Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Συνέδριο, μετά τι;

Συνέδριο, μετά τι;
Θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, στην ανακαινισμένη πρώην Σχολή Ουρσουλινών ( άντε να αρχίσει να αξιοποιείται) το 4ο συνέδριο των Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων
Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στις εργασίες του και ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει ανταπόκριση και μαζική συμμετοχή.
Το συνέδριο γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο για το νησί μας, αλλά και για την Πατρίδα μας γενικότερα. Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για συμμετοχή. Στις τοποθετήσεις και στις παρεμβάσεις , θα ανακοινωθούν επιστημονικές έρευνες, θα ειπωθούν εμπειρίες , ιδέες, προβληματισμοί , θα εκφραστούν φόβοι και στο τέλος θα διατυπωθούν συμπεράσματα. Συμπεράσματα που θα εστιάζονται στο τι πρέπει να γίνουν, πώς πρέπει να γίνουν, πότε πρέπει να γίνουν, ποιοι πρέπει να τα κάνουν , σε ποιους απευθύνονται αυτά που πρέπει να γίνουν. Όλα θεμιτά και αναμενόμενα.
Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνιούνται οι δύο έρευνες που εκπόνησε η εταιρία M.R.B. για την Νάξο και τις Κυκλάδες , με εντολή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και αφορούσαν τον τουρισμό και συγκεκριμένα την επικρατούσα κατάσταση και τις αναπτυξιακές προοπτικές που υπάρχουν. Από αυτές βγήκαν συμπεράσματα που εστιάζονται στο εξής. « Ναξιώτες εκμεταλλευτείτε το νησί σας με τις φυσικές ομορφιές, τον πολιτισμό, τα προϊόντα ,τα μνημεία του, οργανωθείτε φτιάξτε τις παρεχόμενες υπηρεσίες σας και θα γίνετε μεγάλος πόλος έλξης για τους ντόπιους και για τους ξένους.» Τι και πόσα άραγε υλοποιήθηκαν και πόσα σχεδιάζονται να υλοποιηθούν είναι ένα μεγάλο ζητούμενο.
Αυτό είναι το διακύβευμα του συνεδρίου, το κατά πόσο θα μπορέσουν οι συλλογικοί φορείς και οι επαγγελματίες να υλοποιήσουν τα συμπεράσματα. Διαφορετικά το συνέδριο θα εξελιχθεί σε ένα ακόμη συνέδριο, χωρίς ουσία και σκοπό.
Κύριοι διοργανωτές καλή επιτυχία.

Κ. Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: