Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Kατάληψη του Κοινοτικού γραφείου έκαναν κάτοικοι της Σχοινούσας

Συμβολική κατάληψη του Κοινοτικού γραφείου έκαναν κάτοικοι της Σχοινούσας, διαμαρτυρόμενοι για την «αλλοίωση» του εκλογικού αποτελέσματος, λόγω λάθος καταγραφής των σταυρών από το πρωτοδικείο Νάξου.

Ο Σύλλογος Σχοινουσιωτών ζητά την παραίτηση του Συμβουλίου, το οποίο ορίστηκε σύμφωνα με την αλφαβητική κατάταξη των υποψηφίων, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που επιμένουν να μην αλλάξει η σύνθεση του Δ.Σ. Σε αυτό το κλίμα, έχει ξεσπάσει πόλεμος ανακοινώσεων και ψηφισμάτων…

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΧΟΙΝΟΥΣΙΩΤΩΝ
Προς την Δημοτική Κοινότητα Σχοινούσας
Ο Σύλλογός μας πιστός στις Δημοκρατικές αρχές, που θεμέλιό τους είναι η λαϊκή βούληση και κυριαρχία, καλεί για τελευταία φορά, τους «συμβούλους» της Κοινότητας, που δέχτηκαν να ορκιστούν στο πρωτοδικείο της Νάξου, εκμεταλλευόμενοι ένα λάθος του πρωτοδικείου, εις βάρος συμπατριωτών τους και περιφρόνησαν την λαϊκή βούληση, να υποβάλλουν άμεσα την παραίτησή τους. Επίσης καλεί τους επόμενους, που δεν εκλέχθηκαν να υποβάλλουν δήλωση μη αποδοχής διορισμού.
Δηλώνουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε, ως νόμιμο το παρόν διοικητικό Συμβούλιο,
ούτε αναγνωρίζουμε πράξεις και αποφάσεις τους, ως νόμιμες.
Παρακαλούμε τις αρχές, τον Δήμο, την περιφέρεια Ν.Αιγαίου να μη δίνουν αρμοδιότητες, ούτε να αναγνωρίζουν τις αποφάσεις τους, αλλά ο Δήμος να εκτελεί
απ’ευθείας τις ενέργειες, αναθέσεις κλπ , μέχρις ότου αποκατασταθεί η νομιμότητα.
Καλούμε το μοναδικό εκλεγμένο μέλος του διοικητικού Συμβουλίου να συμπαραταχθεί με την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Σχοινουσιωτών της Σχοινούσας και της Αθήνας, που είναι και θέση του Δημάρχου και όλων των κομμάτων, διαφορετικά θα θεωρηθεί συνεργός.
Επιφυλασσόμεθα για λήψη κάθε νομίμου μέτρου.
Θα ακολουθήσουν υπογραφές Σχοινουσιωτών Αθήνας.

Κοινοποιείται σε όλες τις αρχές.

Αθήνα 17 Ιανουαρίου 2011



ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι απανταχού Σχοινουσιώτες, που διαπιστώσαμε ότι κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7 Νοεμβρίου 2010, οι Σχοινουσιώτες ψηφίσαν σύμφωνα με τους νόμους του κράτους και το Σύνταγμα, τους υποψηφίους συμβούλους της Δημοτικής κοινότητας Σχοινούσας και ανέδειξαν νόμιμα και δικαιωματικά τους Κυρίους Γρίσπο Γεώργιο του Μιχαήλ, Χρύσο Κωνσταντίνο του Ιωάννη, Πολίτου Σοφία του Αλεξάνδρου, Σιγάλα Μιχάλη του Γεωργίου και Σκαρλάτο Θεοδόσιο του Ιωάννη, απαιτούμε να γίνει σεβαστή από όλους η ετυμηγορία των κατοίκων, δικαίωμα που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, να αποκατασταθούν αμέσως οι πραγματικοί επιτυχόντες σύμβουλοι και να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι που παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία και προκάλεσαν αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, προς όφελος τρίτων.
Δηλώνουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε τους ανακηρυχθέντας συμβούλους, τους οποίους καλούμε να υποβάλλουν άμεσα την παραίτησή τους και διακηρύσσουμε ότι τους Συμβούλους τους εκλέγει ο λαός και όχι το πρωτοδικείο, που οφείλει να αναγνωρίσει το δικό του λάθος και να το επανορθώσει.
Καλούμε τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, τα κόμματα και το αρμόδιο υπουργείο να πάρουν θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: