Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ για λήξη της κατάληψης στο "ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ" και ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


Mε θέμα "Κάλεσμα για Ανοικτό Γενικό Λύκειο Νάξου" ο Σχολικός Σύμβουλος Κυκλάδων κ. Νίκος Ρούμελης προσκαλεί "κυρίως την μαθητιώσα νεολαία του ΓΕΛ, για ανοικτή διαβούλευση στο Ανοικτό ΓΕΛ Νάξου (ανοικτό για όλη την εκπαιδευτική και σχολική κοινότητα), την Παρασκευή 13-3-2015 και ώρα 8:15, που είναι η κανονική έναρξη λειτουργίας του ΓΕΛ Νάξου". Θέμα είναι η έναρξη της λειτουργίας της σχολικής μονάδας και "προφανώς η λύση μιας κατάληψης που δεν εκφράζει ούτε την πλειοψηφία της εκπαιδευτικής και σχολικής κοινότητας της Νάξου, ούτε και την κοινωνία της Νάξου". Επίσης παρακαλεί και προσκαλεί τους εκπροσώπους και
δημοσιογράφους του τοπικού τύπου και των ΜΜΕ Νάξου να βοηθήσουν με την παρουσία τους στο Ανοικτό ΓΕΛ Νάξου ώστε να ακουστούν όλοι οι φορείς της εκπαιδευτικής - σχολικής και τοπικής κοινότητας με σκοπό τη λήξη της κατάληψης και την επανέναρξη της λειτουργίας της σχολικής μονάδας "για το καλό των μαθητών της ίδια της τοπικής κοινωνίας".
Θα δοθεί επίσης όπως αναφέρει στο καλεσμά του, ο κ. Ρούμελης, συνέντευξη τύπου με γνωστοποίηση των προβλημάτων των μαθητών, τις ενδεικνυόμενες λύσεις και την ομαλή επανέναρξη της λειτουργίας του Γενικού Λυκείου Νάξου.

Το ΕΓΓΡΑΦΟ - ΚΑΛΕΣΜΑ:

ΠΡΟΣ:  

- Σύλλογο Καθηγητών ΓΕΛ Νάξου

- Σύλλογο Γονέων ΓΕΛ Νάξου

- 15/μελές Μαθητικό Συμβούλιο ΓΕΛ Νάξου
- Εκπρόσωπο του Δημάρχου Νάξου
- Τοπικό τύπο και ΜΜΕ Νάξου
- ΕΛΜΕ Νάξου
  (μέσω του Δ/ντή ΓΕΛ Νάξου)ΘΕΜΑ: «Κανονική λειτουργία ΓΕΛ Νάξου»

Στα πλαίσια,

-  της διαρκούς συνεργασίας μας με το Σύλλογο των καθηγητών του ΓΕΛ Νάξου και του Διευθυντή του ΓΕΛ Νάξου από τη θέση μου ως Σχολικού Συμβούλου Παιδαγωγικής Ευθύνης,  

- της  επικοινωνίας μας με τον πρόεδρο του 15μελούς του μαθητικού Συμβουλίου ΓΕΛ Νάξου
- της συνεχούς και γόνιμης επικοινωνίας με την πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων ΓΕΛ Νάξου
- της θέσης ότι τα υλικοτεχνικά αιτήματα των μαθητών της κατάληψης αφορούν τον Δήμο Νάξου
-  των συνεχών άρθρων στα τοπικά ΜΜΕ της Νάξου με θέμα τη συνεχιζόμενη για τρίτη εβδομάδα κατάληψη
- της πρότασης της ΔΔΕ Κυκλάδων (1920/12.3.2015)

   Σας καλούμε όλους τους παραπάνω και κυρίως την μαθητιώσα νεολαία του ΓΕΛ, για ανοικτή διαβούλευση στο Ανοικτό ΓΕΛ Νάξου (ανοικτό για όλη την εκπαιδευτική και σχολική κοινότητα), την Παρασκευή 13-3-2015 και ώρα 8:15, που είναι η κανονική έναρξη λειτουργίας του ΓΕΛ Νάξου.
   Θέμα είναι η έναρξη της λειτουργίας της σχολικής μονάδας και προφανώς η λύση μιας κατάληψης που δεν εκφράζει ούτε την πλειοψηφία της εκπαιδευτικής και σχολικής κοινότητας της Νάξου, ούτε και την κοινωνία της Νάξου.
   Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε ενεργά, ώστε με σύνεση να πραγματοποιηθεί η ανοικτή διαβούλευση για την ομαλή επανέναρξη της λειτουργίας της σχολικής μονάδας, η οποία καλό είναι να ξεκινήσει ακριβώς με την κανονική έναρξη λειτουργίας.  Αυτό θα καταδείξει τη θέληση όλων, ώστε το ΓΕΛ Νάξου να είναι ένα ανοικτό στην κοινωνία σχολείο, που προσφέρει μόρφωση, παιδεία και στοχεύει στην εκπαίδευση των υπεύθυνων αυριανών πολιτών της Νάξου που θα αναλάβουν τις τύχες του τόπου, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τη Νάξο και για την Ελλάδα, απ' ότι ίσως εμείς τους παρέχουμε.   
  Σχολικός Σύμβουλος
Παιδαγωγικής Ευθύνης του ΓΕΛ Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια: