Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Αμπελοφιλοσοφίες

ΙΚΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
Το νέο «αρχιτεκτονικό» σχέδιο για την αυτοδιοίκηση και την περιφερειακή διοίκηση πήρε το όνομα του ενός εκ των δύο μεγάλων αρχιτεκτόνων, στους οποίους οφείλει την ύπαρξη του ο Παρθενώνας. Παρότι ο Ικτίνος είναι πιο γνωστός το όνομα που επελέγει ήταν του Καλλικράτη, ίσως γιατί είναι πιο εύηχο από το «ή κτήνος»….!!

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
Αυτός που μας έκανε ιστορικά γνωστό, ότι βοηθός του Ικτίνου ήταν ο Καλλικράτης είναι ο Πλούταρχος. Όχι βέβαια ο γνωστός αοιδός που η Νάξος «ευτύχησε» να τον φιλοξενήσει το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ωστόσο ο συνειρμός Πλούταρχος και Καλλικράτης μπορεί να αφήνει αισιοδοξία ότι όπως πέτυχε η συναυλία του Πλούταρχου, έτσι μπορεί να πετύχει και ο «Καλλικράτης» στη Νάξο. Όπως λέμε δηλαδή «από τη Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα».!!

ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ «ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ»
Πώς αλλιώς να ερμηνεύσω τη συνύπαρξη Μαράκη, Θεόφιλου και Βερνίκου στο κόψιμο της πίτας του Συλλόγου Σαγκριωτών. Τρεις κορυφές ενός τριγώνου που δεν υπάρχει ευθύγραμμο τμήμα να ενώσει τουλάχιστον τις δύο. Μόνο το «τρίγωνο των Βερμούδων» μπορεί να ανταποκριθεί ως ερμηνεία, εκτός και αν τα μοναδικά φαινόμενα που αναδεικνύονται στον Ατλαντικό Ωκεανό τον τελευταίο καιρό, εμφανίσουν τους τρεις και στον ίδιο εκλογικό συνδυασμό για το Δήμο της Νάξου …. Τον επικεφαλή του συνδυασμού δεν τον αναφέρω …..!!!

ΑΜΠΕΛΛΟΦΙΛΟ….ΠΙΤΕΣ
- Στη κοπή της πίτας των Εγκαριτων, ο πρόεδρος κ. Σπ. Αρσένης προσφώνησε τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νάξου κ. Κ. Καρποντίνη «κ. Αντιδήμαρχε». Έτσι θέλει να τον βλέπει (;) ή καλομελέτα και ….!!
- Πως θα ξεπεράσει ο κ. Αντ. Χωριανόπουλος το ότι δεν είναι βασικός ομιλητής για την Ο.ΝΑ.Σ. και του δίνεται ο λόγος σαν εκπρόσωπος του συλλόγου των Απολλωνιατών; Πως θα ξεπεράσουν και οι παρευρισκόμενοι στις εκδηλώσεις των Ναξιακών συλλόγων το ότι δεν είναι πρόεδρος ο κυρ Αντώνης; Αφού άκουσα να αναρωτιόνται «ποιος είναι αυτός δίπλα στο Χωριανόπουλο;» … και εννοούσαν τον Μαϊτό …. - Πολύς κόσμος στην πίτα του συλλόγου Σαγκριωτών, ήταν όλοι οι επίσημοι εκεί, πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι της Ο.ΝΑ.Σ. και των συλλόγων. Αμηχανία όμως κυριαρχούσε για το πως θα καθίσουν στις δυο ροτόντες, που ήταν για αυτούς;
Βλέπετε δεν ισχύει το «όλοι οι καλοί χωράνε», γιατί είτε δεν είναι όλοι τους «καλοί» είτε γιατί γνωρίζονται πολύ … «καλά» μεταξύ τους και δημιουργείται αδιαχώρητο.!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: