Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Επίσκεψη της κινητής μονάδας μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Ανδρο


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής υγείας που οργανώνει έχει ως σκοπό τη διαφύλαξη και βελτίωση της υγείας και ευεξίας του πληθυσμού της Περιφέρειας. Για την υλοποίηση του σκοπού αυτού αναπτύσσει δράσεις και συνεργασίες με φορείς δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης νοσημάτων για διασφάλιση στην προάσπιση και προαγωγή της υγείας και της ευεξίας του ατόμου. Η πρόληψη εκφράζει τις προσπάθειες των λειτουργών της υγείας να προλάβουν την εκδήλωση νόσων και ασθενειών και τις συνέπειες τους για το άτομο, την κοινωνία, και το περιβάλλον μέσω προγραμμάτων προαγωγής της υγείας.
Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, πραγματοποιείται επίσκεψη της κινητής μονάδας μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500. Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Όλες οι επιστημονικές εταιρείες συνιστούν στις γυναίκες από την ηλικία των 40 ετών να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία κάθε ένα ή δύο χρόνια.
Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Άνδρου από 18 έως 23 Απριλίου 2013.
Η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Άνδρου από 18 - 21 Απριλίου 2013 και στο Περιφερειακό Ιατρείο στο Μπατσί από 22-23 Απριλίου 2013.

Η μεταφορά της μονάδας και του προσωπικού προσφέρθηκε δωρεάν από την Εταιρεία Golden Star Ferries.

Δεν υπάρχουν σχόλια: