Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Νοσηλεία και εξετάσεις ανασφαλίστων

Σχόλιο Ισιδώρου Νερούτσου
Θα διαδώσουμε το μήνυμα, αλλά σε ποιούς; Σε κουφούς ή τυφλούς; Το ζήτημα της νοσηλείας ή εργαστηριακών εξετάσεων των ανασφαλίστων από τα νοσοκομεία, πρέπει να το αναλάβει υπεύθυνα και σοβαρά η ηγεσία του κόμματος, μέσα από την βουλή και με παραστάσεις στους αρμόδιους υπαλλήλους (υπουργούς) της τρόικας. Τα νοσοκομεία αν δεν έχουν τις σχετικές κυβερνητικές εντολές, δεν μπορούν νόμιμα να εξετάσουν ή να νοσηλεύσουν ασθενείς ανασφάλιστους. Το αίτημα είναι να βγει κυβερνητική απόφαση, που θα επιτρέπει στα νοσοκομεία να εκτελούν έστω συγκεκριμένο αριθμό εξετάσεων, που παραπέμπονται από εθελοντές γιατρούς, κοινωνικών δομών και να κάνουν εισαγωγές για νοσηλεία και θεραπεία ανασφάλιστων ασθενών ορισμένου αριθμού.
Εμείς θα θέλαμε ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη για όλους τους ασθενείς, που έχουν ανάγκη. Αλλά αν δοθεί έστω και ένας αριθμός δωρεάν εξετάσεων και νοσηλειών, ανακουφίζει κάπως την κατάσταση και ποιο εύκολα αντιμετωπίζουμε τις υπόλοιπες.
Αρά η πίεση με την λαϊκή στήριξη, πρέπει να ασκηθεί, από την κομματική ηγεσία, στα αρμόδια όργανα. Εμείς επιτελούμε εθελοντικά και χωρίς ανταλλάγματα ότι μπορούμε. Η δική μας πίεση στα νοσοκομεία δεν εισακούεται, ούτε επιτρέπεται να βάλουμε σε κίνδυνο να θεωρηθούν επίορκοι, υγειονομικούς που πράγματι έχουν την θέληση να βοηθήσουν ανασφάλιστους. 
 ΥΓ Η έκκληση για τους κρατούμενους στην Αμυγδαλέζα δεν προκάλεσε καμία κινητικότητα μέχρι τώρα. Η αμέλεια είναι χειρότερη από την πράξη πολλές φορές. Ας δούμε

 solidarity4all-ygeia} Fw: [ M.K.I.E ] ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Katerina Papagika <papagikakat@yahoo.com>
Στο ΜΚΙΕ έχουμε αυτή τη στιγμή πάνω από  δέκα ασθενείς που χρήζουν νοσοκομειακής  φροντίδας. Οι τρεις περιπτώσεις  είναι ιδιαίτερα σοβαρές και πρέπει να εισαχθούν ΑΜΕΣΑ σε νοσοκομείο. Δυστυχώς το Σισμανόγλειο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα περιστατικά, πρέπει να ανοίξουν τις πόρτες τους και τα άλλα δημόσια νοσοκομεία. Το ίδιο ισχύει και τα δημόσια μαιευτήρια. Μία γυναίκα έγκυο που παρακολουθούσαμε στο ΜΚΙΕ γέννησε πρόωρα στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ και μία άλλη γυναίκα που παρακολουθείται επίσης στο ΜΚΙΕ είναι στις μέρες της να γεννήσει. Και οι δύο είναι ανασφάλιστες. ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ'' ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΓΕΝΝΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ! ΤΟ ΜΚΙΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΆΞΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ! Η σιγή και η απραξία της ηγεσίας του υπουργείου υγείας, αλλά και της '' τροικανής'' κυβέρνησης γενικότερα, στο δράμα που βιώνουν οι ανασφάλιστοι ασθενείς, είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ! Έπρεπε να έχει παρέμβει ήδη η δικαιοσύνη. Οι κυβερνήσεις των μνημονίων, όλοι όσοι τα έχουν ψηφίσει-υποστηρίξει, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ τους σοβαρά πάσχοντες ανασφάλιστους- άνεργους- άπορους ασθενείς. Διαπράττουν ένα ΕΓΚΛΗΜΑ που αρχίζει να παίρνει την μορφή ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ!! ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΗΧΑΣ
Καρδιολόγος    Υ: Διαδώστε το!!!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: