Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΑΜΠΕΛ...ΣΟΦΙΕΣ 62

ΑΤΑΚΕΣ ΜΕ ΝΟΗΜΑ
Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο σύλλογος Ναξίων Αγίων Αναργύρων με τον τοπικό Δήμο για να τιμήσουν τον Μανόλη Γλέζο, μίλησαν πολλοί. Μερικές
«ατάκες» από τις ομιλίες είναι άξιες επισημάνσεων ορισμένες που κρύβουν μεγάλες αλήθειες. Τις παραθέτω.

Απόστολος Κακλαμάνης. « Μανόλη Γλέζο εσύ το καθήκον σου το έκανες με τον καλύτερο τρόπο, κατέβασες την Γερμανική σημαία. Την σημαία της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, της συναλλαγής εμείς θα μπορέσουμε να την κατεβάσουμε?» !!!

Χρήστος Πασαλάρης. « Με τον Μανόλη είμαστε της Σχολής του Καραγιώργη και δουλεύαμε στον ριζοσπάστη. Για να βρούμε την είδηση και να την διασταυρώσουμε τρέχαμε, τρέχαμε πολύ. Σήμερα όχι μόνο τρέχουν, αλλά άλλοι τα παίρνουν για να ομιλούν και άλλοι τα παίρνουν για να σιωπούν». !!

Μανόλης Γλέζος. « Σήμερα βλέποντας τα δελτία ειδήσεων, βλέπουμε ειδήσεις; Αντί να λένε την είδηση και να κάνουν επισημάνσεις για την είδηση, ξεκινούν με σχόλια για την είδηση και μπορεί μετά να πουν την είδηση».

ΦΩΣΤΗΡΕΣ
Το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ έχει απασχολήσει δύο φορές μέχρι σήμερα σε συνεδριάσεις του το Δημοτικό Συμβούλιο Δρυμαλίας. Αντίθετα κουβέντα ακόμη δεν έχει γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου. Δύο συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς από αυτό το σχόλιο:1) Η διαβούλευση γίνεται “of the record” σε κλειστές συνεδριάσεις των παρατάξεων ή διαφόρων ομάδων και 2) Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Νάξου τα μελέτησαν, τα κατάλαβαν, τα αφομοίωσαν και απομένει να επανεκλεγούν και να τα εφαρμόσουν.!!! Μπράβο παλικάρια μου…!!! Φωστήρες σας βρίσκω!!!

ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ
Πολύς ντόρος για τα δρομολόγια που δεν γίνονται στη Νάξο, ύστερα από την αφορμή που έδωσε το κόψιμο του δρομολογίου του «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ». Ακαριαία … έδρασαν οι φορείς, αλλά με μεγάλη καθυστέρηση γιατί οι ενέργειες έπρεπε να έχουν γίνει από τον Οκτώβριο. Σε γειτονικά νησιά δεν υπάρχουν ανάλογου μεγέθους προβλήματα γιατί εκεί ζουν «παιδιά φρονίμων»…Ο προγραμματισμός και η διορατικότητα κινδύνων και ευκαιριών είναι για τη Νάξο άγνωστες λέξεις.
Εδώ πέφτουμε σε λήθαργο και χειμερία νάρκη για μήνες και καμιά φορά για χρόνια…!!!

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι να σχηματίζουν τα ψηφοδέλτιά τους. Συνεχείς οι προσεγγίσεις και οι βολιδοσκοπήσεις αλλά ο βαθμός ανταπόκρισης δεν είναι ικανοποιητικός παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις, όπως π.χ. 80% που δήλωνε προ καιρού ο Ν. Μαράκης. Μεγάλη πάντως αποδοχή φαίνεται να έχει ο Θ. Γρυλλάκης στην κοινωνία, ενώ ο Μ. Μαργαρίτης προσπαθεί να συσπειρώσει τις κομματικές δυνάμεις της Ν.Δ.
Η τάση πάντως των νέων είναι να ζητούν υπερκομματικά και ανεξάρτητα ψηφοδέλτια.

1 σχόλιο:

δημότης είπε...

Άκουσες το σχόλιο του Ρήγα για Γρυλλάκη στον "Μεσόγειος", ότι ή θα πάρει αναγκαστική μετάταξη στην Περιφέρεια στη Σύρο, ή μπορει να πάει στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου (οπότε θα υπάρχει ασυμβίβαστο στην υποψηφιότητά του); Καλώς ή κακώς θεωρώ ότι όλες οι προκλήσεις και τα ανακύπτοντα θέματα από το βουλευτή χρήζουν απάντησης. Πότε άραγε οι μνηστήρες του δήμου θα μιλήσουν ανοιχτά για τα φλέγοντα ζητήματα της Νάξου; Τι περιμένουν; Παραμονές των εκλογών θα βρουν πόρτες κλειστές!