Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΤΙΤΩΝ & ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ

ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ του ΣΦΝ

Μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις της τα τελευταία τρία χρόνια (Νίκος Καζαντζάκης, Γιώργος Σεφέρης και Γιάννης Ρίτσος), έτσι και φέτος η “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου ανακοίνωσε τις φετινές της καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Φιλώτι η σύνθεση των οποίων αποτελεί για τη Νάξο κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” του ΣΦΝ θα διεξαχθούν την Παρασκευή 30 Ιουλίου έως και την Κυριακή 1η Αυγούστου 2010, στο Πολιτιστικό Κέντρο και στο Ανοιχτό Αθλοθέατρο στο Φιλώτι.

Όπως είναι γνωστό στη “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” του ΣΦΝ, της οποίας οι εκδηλώσεις κινούνται στα πλαίσια των πολιτικών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, λειτουργούν (α) η Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου για ενήλικες (β) η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου και (γ) οι κύκλοι “Λογοτεχνία και Σινεμά” και “Βιβλίο και Κινηματογράφος”, στα πλαίσια των οποίων προβάλλονται ταινίες κάθε Σαββατοκύριακο όλο τον χειμώνα. Στόχος της Βιβλιοθήκης είναι όλες οι εκδηλώσεις να διεξάγονται από το φθινόπωρο έως την Άνοιξη και να διοργανώνεται μόνο μια κεντρική εκδήλωση το καλοκαίρι, πανελλήνιου ενδιαφέροντος υπό την αιγίδα του Ε.Κ.Ε.ΒΙ..

Το φετινό θερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2010

ΠΟΙΗΣΗ και ΜΟΥΣΙΚΗ


Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010, ώρα 20:30
· ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΝ (Scripta Manent)
αυθεντικά χειρόγραφα 35 ελλήνων συγγραφέων και ποιητών.
(30.07.2010 έως 30.09.2010) Μια μοναδική έκθεση στο νησί μας.

· Μουσική και ταινίες για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδία,
με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου).
Πολιτιστικό Κέντρο Σ.Φ.Ν.


Σάββατο 31 Ιουλίου 2010, ώρα 21:15
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΝΟΤΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ

Ο Νότης Μαυρουδής και η Αναστασία Μουτσάτσου σε ένα ανθολόγιο με έργα Χατζιδάκι και Μαυρουδή. Συμμετέχει ο Παναγιώτης Μάργαρης (κιθάρα) και ο Μάνος Αβαράκης (φυσαρμόνικα).
Αθλοθέατρο Φιλωτίου


Κυριακή 1 Αυγούστου 2010, ώρα 20:15
ΠΟΙΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
· Τίτος Πατρίκιος
· Αντώνης Φωστιέρης
Παρουσίαση του ποιητικού έργου των μεγάλων μας ποιητών και απαγγελίες από τους ίδιους. Μιλάνε για το έργο τους, οι Γιώργος Μαρκόπουλος και Γιώργος Ανωμερίτης. Προλογίζει ο Πρόεδρος του ΣΦΝ κ. Τιμόθεος Βάσιλας.
Πολιτιστικό Κέντρο Σ.Φ.Ν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: