Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΑΜΠΕΛ....ΣΟΦΙΕΣ

Πρώτη απογοήτευση

Με τη φράση «ο υπουργός μας απογοήτευσε» ο Ν. Μαράκης πέταξε το μπαλάκι των διορισμών που είχε τάξει, στον Υπουργό Γιάννη Ραγκούση. Είναι εύκολο να τάζεις μα δύσκολο να ικανοποιείς τις υποσχέσεις σου. Για να βγαίνεις όμως αλώβητος από το πρόβλημα πετάς την ευθύνη στον άλλον και τελείωσες. Έλα όμως που δεν τελείωσες φίλε Νίκο γιατί σε περιμένουν και άλλες απογοητεύσεις …!!!


Νοικοκυρέματα

Από τις 45 θέσεις υπαλλήλων που είχε προτείνει ο Δήμος Νάξου πέρασαν μόνο οι 19. Για αυτό βέβαια δεν φταίει ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αλλά η νέα αντίληψη της νέας Κυβέρνησης για νοικοκύρεμα στο Κράτος. Και ο Δήμος είναι θεσμός του κράτους που επίσης πρέπει να νοικοκυρευτεί. Είπε άλλωστε ο Γιώργος Παπανδρέου σε πρόσφατες δηλώσεις του : «οι συνέπειες της πελατειακής από κάθε άποψη συγκρότησης και λειτουργίας του κράτους, η διαφθορά σε πολλούς και καίριους τομείς του δημοσίου αλλά και οι ανορθόδοξες, τουλάχιστον, σχέσεις μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής σφαίρας, είχαν ως αποτέλεσμα αφενός μεν τις κακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές που βλέπουμε, αφετέρου δε ελλείμματα και τεράστιο δημόσιο χρέος.»

Η μπάλα παίρνει πολλούς

Η αναφορά αυτή βέβαια δεν έγινε από τον Γ.Α.Π. για τον Ν. Μαράκη αλλά κυρίως για την Κυβέρνηση της Ν.Δ. και όχι μόνο. Αυτό το «όχι μόνο» μπορεί κανείς να το ερμηνεύσει αν διαβάσει και τη παρακάτω δήλωση του Πρωθυπουργού
«Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη ίσως περίοδο από την Μεταπολίτευση. Έχουμε χρέος να απαντήσουμε σε μείζονα διλήμματα. Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε αποφάσεις για να αντιμετωπίσουμε μια διπλή αναγκαστική πρόκληση. Τις παθογένειες ενός ιστορικού κύκλου 35 χρόνων και τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής και των εγκληματικών επιλογών της κυβέρνησης Καραμανλή.»
Ναι πρόεδρε συμφωνούμε και σε στηρίζουμε, για να κλείσει ο ιστορικός κύκλος με τις παθογένειες πρέπει να αλλάξουν πολλά και θα αλλάξουν….


Ο (Ι)άννης μας …προκαλεί εγκεφαλικά…

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Νάξου παραβρέθηκε και ο γνωστός φίλος και άγρυπνος φρουρός της Ναξιακής χλωρίδας και πανίδας Ι. Φ. Μπαρδάνης.
Ακούγοντας όμως ότι ο Δήμος εγκρίνει ποσό 15.000,00 Ευρώ για τον καθαρισμό των παραλιών, εξεμάνη και με παρέμβασή του άφησε υπονοούμενα για το σχεδιασμό του Δήμου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με ανορθόδοξο, όπως άφησε να εννοηθεί, τρόπο. Επιμένοντας δε, δημιούργησε εκρήξεις σε μέλη της Δημοτικής αρχής του «κάτω» Δήμου, δηλώνοντας με τη στάση του ότι είναι πανναξιακός και όχι μόνο πανωχωριανός αφού είναι πανταχού παρών …

Άσπρο – μαύρο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του παραδοσιακού πηγαδιού σε χωριό της ορεινής Νάξου και προς απογοήτευση πολλών κατοίκων μια μαύρη εικόνα κυριαρχούσε από το αρμολόγημα με μαύρο τσιμέντο. Η μελέτη πάντως προέβλεπε άσπρο τσιμέντο και για να γίνει τώρα η πληρωμή πρέπει να γίνει το Άσπρο – Μαύρο.
Αισιοδοξία υπάρχει πάντως, πως θα βρεθεί λύση. Εδώ κοτζάμ γόρδιος δεσμός λύθηκε το αρμολόγημα θα μας γλιτώσει;!!!

Τα …Μυστήρια

Όλα τα … Μυστήρια χρησιμοποιούν οι υποψήφιοι για να αποκομίσουν τις πολυπόθητες ψήφους για την εκλογή τους σε αξιώματα. Η συχνότητα εμφάνισής τους σε αυτά πυκνώνει σε προεκλογικές περιόδους και έτσι βλέπουμε να παρελαύνουν πολλοί από δαύτους σε γάμους, κηδείες, μνημόσυνα κ.λ.π. Αυτό όμως που δεν περίμενα να ακούσω είναι ότι χρησιμοποιήθηκε και το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας με υποψήφιο να κρατάει το Κάλυμμα. από το Άγιο Δισκοπότηρο και να συμμετέχει μαζί με τον Παπά στη μετάδοση της θείας Κοινωνίας. Χριστέ μου!!! Τα Πάθη Σου …!!!
Τι άλλο θα ακούσω;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: