Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα απο ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ

Νησιωτική Πολιτεία
Νάξος - Δονούσα - Ηρακλειά - Κουφονήσι - Σχοινούσα
(Ανεξάρτητη κίνηση των πολιτών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων)
Ε  Υ  Χ  Ε  Σ
     Η  ‘’Νησιωτική  Πολιτεία’’  και  ο  Νίκος  Μαϊτός  εύχονται  σε  όλους  τους  συμπατριώτες μας,  όπου κι αν βρίσκονται,  Χρόνια  Πολλά  &  Ευτυχισμένο  το  νέο  έτος.
     Το 2014  να  σηματοδοτήσει  ριζικές  αλλαγές  για  τον  τόπο μας  και  τη  ζωή  μας,     γιατί  και  το  θέλουμε  και  το  μπορούμε  και  το  αξίζουμε .

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Πρωτοχρονιάτικο μηνυμα του ΣΥΡΙΖΑ
Τη χρονιά που φεύγει συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από την υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς
μνημονίου, τρία χρόνια από τη στιγμή που το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό του δικομματισμού παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές.
Οι ίδιοι που ψήφιζαν νέους μνημονιακούς νόμους ύφεσης και ανεργίας, συνέχισαν να μιλούν για μεταρρυθμίσεις και ανάκαμψη και για ένα success story που υπήρχε μόνο μέσα στο μυαλό τους.
Δεν δίστασαν ακόμα και να φιμώσουν τη φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ρίχνοντας μαύρο στην ενημέρωση, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία.
Συνέχισαν με ψέματα και συκοφαντίες, με το φόβο και τον αυταρχισμό, να προσπαθούν να γαντζωθούν στην εξουσία.
Έφτασαν στο σημείο να στοχοποιούν τους κοινωνικούς αγώνες και την Αριστερά, θυμίζοντας τις χειρότερες στιγμές ενός εμφυλιοπολεμικού κλίματος που είχαμε αφήσει προ πολλού πίσω μας.
Είναι οι ίδιοι που εξέθρεψαν το αβγό του φιδιού, που επέτρεψαν στη Χρυσή Αυγή να δρα ανενόχλητη, σκορπίζοντας το ναζιστικό της μίσος, φτάνοντας και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Η χρονιά όμως που έφυγε ήταν και μια χρονιά αντίστασης και αγώνων, υπενθύμισης ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να σταματήσει να διεκδικεί τα δικαιώματά του, μέχρι να πάρει πίσω όλα όσα του ανήκουν.
Μια χρονιά όπου η Αριστερά συνέχισε να αντιπροσωπεύει την Ελπίδα απέναντι στο φόβο και το Μέλλον απέναντι στους εκπροσώπους του παλιού και του φθαρμένου.
Είναι καθήκον όλων μας να κάνουμε το 2014 τη χρονιά που η δημοκρατία θα νικήσει τον αυταρχισμό και οι ανάγκες των ανθρώπων θα μπουν πάνω από τις ανάγκες των δανειστών.
Να μην αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας μόνο του στην κρίση, να δυναμώσουμε τα δίκτυα αλληλεγγύης, να στηρίξουμε δομές αυτοδιαχείρισης και να προβάλουμε ένα διαφορετικό παράδειγμα οργάνωσης της ζωής και της καθημερινότητάς μας.
Η χρονιά που θα βάλουμε τέλος στα μνημόνια και θα ανοίξουμε νέους δρόμους αλληλεγγύης και ανατροπής σε όλη την Ευρώπη. Θα ενώσουμε τις φωνές μας με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς, θα δώσουμε -και με την υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την Κομισιόν- ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας.
Η ελπίδα θα νικήσει το φόβο και η αλληλεγγύη θα νικήσει την καταστροφή.
Ευχόμαστε σε όλους τους πολίτες, υγεία και δύναμη. Και καλούς αγώνες.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΝΑΞΟΥ του ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ
Συναδέλφισσες –συνάδελφοι

Η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ εύχεται σε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους,  τους μετανάστες, υγεία σε όλους  και καλή αγωνιστική χρονιά.
Η εργατική τάξη της χώρας μας, οι νέοι και οι νέες, τα λαϊκά στρώματα έχουν την δύναμη και μπορούν αν το θελήσουν να βάλουν την σφραγίδα τους στις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, να στρίψουν το τιμόνι σε φιλολαϊκή ρότα.
Μπορούν με οργάνωση στα συνδικάτα τους σε κάθε τόπο δουλειάς να απαντήσουν με ταξική ενότητα στο κεφάλαιο και στην άγρια επίθεση που έχει εξαπολύσει.
Μπορούν ενισχύοντας την ταξική γραμμή μέσα στα συνδικάτα, ενισχύοντας το ΠΑΜΕ να αποδυναμώσουν το αίσχος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που με την στάση του προδίδει τους εργαζόμενους δυσφημίζει το συνδικαλιστικό κίνημα και τον ρόλο του.
Μπορούν να γυρίσουν οριστικά την πλάτη στα κυβερνητικά κόμματα και σε όλους όσους πουλάνε το παραμύθι ότι μέσω της ανάπτυξης που αυξάνει τα κέρδη του κεφαλαίου θα δουν άσπρη ημέρα οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός.
           Μπορούν με το δυνάμωμα της κοινής δράσης με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, τη φτωχή αγροτιά.
Να δώσουν ακόμα πιο μαχητική, αποφασιστική και οργανωμένη απάντηση στο μεγάλο κεφάλαιο και τα συμφέροντα του.
Σε όλους όσους μιλούν για τον δήθεν μονόδρομο της ευρωπαϊκής ένωσης, για υγιείς επιχειρηματίες, για εξασφάλιση ανταγωνιστικού περιβάλλοντος για το κεφάλαιο και ταυτόχρονα υπόσχονται και καλύτερες ημέρες για τους εργαζόμενους .Υπόσχονται ότι θα έχουν και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολάκερη.
Στους εγκληματίες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου που σπέρνουν στην εργατική τάξη το φυλετικό και θρησκευτικό μίσος, καλλιεργούν, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και με την συγκρότηση ταγμάτων όπως των προγόνων τους ταγματασφαλιτών στην κατοχή αποτελούν έναν από τους βασικούς μηχανισμούς καταπίεσης και επιβολής του κεφαλαίου.
     Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα με υπομονή, επιμονή και σχέδιο να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στην εργατική τάξη, στις αγωνίες της, στην οργάνωση της πάλης της, ιδιαίτερα στους ανέργους, την νεολαία.
Την εργατική τάξη, όλες τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ παντού, κάθε τίμιο και αγωνιστή εργαζόμενο ακόμα πιο αποφασιστικά στηριγμένοι στη θετική και αρνητική πείρα των αγώνων των προηγούμενων χρόνων να δώσουν την μάχη ώστε η νέα χρόνια να αποτελέσει αποφασιστική στροφή στην ενίσχυση του ΠΑΜΕ, στην ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.


Γραμματεία Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια: