Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΒΗΜΑ 60


ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΣΧΕΔΙΟ – ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ
Με φράσεις όπως «Νεροπίστολο» το πιστόλι που ήθελε ο Παπανδρέου», «φιάσκο η συμφωνία των Βρυξελλών», «πάνε στράφι οι κόποι των Ελλήνων» κλπ, κλπ. απαξίωναν ορισμένοι την πολιτική της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών και Εθνικών προβλημάτων στα οποία έχει περιέλθει η Χώρα. Τώρα αγνοούνται όλοι αυτοί που την ώρα που η κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός δίνουν κάθε μέρα τον υπέρ πάντων αγώνα για τη σωτηρία της οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πανηγυρίσουν οποιοδήποτε πισωγύρισμα ή πρόβλημα.
Το σημαντικό είναι ότι η χώρα αλλά και το ευρώ, διαθέτουν πια ένα ξεκάθαρο δίχτυ ασφαλείας απέναντι στις κερδοσκοπικές πιέσεις. Και ο Γιώργος Παπανδρέου ανέδειξε αυτό που κανένα Ευρωπαίος ηγέτης δεν έκανε: τα βρώμικα παιχνίδια της διεθνούς κερδοσκοπίας.
Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο. Πριν λίγους μήνες όλοι μας είχαν ξεγραμμένους και κανένας δεν ασχολούνταν μαζί μας. Τα εγκλήματα της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν στιγματίσει θανάσιμα την αξιοπιστία της χώρας. Από τότε μεσολάβησαν 6 μήνες, αγώνων και καθημερινής διαχείρισης κρίσεων. Τα πράγματα βρίσκουν το δρόμο τους.
Λύθηκαν τα προβλήματά μας; Φυσικά όχι. Τα προβλήματά μας θα τα λύσουμε μόνοι μας και το γεγονός ότι οι προσπάθειες αυτές έχουν ήδη σημαντικό αποτέλεσμα (π.χ. το έλλειμμα μειώθηκε κατά 40% το α’ τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009) είναι αυτό που «ξεκλείδωσε» την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς τη χώρα μας.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα υπήρχε, αν η κυβέρνηση δεν παρουσίαζε τον προϋπολογισμό που έπρεπε, το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που έπρεπε, αν δεν έπαιρνε τις κατάλληλες, αν και σκληρές αποφάσεις, την ώρα που έπρεπε και αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πραγματοποιούσε μία χωρίς προηγούμενο εκστρατεία σε όλο τον κόσμο για την Ελλάδα.
Όπως δήλωσε Πρωθυπουργός: «Κτίζουμε ξανά την αξιοπιστία της χώρας μας, ανακτούμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας, πείθουμε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα ότι είμαστε αποφασισμένοι να νοικοκυρέψουμε το ίδιο μας το σπίτι. Είναι ανάγκη σήμερα να συνεχίσουμε, να συνεχίσουμε με τις μεγάλες τομές, όλοι μαζί, με σχέδιο, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα σε κάθε τομέα της πολιτικής, για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε για τον πολίτη και για την Ελλάδα».
Στρ. Ε. Φουτάκογλου



Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΩΝΕΣ


Ο κ. Βρούτσης με δελτίο τύπου επικαλείται την κατά 30% μείωση που παρουσίασε η φετινή τουριστική κίνηση του Πάσχα στις Κυκλάδες και καλεί την Κυβέρνηση να πάρει «ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ» μέτρα προκειμένου να στηρίξει τις τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Κυκλάδων ενώ παράλληλα την κατηγορεί ότι «με την ολιγωρία που επιδεικνύει, την προχειρότητα και την έλλειψη τουριστικής πολιτικής, οδηγεί το τουριστικό προϊόν του Νομού σε υποβάθμιση». Και καταλήγει
« η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι ο τουρισμός είναι από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας , ο οποίος μπορεί να στηρίξει ουσιαστικά την έξοδο της Χώρας από την οικονομική κρίση».Δύο παροιμίες ο σοφός λαός μας λέει σε αντίστοιχες περιπτώσεις « Η σιωπή είναι χρυσός» και «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Καλό θα ήταν ο αγαπητός συντοπίτης μας να τις θυμάται και να τις εφαρμόζει, διότι διαφορετικά εκτίθεται και παράλληλα προκαλεί μειδιάματα.Ποιος ευθύνεται που ο κόσμος δεν έχει χρήματα για διακοπές το Πάσχα;Ποιος ευθύνεται που η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα από το χείλος του γκρεμού;Η στήριξη των τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων «τον μάρανε»;Τώρα νοιάστηκε για την οικονομική ανάπτυξη της Χώρας, τώρα θυμήθηκε ότι ο τουρισμός είναι πυλώνας της οικονομίας, τώρα θυμήθηκε ότι υπάρχει και τουριστική πολιτική, τώρα θυμήθηκε την στήριξη των τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Άραγε μόνο αυτές πρέπει να στηριχθούν(???) ή ολόκληρο το φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων που συναποτελούν το τουριστικό προϊόν;Τα κάστανα από την φωτιά κλήθηκαν να τα βγάλουν άλλοι και όπως φαίνεται πάνε καλά.
Κ. Β.


AMPEL ...ΣΟΦΙΕΣ 60

Ο Τάκης Ρήγας είναι φορές που όταν κάνει δηλώσεις με εκφράζει απόλυτα. Έτσι λοιπόν ψάχνοντας βρήκα τις δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη του στον Παναγιώτη Μυτιληναίο, στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Τα Νέα της Σαντορίνης» (http://www.neasantorinis.gr/) και παραθέτω ορισμένα αποσπάσματα :

Τι είπε..
Ο Καλλικράτης απαιτεί άλλη ποιότητα στελεχών

«Αυτή η αλλαγή, ο Καλλικράτης, απαιτεί άλλη ποιότητα στελεχών, δεν μπορούμε να παίζουμε πλέον με τους θεσμούς ..Πρέπει να αναβαθμιστεί το στελεχιακό δυναμικό της αυτοδιοίκησης. Κι αυτό οι τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει μόνο να το συνειδητοποιήσουν αλλά και να το απαιτήσουν. Τις τύχες της διαχείρισης όλων αυτών των δύσκολών και σοβαρών υποθέσεων θα πρέπει να τις αναλάβουν, οι ικανότεροι, οι αξιότεροι σε κάθε τοπική κοινωνία, είναι μια μεγάλη ευθύνη που βαρύνει πια τούς πολίτες ....»

Όχι κομματικά καπελώματα
«Δεν είναι σωστό να προκύψουν οι υποψήφιοι από κομματικές διαδικασίες, πρέπει να αναδειχθούν από τις τοπικές κοινωνίες…»
«Να υπάρξουν στη Σαντορίνη τέτοιες επιλογές που να είμαστε περήφανοι που εδώ στα νησιά μας, τη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Νάξο ότι αναδείξαμε κάποιους εκπροσώπους μας, οι οποίοι πράγματι στον 21ο αιώνα με τις ευθύνες που αναλαμβάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια τα νησιά αυτά τα οποία δεν είναι τυχαία ... και η βιτρίνα τους που είναι οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να είναι μια βιτρίνα, καθαρή, διαυγής, όπου να εκπροσωπείται με τον καλύτερο τρόπο... Αυτό βάζει μια επιπρόσθετη ευθύνη στο ΠΑΣΟΚ όχι για να καπελώσει αλλά ...»


και... Τι δεν είπε ....
Δεν ακούσαμε όμως τον κ Ρήγα να λέει αυτά που είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Νάξου (Μεσόγειος) ..ότι για τις κομματικές επιλογές έχουν προβάδισμα οι εν ενεργεία Δήμαρχοι που ανήκουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Εκεί (Σαντορίνη) άλλος είναι ο εκλεκτός..... όχι βέβαια ο σημερινός Δήμαρχος, Άγγελος Ρούσσος που είχε στηρίξει άλλον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές....
Άλλα μέτρα και σταθμά.

Στροφή
Όπως με πληροφόρησαν σε νέα συνέντευξη του ο κ. Ρήγας στην κ. Μπράουν, έκανε στροφή τέτοια που βάζει ακόμη και σε αμφισβήτηση το «προβάδισμα» του Ν. Μαράκη !!
Τι να άλλαξε;!! Τι να άλλαξε;!!!


Ανεξάρτητη Γρηγορία
Εν μέσω αυτών των δηλώσεων (του κ. Ρήγα) που άκουγα με ενδιαφέρον στο Σαντορινιό site, ανοίγω την τηλεόραση σε Κυκλαδίτικο κανάλι και βλέπω την Έπαρχο Πάρου, Γρηγορία Πρωτολάτη, να ανακοινώνει δημόσια σε κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο ΠΑΝΔΡΟΣΟΣ (αχ!! αυτά τα ξενοδοχεία..), ότι θα είναι υποψήφια Δήμαρχος Πάρου.
Αυτό όμως που με εντυπωσίασε δεν ήταν ούτε η ανακοίνωση (ήταν λίγο ως πολύ γνωστό), ούτε το πολυπληθές ακροατήριο, αλλά οι πολλοί Νεοδημοκράτες που παραβρέθηκαν μαζί με Πασόκους και αριστερούς.
Αυτή μάλιστα !!! είναι υποψηφιότητα που δεν χρειάζεται ούτε χρίσματα, ούτε στήριξη κομματική.





Δεν υπάρχουν σχόλια: