Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Αγώνας δρόμου

Για τον προγραμματισμό προσλήψεων, εν όψει της κατάργησης των εργολαβιών
Πυρετώδεις διεργασίες γίνονται τις τελευταίες ημέρες στους δύο Δήμους του νησιού μας και όχι μόνο, καθώς εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για προσλήψεις προσωπικού, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά το κενό που προκύπτει από την κατάργηση των εργολαβιών καθαριότητας. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει στείλει το Υπουργείο Εσωτερικών, μέχρι τις 11 Ιανουαρίου οι Δήμοι θα πρέπει να έχουν στείλει στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο τα αιτήματά τους για τις ανάγκες τους, ώστε να προωθηθούν άμεσα οι διαδικασίες μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.
Οι Δήμοι προσανατολίζονται σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου και συμβάσεις μίσθωσης έργου, αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν μπορούν να απασχολήσουν προσωπικό στην καθαριότητα, με σύμβαση έργου. Αντίθετα, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου μπορούν να καλύψουν μέρος των αναγκών του Δήμου στην καθαριότητα, όμως ο αριθμός τους είναι ανάλογος του Οργανισμού Λειτουργίας του εκάστοτε Δήμου.
Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, αύριο Παρασκευή θα συνεδριάσουν τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων Νάξου και Δρυμαλίας, με θέμα τον προγραμματισμό προσλήψεων Τακτικού και Έκτακτου Προσωπικού και προκειμένου η απόφασή τους να συνοδεύει το αίτημά τους προς το Υπουργείο και την Περιφέρεια.
Ο Δήμος Δρυμαλίας αναμένεται να υποβάλει αίτημα για 10 άτομα με σύμβαση ορισμένου χρόνου, ενώ θα ζητήσει και δύο συμβάσεις μίσθωσης έργου. Στο Δήμο Νάξου, πρόθεση είναι να καλυφθούν 10 θέσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τα υπόλοιπα κενά να καλυφθούν από συμβάσεις μίσθωσης έργου. Όπως μας δήλωσε ο Δήμαρχος Νάξου κ. Νίκο Μαράκη «μετά από πολλές συνεννοήσεις με το Υπουργείο, ερμηνεύοντας την εγκύκλιο και σύμφωνα με τους παράγοντες του Υπουργείου μπορούμε να έχουμε το προσωπικό που θέλουμε για να κάνουμε τη δουλειά μας με σύμβαση μίσθωσης έργου, αρκεί να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες πιστώσεις».
Θυμίζουμε ότι τα δύο Δημοτικά Συμβούλια αποφάσισαν τη δίμηνη παράταση των εργολαβιών που είχαν συναφθεί στα μέσα του 2009, μέχρι δηλαδή και τις 28 Φεβρουαρίου, καλύπτοντας ουσιαστικά το μεταβατικό αυτό στάδιο που απαιτείται για την προώθηση των διαδικασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: