Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

θέμα και στην Τήνο με τα πολυκαταστήματα και την "επιθετική" τους πολιτική

...απο τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Τήνου
  • Θέμα στην Γενική Συνέλευση
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ … 
Τους τελευταίους μήνες η επιθετική πολιτική των πολυκαταστημάτων με τις ατελείωτες προσφορές και τις εκπτώσεις έχει διογκωθεί, παίρνοντας τεράστιες διαστάσεις.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συναντήθηκε (μετά από πρόσκλησή μας) με τον κ. Γεωργούλη Αντώνη εκ μέρους της επιχείρησης ‘’ΒΙΔΑΛΗΣ MARKET’’ και τον κ. Μανώλη Παλαμάρη εκ μέρους της επιχείρησης ‘’CARRFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ’’, μέσα στο Δεκέμβρη του 2014 στα γραφεία μας, με θέμα της συνάντησης την επιθετική πολιτική της πώλησης των προϊόντων των Super Markets και τις επιπτώσεις της στην αγορά του νησιού.
Τους κατατέθηκαν οι προβληματισμοί των μελών μας για την κατακόρυφη πτώση του τζίρου των καταστημάτων λόγω των ασταμάτητων και φυσικά μη ανταγωνιστικών προσφορών σε προϊόντα κυρίως μεγάλης κατανάλωσης, για την τοποθέτηση εποχιακών προϊόντων στα ράφια τους, π.χ. κουραμπιέδες, μελομακάρονα, βασιλόπιτες, χριστουγεννιάτικα λουλούδια (αλεξανδρινά), είδη θαλάσσης κ.α., η τοποθέτηση προϊόντων βιβλιοπωλείου, λευκών ειδών, ηλεκτρικών ειδών, παιχνιδιών, κρεοπωλείου κ.α.
Στη συνάντηση αυτή οι παρόντες εκπρόσωποι των παραπάνω επιχειρήσεων μας ενημέρωσαν πώς λειτουργούν αυτές οι επιχειρήσεις, για την πολιτική των προσφορών και για το ότι θα ενημερώσουν τους προϊσταμένους τους για τη συνάντηση αυτή και τους προβληματισμούς που τους κατατέθηκαν.
Δυστυχώς οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί της τηνιακής αγοράς όχι μόνο δεν εισακούστηκαν αλλά η πολιτική που ακολουθείται από τα πολυκαταστήματα και κυρίως από την ‘’CARRFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ’’ ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, δεν άλλαξε καθόλου, απεναντίας διογκώθηκε.
Οι προσφορές αυτές μπορεί επιφανειακά να βοηθούν τους καταναλωτές, αλλά στο βάθος το μόνο που καταφέρνουν είναι να κλείνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να μειώνουν τις θέσεις εργασίας, συρρικνώνοντας τη ζωή του νησιού και διώχνοντας τους νέους ανθρώπους από τον τόπο μας.
Εν κατακλείδι, το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου και τα μέλη του Συλλόγου μας θα δώσουμε μεγάλη μάχη για τη διατήρηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νησιού και θα πράξουμε όλοι μαζί ό,τι είναι δυνατό για αυτό.
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Ανδρέας Τσιμέκης Λουκία Κολλάρου

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ
Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου σας προσκαλεί στην ετήσια Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2015 ή στις 13 Φεβρουαρίου 2015 και ΤΕΛΙΚΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015,
στις 17 : 30 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Τήνο, στην οδό Νικ. Γκύζη.
Θα υπάρχει ένα μικρό κέρασμα για το κλείσιμο των 37 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου μας.
Θέματα Γενικής Συνέλευση
  1. Διοικητικός απολογισμός 2013 & 2014
  2. Οικονομικός απολογισμός 2013 & 2014
  3. Ασφαλιστικός φορέας Ο.Α.Ε.Ε.
  4. Ενημερώσεις (πολυκαταστήματα & επιθετική πολιτική, τήρηση αργιών και Κυριακών, προσφορές, σεμινάρια, εκπτώσεις σε σωματεία & συλλόγους)
  5. Δημιουργία διαφημιστικού καταλόγου των μελών του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου 
  6. Αγώνες δρόμου TINOS RUNNING EXPERIENCE 2015
  7. INFO KIOSK ηλεκτρονική τράπεζα πληροφοριών της Τήνου 
  8. Κάρτα έκπτωσης Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου
  9. Τροποποίηση άρθρων καταστατικού
  10. Οδός Ευαγγελιστρίας – αθέμιτος ανταγωνισμός
  11. Τμήμα εύρεσης εργασίας
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Ανδρέας Τσιμέκης Λουκία Κολλάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: