Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ένταξη του έργου «Εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης Χώρας Νάξου» (540 χιλ. ευρώ) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου

Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 δύο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 894 χιλ. ευρώ.
Πρόκειται για τα έργα:
«Εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης Χώρας Νάξου» (540 χιλ. ευρώ)
Θα υλοποιηθεί από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και προβλέπει την κατασκευή κόμβων, την επανακατασκευή νησίδων, διαπλατύνσεις υφιστάμενων και κατασκευή νέων πεζοδρομίων, αποκαταστάσεις σε τμήματα δρόμων και σήμανση με στόχο την ασφαλέστερη και λειτουργικότερη κυκλοφορία στην πόλη της Νάξου.
«Διάνοιξη παρακαμπτήριας οδού μονής κατεύθυνσης οικισμού Άνω Σύρου» (354 χιλ. ευρώ)
Θα υλοποιηθεί από το Δήμο Σύρου Ερμούπολης και προβλέπει τη διάνοιξη παρακαμπτήριου δρόμου μονής κατεύθυνσης μήκους 363 και πλάτους 3,5 μέτρων. Με το νέο αυτό οδικό τμήμα, που θα λειτουργήσει παράλληλα με τον υφιστάμενο δρόμο Άνω Σύρου-Φοινικιάς, θα βελτιωθούν σημαντικά οι συνθήκες
κυκλοφορίας και η ασφαλής κίνηση στην είσοδο του οικισμού της Άνω Σύρου, ειδικότερα μάλιστα κατά τους θερινούς μήνες που αυξάνεται κατακόρυφα η επισκεψιμότητα του μεσαιωνικού οικισμού.
Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: