προέβλεπε το συμφωνητικό με τη Νομαρχία. Αντ΄αυτού, ο ΠΟΔΝ χρεώθηκε τη μετακίνηση 49! καλλιτεχνών και 2 ! οχημάτων για τις παραστάσεις του Καραγκιόζη, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από έναν καραγκιοζοπαίκτη και έναν βοηθό!
Και ως προς το κόστος, οι μετακινήσεις αυτές αντιστοιχούν σε 905 ευρώ!
Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα 947,00 ευρώ των 44 «διπλοπληρωμένων» εισιτηρίων της συναυλίας Θαλασσινού-Κανά, που διοργάνωσε ο Σύλλογος της Γρόττας! Θυμίζουμε, ότι, αν και τα εισιτήρια πληρώθηκαν μετρητοίς από τον πρόεδρο της Γρόττας Μ.Λυκουρόπουλο σε μέλος του ΠΟΔΝ, το ίδιο ποσό εγγράφηκε και στον προϋπολογισμό του ΠΟΔΝ. Όλες αυτές οι διαπιστώσεις γενούν αμέτρητα ερωτηματικά για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νάξου, ερωτηματικά που θα κληθεί να απαντήσει ο Πρόεδρος του ΠΟΔΝ κ. Καρποντίνης και η Δημοτική Αρχή, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση θα παραστεί και ο κ. Ν.Ρεφενές, για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την έκδοση των εισιτηρίων.
Άγνοια από τον Πρόεδρο του ΠΟΔΝ
Απούσα από τη συνεδρίαση δηλώνει η Σ. Καραβία
Και όλα αυτά, τη στιγμή που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με την τελευταία συνεδρίαση του ΠΟΔΝ, όπου ως μοναδικό θέμα ήταν ο απολογισμός του 2009. Θυμίζουμε ότι τα πρακτικά για την έγκριση του απολογισμού υπογράφηκαν από 6 μέλη, ενώ για να υπάρχει απαρτία θα πρέπει να παραβρίσκονται επτά μέλη του συμβουλίου. Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, ο κ. Κώστας Καρποντίνης δήλωσε πλήρη άγνοια του θέματος!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι για την ανάθεση της προμήθεια των εισιτηρίων φαίνεται να έχουν ψηφίσει επτά μέλη, εκ των οποίων όμως η κα Σοφία Καραβία δεν παρέστη στη συνεδρίαση και δεν υπέγραψε ποτέ την απόφαση αυτή, όπως δηλώνει η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: