Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Κλυδωνισμοί στην Ο.ΝΑ.Σ.

 Η παραίτηση  του γραμματέα της Ομοσπονδίας  Ναξιακών Συλλόγων Θαλή Σκυλάκη και  η επιλογή του αντικαταστάτη  του, ήταν η αφορμή να ξεσπάσει διαμάχη  στους κόλπους την Ο.ΝΑ.Σ.. Προτεινόμενος για τη θέση του γραμματέα, από τον πρόεδρο της Ο.ΝΑ.Σ. Νίκο Μαϊτό, ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαγγριωτών Κώστας Βερνίκος. Ενδιαφέρον, όμως, εκδηλώθηκε και από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Απεραθιτών Ιάκωβο Γιακουμή. Η αντιπαράθεση του προέδρου της Ο.ΝΑ.Σ. Νίκου Μαϊτού με τον Ι. Γιακουμή, ο οποίος αρχικά είχε αρνηθεί να είναι υποψήφιος για τη θέση αυτή, οδήγησε τον Ν. Μαϊτό να υποβάλλει την παραίτησή του, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή και τελικά αποσύρθηκε… Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, ακολούθησε δεύτερη συνεδρίαση, για την επιλογή του γραμματέα. Ο Κώστας Βερνίκος δεν συμμετείχε τελικά στην εκλογική διαδικασία, όμως υποψήφια ήταν η πρόεδρος του Συλλόγου Απεραθιτών Σοφία Χατζούδη, η οποία απέσπασε 10 ψήφους, όσες και ο Ιάκωβος Γιακουμής. Κατόπιν των εξελίξεων αυτών, γραμματέας δεν ορίστηκε και το θέμα θα επανέλθει προς συζήτηση μετά την κοπή πίτας της Ομοσπονδίας, όπου το παρόν θα δώσει και ο παραιτηθείς γραμματέας Θαλής Σκυλάκης. Στη συνεδρίαση αυτή αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα του γραμματέα.
Το τελευταίο διάστημα η ΟΝΑΣ έχει περάσει από «χίλια κύματα». Αναταράξεις είχαν δημιουργηθεί και για τη συνέχιση ή όχι της έκδοσης του περιοδικού «Ναξιακά».
Το κλίμα στην Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων είναι  ηλεκτρισμένο, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα όσους  ασχολούνται με το συλλογικό κίνημα, ώστε να ανακτήσει η Ο.ΝΑ.Σ τη χαμένη αίγλη της.





Δεν υπάρχουν σχόλια: