Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Σεμινάριο Επεξεργασίας Ψηφιακής Φωτογραφίας

Το Σάββατο 9 Μαρτίου το βράδυ και την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 το πρωί πραγματοποιήθηκε (στο κτίριο του δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου της πρώην Σχολής Ουρσουλινών) σεμινάριο επεξεργασίας ψηφιακής φωτογραφίας που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε πρόγραμμα Photoshop. Ήταν αυτό μια καινούργια πτυχή της πολύπλευρης δράσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου και σε ένα ακόμη χώρο της τέχνης στη Νάξο Υπήρξε αρκετό
ενδιαφέρον για το σεμινάριο φωτογραφίας αυτό, όπως φάνηκε από τη μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας, τώρα που η φωτογραφία και μάλιστα η ψηφιακή έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και μάλιστα εφόσον αποτελεί ένα τόσο διαδεμένο και χρήσιμο μέσο αποτύπωσης σκηνών από τη ζωή, τοπίων κλπ.
Αν μάλιστα συνδυαστεί και με άλλα σεμινάρια (κύκλους μαθημάτων) που έχουν γίνει παλαιότερα και γίνονται και τώρα στη Νάξο για τη φωτογραφία και ο σχετικά μεγάλος αριθμός ανθρώπων που τα έχουν παρακολουθήσει ή τα παρακολουθεί και γενικότερα ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας που ασχολούνται με τη φωτογραφία με αξιόλογα αποτελέσματα, τότε πράγματι στο νησί μας αρχίζει ή μάλλον συνεχίζει να αναπτύσσεται μια μορφή τέχνης και πρακτικής αξιόλογη, ένα όμορφο και δημιουργικό χόμπυ.
Βέβαια ένα μεμονωμένο σύντομης διάρκειας σεμινάριο δεν αρκεί. Και βέβαια αυτό το διήμερο σεμινάριο είχε μάλλον τη μορφή επίδειξης ενός προγράμματος. Πέραν από τους κύκλους μαθημάτων φωτογραφίας (διαρκείας κάποιων μηνών) που γίνονται στη Νάξο, τέτοιες σύντομες επιδείξεις προγραμμάτων και νέων τεχνικών (όπως για το Photoshop) είναι χρήσιμες κι αυτές, αλλά πρέπει να τεθούν σε μια πιο συστηματική βάση και σε κατά το δυνατό τακτά διαστήματα πραγματοποίησής τους.
Και είναι ανάγκη να δημιουργηθεί και στη Νάξο ένας φωτογραφικός σύνδεσμος (με καταστατικό κλπ.) που θα συστηματοποιεί τη δράση συμπολιτών μας στη φωτογραφία., θα τους δίνει την ευκαιρία να προβάλλουν το έργο τους και θα παρακινεί και άλλους να ασχοληθούν με αυτή τη μορφή τέχνης. Τότε ο σύνδεσμος αυτός και θα συνεργάζεται και με άλλους όμοιους συνδέσμους, αλλά θα υπάρχει και ενδιαφέρον από εταιρείες να στέλνουν εκπροσώπους τους στη Νάξο για να επιδείξουν τα νέα επιτεύματα τεχνικής στο χώρο της φωτογραφίας και έτσι (με όλα αυτά) θα προάγονται οι γνώσεις και οι τεχνικες των συμπολιτών μας στον τομέα αυτό.
Γιάννης Λογαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: