Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη πυρκαγιά μέσα σε ένα μήνα
Συνηθισμένο φαινόμενο  είναι πια οι πυρκαγιές που  ξεσπούν σε χορτολιβαδικές και μη καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Από τις  αρχές του Οκτωβρίου έχουν  εκδηλωθεί αρκετές πυρκαγιές, με τελευταία να ξεσπά την παραμονή των Χριστουγέννων, στην περιοχή Μυρίσι, στην Κωμιακή. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε σημείο που δεν ήταν προσβάσιμο από τα οχήματα της πυροσβεστικής, με αποτέλεσμα να σβήσει μόνη της, καίγοντας 50 περίπου στρέμματα βοσκοτόπων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.
Τον τελευταίο  μήνα, τρεις μεγάλες φωτιές, στον Κυνίδαρο, το Φράγμα και πρόσφατα στην Κωμιακή, έχουν κάψει περίπου 200 στρέμματα  βοσκοτόπων. 
Σκοτωμένη χελώνα στον Αγιο Προκόπη
Στην παραλία  του Αγίου Προκοπίου βρέθηκε  σκοτωμένη η χελώνα της φωτογραφίας, την περασμένη Κυριακή. Σύμφωνα με τις  εκτιμήσεις, ενδέχεται η χελώνα να τραυματίστηκε θανάσιμα από αλιευτικό  σκάφος. ΝΤο Λιμεναρχείο  ειδοποίησε το Δήμο Νάξου για την  απομάκρυνσή της από την παραλία.
  
Αγνοούν τη λαϊκή ετυμηγορία 
Ανάστατοι είναι  οι Σχοινουσιώτες, μετά την άρνηση του  Πρωτοδικείου Νάξου να διορθώσει  το λάθος που έγινε στην ανακήρυξη  των υποψηφίων της Δημοτικής  Κοινότητας Σχοινούσας, που είχε ως συνέπεια να ορκιστούν σύμβουλοι  που όμως δεν είχαν εκλεγεί στις Δημοτικές εκλογές.
Πρόθεση των  εκλεγμένων συμβούλων και αρκετών  κατοίκων του νησιού είναι να διαμαρτυρηθούν και να μην επιτρέψουν να γίνει  η συγκρότηση σε σώμα του νέου Κοινοτικού Συμβουλίου, η οποία έχει προγραμματιστεί  να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή.
Πάντως, από το Πρωτοδικείο Νάξου, από όπου φαίνεται να έχει γίνει και το λάθος, δεν υπάρχει πρόθεση διόρθωσης, καθώς δεν υπεβλήθη εμπρόθεσμα καμία ένσταση από τους υποψηφίους των δύο συνδυασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: