Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

Προς το πλήρωμα της Εκκλησίας μας
Αδελφοί μου και αδελφές μου,
Η εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου του Πρώτου, χαροποίησε όλη την Εκκλησία. Σ’ αυτή τη χαρά συμμετέχει και η τοπική μας Εκκλησία. Σήμερα συνάζεται στους ενοριακούς της Ναούς, για να ευχαριστήσει το Θεό, διότι οι εκλέκτορες Καρδινάλιοι της Αγίας Εκκλησίας, φωτισμένοι από το Άγιο Πνεύμα, εξέλεξαν ορατό αρχηγό και ποιμένα της άνθρωπο δοκιμασμένο στην πίστη και στην
αγάπη του προς το Θεό και τον άνθρωπο.
«Ένας τέτοιος Αρχιερέας μας χρειαζόταν σήμερα» (Εβρ. 7,26).
Η Προκαθήμενη στην αγάπη Εκκλησία της Ρώμης απέκτησε Επίσκοπο, άνθρωπο ταπεινό, καλοκάγαθο και φίλο ιδιαίτερα των φτωχών. Αυτό επιβεβαιώνεται από τη μέχρι σήμερα Αρχιερατεία του, αλλά και από την επιλογή του ονόματος «Φραγκίσκος» που μας θυμίζει «το φτωχούλη του Θεού», άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης.
Θεωρώ λεπτή και γεμάτη από αγάπη την πρώτη του σκέψη, ως νέος επίσκοπος Ρώμης, να προσευχηθεί για την υγεία και μακροημέρευση του Προκατόχου του, επίτιμου Πάπα Βενεδίκτου 16ου. Αλλά και η δεύτερη σκέψη του να ζητήσει από την Εκκλησία να προσευχηθεί στο Θεό και να του ζητήσει να ευλογήσει τον Ποιμένα της, για να ευλογήσει κι εκείνος στη συνέχεια το λαό, είναι πράξη που επιβεβαιώνει τις προθέσεις του.
Με την εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου του Πρώτου, η Εκκλησία εισέρχεται σε μια νέα εποχή, απλότητας, ταπεινότητας, συμπόρευσης και διαλόγου με το λαό του Θεού. Όλα αυτά ανοίγουν νέες προοπτικές για όλη τη χριστιανοσύνη και τους ανθρώπους καλής θέλησης.
Σας ζητώ αδελφοί μου και αδελφές μου, να στηρίξουμε το νέο Πάπα με τη δύναμη της προσευχής μας. Να ζητήσουμε στο Θεό Πατέρα, με την παρουσία του Αγίου Πνεύματος, να τον φωτίζει και να τον οδηγεί κοντά στο λαό, ώστε όλοι ποιμένες και ποίμνιο να συναντιόμαστε εν Χριστώ.
Είθε ο Θεός να τον ευλογεί με τις ικεσίες της Παναγίας Θεοτόκου και όλης της Εκκλησίας.
Νάξος 15/3/2013
+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου



Δεν υπάρχουν σχόλια: