Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Επιστολή Δεκαβάλλα στον Υπουργό Υγείας για την έλλειψη βασικών ιατρικών ειδικοτήτων στα τοπικά παραρτήματα του ΙΚΑ Κυκλάδων

Επιστολή προς τον Διοικητή του ΙΚΑ με κοινοποίηση της και στον Υπουργό Υγείας , με αντικείμενο
την « Στελέχωση με ιατρικό προσωπικό των υγειονομικών μονάδων του ΙΚΑ», έστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.
Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:
«Με την παρούσα επιστολή μου, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, θέλω να σας θέσω το σημαντικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι των νησιών μας, από την έλλειψη βασικών ιατρικών ειδικοτήτων στα τοπικά παραρτήματα του ΙΚΑ.
Ειδικότερα στο παράρτημα του ΙΚΑ της Σύρου, λείπουν σημαντικές ειδικότητες ιατρών. Τελευταίο αρνητικό παράδειγμα, η αποχώρηση του οδοντιάτρου με αποτέλεσμα εκατοντάδες ασφαλισμένοι να αναγκάζονται πλέον να προσφεύγουν σε ιδιώτες οδοντιάτρους και να επιβαρύνονται περαιτέρω οικονομικά.
Σήμερα οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις στους μισθούς τους. Θεωρώ ότι βασικό μέλημα της Πολιτείας θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον η υγειονομική κάλυψη τους. Επιπλέον θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας την ιδιαιτερότητα του νησιωτικού μας χώρου. Η απουσία ιατρικής περίθαλψης αναγκάζει τους δημότες μας να μετακινούνται στην Αθήνα, ή σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα με σημαντικές οικονομικές επιβαρύνσεις, αλλά και με μεγάλη προσωπική ταλαιπωρία.
Θα πρέπει να αντιληφθεί πλέον η πολιτεία, αλλά και κάθε αρμόδιος θεσμικός φορέας , ότι οι νησιώτες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και είναι εντελώς άδικο να τίθενται εκτός του υγειονομικού χάρτη της Χώρας μας. Τόσο η αντοχή τους, όσο και η ανοχή τους έχουν πλέον εξαντληθεί.
Σας ζητούμε λοιπόν, να καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια , έτσι ώστε να καλυφθεί η υγειονομική μονάδα του ΙΚΑ Σύρου, με τις αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες που λείπουν σήμερα. Το ίδιο ενδιαφέρον σας καλούμε να δείξετε και για όλες τις υγειονομικές μονάδες των νησιών μας , που στερούνται σήμερα του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού δυναμικού.
Προσδοκώντας ότι θα δοθούν επιτέλους κάποιες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας , η μη επίλυση των οποίων, θα έχει ως αποτέλεσμα την πληθυσμιακή αποψίλωση τους , σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»
Από το Γραφείο Τύπου
του Τ. Π. Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: