Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά της ορεινής Νάξου



Υπό έλεγχο τέθηκε γύρω στις 4:00 τα ξημερώματα η φωτιά που ξέσπασε στις 8:10 το βράδυ της Τρίτης στην ορεινή Νάξο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή «Ανεμοχορεύτρα» της Κορώνου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάξου κ. Αντώνη Βενιέρη.
Όπως δήλωσε ο κ. Βενιέρης στο naxosnow.gr, κάηκαν περί τα 150 στρέμματαχορτολιβαδικής έκτασης και πιο συγκεκριμένα βοσκοτόπια, ενώ το έργο της Πυροσβεστικής δυσχέραναν οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με ένταση 7-8 μποφόρ. Επιχείρησαν 4 πυροσβεστικά οχήματα και 10 άνδρες όπου κάτω από αντίξοες συνθήκες -λόγω και του δύσβατου της περιοχής- έθεσαν την πυρκαγιά υπό έλεγχο γύρω στις 4:00 τα ξημερώματα. Αυτή την ώρα 2 οχήματα της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να βρίσκονται στην περιοχή για τον έλεγχο τυχόν αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.
Αυτό που εικάζεται είναι ότι η πυρκαγιά προήλθε από κάποιο βοσκό της περιοχής -που ως είθισται- μετά τα πρωτοβρόχια (οι βοσκοί) καίνε τα φρύγανα στα βουνά για να βόσκουν τα ζώα τους…-http://naxios.blogspot.gr/


Μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Κεραμωτής Νάξου
Πυρκαγιά μεγάλης έκτασης κατακαίει χορτολιβαδικές εκτάσεις στην περιοχή της Κεραμωτής Νάξου. H πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 8:10 το βράδυ και πολύ σύντομα, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, εξαπλώθηκε σε πολύ μεγάλη έκταση χωρίς -προς το παρόν τουλάχιστον- να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την....
Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάξου, στο σημείο βρίσκονται 4 πυροσβεστικά οχήματα και 10 άνδρες της πυροσβεστικής, 5 από τους οποίους δρουν με φτυάρια. Ήδη η Πυροσβεστική έχει κάνει εγκατάσταση προμήθειας νερού, ενώ η νύχτα αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της γρήγορης εξάπλωσης της πυρκαγιάς εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή με ένταση 7-8 μποφόρ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: