Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΑΜΕΛ...ΣΟΦΙΕΣ Φ.69

Μακάρι…

Άκουσα και διάβασα σχόλια «αντικειμενικών» δημοσιογράφων που χωρίς να παρευρίσκονται στην συνέντευξη τύπου του Θανάση Γρυλλάκη έκαναν λόγο για «φθαρμένα υλικά» και θύμισες για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κόκοτα.

Πρώτα από όλα ήταν μόνο 5 από τους Δημοτικούς Συμβούλους του Κόκοτα και έλειπαν ο μακροβιότερος (Μαράκης) και πιο έμπιστος (Καραμανής) των τότε συμβουλίων। Δεύτερο ήταν εκεί άλλοι 70 άνθρωποι, δεν τους είδε ο φίλος μας και Τρίτον μακάρι να ξανασυνεδρίαζε το παλιό Δημοτικό Συμβούλιο μπας και γινότανε κανένα έργο της προκοπής!!!


ΠΟΙΟΣ;

Το άκουσα από σοφό (όχι αμπελοφιλόσοφο) και το μεταφέρω αυτούσιο:

Ο Ρήγας στηρίζει Μαράκη.

Ο Μαράκης στηρίζει Ρήγα.

Τη Νάξο ποιος την στηρίζει;;;;!!!!


Μισαλλοδοξία

Τις τελευταίες ενέργειες του βουλευτή Παναγιώτη Ρήγα τις χαρακτήρισε κάποιος Ναξιώτης χρησιμοποιώντας τη λέξη «μισαλλοδοξία».

Το λεξικό (Τεγόπουλος – Φυτράκης 1989) αναφέρει στη συγκεκριμένη λέξη: μισαλλοδοξία (η) /μίσος προς τους αλλόθρησκους ή προς όσους πρεσβεύουν άλλες αρχές (κοινωνικές, πολιτικές κ.λ.π.).

Λες οι «αλλόθρησκοι» ή αυτοί που «πρεσβεύουν άλλες αρχές» να βρίσκονται στον ίδιο πολιτικό χώρο και να είναι ο στόχος ή μήπως..;;; Κατά τα άλλα ο ίδιος επιμένει ότι είναι ευθυγραμμισμένος με το νέο ήθος, την αξιοκρατία κ.λ.π., κ.λ.π. που πρεσβεύει το νέο ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος Γ. Παπανδρέου.!!!


Προεκλογική ταρίφα

Ακούγεται ότι στους συμβούλους της πλειοψηφίας κυκλοφόρησε προεκλογική «ταρίφα» που μετράει με ψήφους ή και υποψηφιότητες διάφορες «χάρες». Σβήσιμο κλήσεων για παράνομες σταθμεύσεις, μεταφορές κάδων, άδειες και μεταφορά περιπτέρων, ανοχή σε καταλήψεις δημόσιων και δημοτικών χώρων (πεζοδρόμια, ακτές, κ.ά) είναι μερικά από αυτά που περιλαμβάνονται σε λίστα υπό τον τίτλο «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»…………..

Δεν υπάρχουν σχόλια: