Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

KOKKINOΣ VS ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ 2ος ΓΥΡΟΣ ...!!!!

Σε πλήρη ρήξη και διάσπαση έχουν φτάσει οι σχέσεις του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χαράλαμπο Κόκκινο, μετά και τις δημόσιες τοποθετήσεις και των δύο, που ουσιαστικά επιβεβαίωσαν ότι το γυαλί δεν έχει ραγίσσει απλώς αλλά έχει σπάσει

Γ. Χατζημάρκος: Σκηνοθετημένη η κρίση από τον Χαράλαμπο Κόκκινο. Ο ίδιος επέλεξε από την αρχή την σύγκρουση και την ρήξη

Στην πρόσφατη απόφασή του να αφαιρέσει τις
αρμοδιότητες από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπο Κόκκινο – πλην εκείνων που ορίζει ρητά ο νόμος – αναφέρθηκε για πρώτη φορά σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την συμμετοχή του κ. Κόκκινου στην παράταξη.
Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος απάντησε:

«Η συμμετοχή του κ. Κόκκινου στην παράταξη έχει κριθεί. Ο ίδιος με την συμπεριφορά του, με την πρακτική του, με τις λογικές του, με τις αποφάσεις του και με όλη την διαδρομή που ακολούθησε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, έχει θέσει εαυτόν εκτός παράταξης.
Η ευθύνη του επικεφαλής για την ενότητα της παράταξης είναι μεγάλη. Αυτήν την ενότητα προσπάθησα να την διαφυλάξω, επί πέντε μήνες τώρα, αποκρούοντας όλα τα θέματα τα οποία προέκυπταν συνεχώς. Από ένα σημείο και μετά, η προστασία της παράταξης υπαγόρευσε την απόφαση που έλαβα την περασμένη εβδομάδα, για να δώσω την δυνατότητα στα μέλη της παράταξη να λειτουργήσουν στις θέσεις ευθύνης τους, με ένα τρόπο ομαλό, μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας.
Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι ευχάριστες για κανένα, ούτε λαμβάνονται ελαφριά τη καρδία, ούτε είναι κανείς εδώ άπειρος και αφελής για να μην γνωρίζει τα «απόνερα», πολύ περισσότερο την εκμετάλλευση του θέματος αυτού σε επίπεδο επικοινωνιακό. Κατανοώ ότι το «γαργαλιστικό» αυτής της υπόθεσης είναι πολύ ελκυστικό για τα ΜΜΕ και κινδυνεύεις να συρθείς σε μια συζήτηση όπου κυριαρχεί η παραπολιτική και όχι η πολιτική.
Σε όλες τις προκλήσεις που δέχτηκα όλο αυτό το διάστημα δεν απήντησα, ακριβώς για να μην τροφοδοτήσω την παραπολιτική. Φρόντισα να κάνω τη δουλειά πυροσβέστη σε όλες τις περιπτώσεις όπου χρειάστηκε. Δουλειά μου όμως δεν είναι να είμαι πυροσβέστης. Η δική μου δουλειά και των μελών αυτής της παράταξης είναι να διαχειριστούμε τα προβλήματα του τόπου.
Ο κ. Κόκκινος από την αρχή επέλεξε την σύγκρουση, επέλεξε την ρήξη και τον μοναχικό δρόμο. Η τακτική αυτή δεν μπορούσε να οδηγήσει σε τίποτε άλλο παρά στην απόφαση που έλαβα την προηγούμενη εβδομάδα. Να δώσω την δυνατότητα στην παράταξη και στις υπηρεσίες να λειτουργήσουν ομαλά και να προχωρήσουμε παρακάτω».
Ερωτηθείς για την διένεξη του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου με τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Χρήστο Ευστρατίου, ο Περιφερειάρχης απάντησε ότι η μέχρι σήμερα πορεία του κ. Κόκκινου, ως μέλους της παράταξης, έδειξε ότι δεν ήταν παρά η αφορμή, την οποίαν σκηνοθέτησε ο ίδιος ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, με σκοπό να προκαλέσει την οριστική ρήξη:
«Εκτιμώ ότι το πρόβλημα με τον κ. Ευστρατίου είναι σκηνοθετημένο από τον κ. Κόκκινο . Ο κ. Κόκκινος σκηνοθέτησε την κρίση, επιλέγοντας ένα θέμα που είχε προκύψει δύο μήνες πριν. Υπέγραψε μια απόφαση, μια μέρα μετά την υπογραφή της δίκης μου απόφασης, τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία - σημειωτέον- του είχε κοινοποιηθεί άμεσα. Επιπλέον, την δημοσιοποιεί σχεδόν δυο μήνες μετά, λέγοντας ανακρίβειες και ψέματα ότι δεν είχε ενημέρωση. Η αλήθεια είναι ότι είχε ενημερωθεί και είχε λάβει το ΦΕΚ που αφορούσε τον κ. Ευστρατίου. Για ποιο λόγο; Ο κ. Κόκκινος επέλεξε την σύγκρουση, σκηνοθέτησε καταστάσεις, με χαρακτηριστική την περίπτωση του κ. Ευστρατίου, ένα θέμα που τροφοδοτούσε μόνος του καθημερινά. Εγώ δεν απάντησα σε τίποτα όλο αυτό το διάστημα, αντιθέτως του ζήτησα να έλθει να συζητήσουμε. Δεν έγινε ποτέ αυτή η συνάντηση, ενώ στα ΜΜΕ ισχυριζόταν άλλα. Το θέμα κλείνει εδώ. Δεν πρόκειται να εμπλακούμε άλλο σε αυτή την συζήτηση και πολύ περισσότερο εγώ. Η διαδρομή μου έχει δείξει ότι σε τέτοιου είδους ζητήματα απαντάω αποτελεσματικά. Κάνω όση υπομονή χρειάζεται , για όσο χρόνο χρειάζεται. Όταν αυτή εξαντληθεί, παίρνω την απόφαση που πρέπει να πάρω».

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ: 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ
και μη μασάς ............

  • ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ.
  • Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ

Με αφορμή επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων στο να τοποθετηθώ σχετικά με σημερινές δηλώσεις του κου Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου που αφορούσαν το πρόσωπο μου και σύμφωνα με τις οποίες :

‘’….με την συμπεριφορά του ο κος Κόκκινος έχει θέσει τον εαυτό του εκτός παράταξης…΄΄

,επισημαίνω ότι δηλώνω άγνοια τόσο εγώ όσο και η κοινωνία για το ποιά είναι ακριβώς αυτή η συμπεριφορά για την οποία ΄΄τίθεμαι’’ εκτός παράταξης. Άλλωστε, καμία δημοκρατική και διαλογική διαδικασία δεν υπήρξε προς αυτή την κατεύθυνση και με την δική μου παρουσία.

Σέβομαι την στήριξη του κόσμου και τιμώ την εντολή του. Είμαι μέλος της Περιφερειακής Αρχής Ν. Αιγαίου, κινούμενος πάντα συντεταγμένα και θεσμικά, προς όφελος της κοινωνίας και τιμώντας την παράταξη στην οποία μαζί με παλιούς και νέους συμμαχητές, ενώσαμε δυνάμεις , είχαμε νικηφόρα πορεία και αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν έθεσα ποτέ εαυτόν ‘’εκτός παράταξης’’ , εκτός εάν κάποιοι δεν με θέλουν πλέον στην παράταξη για προσωπικούς τους λόγους.

Αναπόδεικτοι αφορισμοί και διαχωριστικές γραμμές δεν βοηθούν το έργο της παράταξης ,αλλά ούτε και πείθουν κανέναν για την βασιμότητα τους.

Θυμίζω ότι ήμουν ‘’καλός και χρήσιμος’’ στην προεκλογική περίοδο του 2014 και ότι ουδέποτε αρνήθηκα και ούτε αρνούμαι τον καλόπιστο διάλογο.

Εάν ο κος Περιφερειάρχης θέλει την σύνθεση των απόψεων και την κοινή πορεία ,την οποία εγώ επιθυμώ, ας το πράξει και συναντιόμαστε όποτε θέλει, δεδομένου ότι εγώ δεν αρνήθηκα ποτέ να τον συναντήσω.

Δεν τιμά όμως κανέναν η παραφιλολογία, οι διαρροές στον τύπο, τα πλάγια λόγια και οι ασυνάρτητες αιχμές.

Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και η ειλικρίνεια γιατί στις εμφύλιες διαμάχες ,δεν υπάρχουν νικητές. Συνεχίζω την προσπάθεια μου εντός της παράταξης στην οποία ανήκω με στόχο την επίλυση των προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: