Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Φωτιά στο Γ΄όμιλο του τοπικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος ..


Mε άνετη νίκη 5 - 0 επι του Α.Ο. ΛΑΒΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ο Πανναξιακός έσπασε την Θηραϊκή "ομερτά".. και παρέμεινε ακλόνητο φαβορί για την είσοδό του στα μπαράζ. 
  • ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ - ΦΙΛΩΤΙ 2-1
  • ΚΑΜΑΡΙ - ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ 1-0  
Μετά την ύποπτη ήττα του Πανθηραϊκού απο το Καμάρι και την αναπάντεχη ήττα - ανατροπή του Φιλωτίου μέσα στη Σαντορίνη απο τον Καρτεράδο, άναψε φωτιά στην κορυφή του
βαθμολογικού πίνακα (βλέπε στο τέλος), στο Γ΄όμιλο του τοπικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Κυκλάδων. Στις δύο πλέον αγωνιστικές της κανονικής περιόδου που απομένουν θα χυθεί αίμα για την παραμονή στην πρώτη τριάδα που οδηγεί στα μπαράζ, με τον Πανθηραϊκό και τον Πανναξιακό να φαίνεται ότι δεν κινδυνεύουν με περιπέτειες ενώ το Φιλώτι και η Θύελλα Καμαρίου θα δώσουν τον υπερ πάντων αγώνα στην τελευταία αγωνιστική, στη Νάξο. Θεωρητικά και ο Πανθηραϊκός κινδυνεύει να χάσει την πρώτη θέση την οποία φλερτάρει ο Πανναξιακός που πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε στην έδρα του την προτελευταία αγωνιστική τον Καρτεράδο.  
τα ρεπορταζ που ακολουθούν είναι απο το http://sportcyclades.gr/
Ανέτρεψε το σκορ και τις ελπίδες του Φιλωτίου
Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ - ΦΙΛΩΤΙ  2-1Γράφτηκε από τον Σπύρος Μάκαρης
Μεγάλη νίκη με ανατροπή για τον Καρτεράδο σήμερα στο γήπεδο του Καμαρίου, με τους παίκτες του Λευτέρη Τζούρου να ανατρέπουν το εις βάρος τους σκορ και τελικά να παίρνουν το τρίποντο με 2-1 κόντρα στο Φιλώτι που πλέον μετά και τη νίκη της Θύελλας επί του Πανθηραϊκού μπαίνει σε περιπέτειες όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση στα μπαράζ.
Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες Καρτεράδος και Φιλώτι έδωσαν το βάρος κυρίως τα νότα τους, με τους γηπεδούχους να φαίνονται καλύτερα διαβασμένοι και το Φιλώτι να περιορίζεται σε ένα απείθαρχο και χωρίς ουσία τρόπο παιχνιδιού. Η απουσία του Σταματίου (τραυματίας) από την κορυφή της επίθεσης σίγουρα ήταν μεγάλη απώλεια, για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν το γκολ του Κοττάκη στο 1ο ημίχρονο που όμως δεν πτόησε την ομάδα του Λευτέρη Τζούρου, ο οποίος στο 2ο ημίχρονο άλλαξε τακτική του και με το πέρασμα του Σελιστάι στο παιχνίδι έδωσε επιθετικό πλουραλισμό στην ομάδα του, πράγμα που τον δικαίωσε απόλυτα με την ανατροπή του σκορ και τη νίκη της ομάδας του.
Ένα γκολ
Μουδιασμένα και χωρίς διάθεση να παιχτεί ποδόσφαιρο μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο με το παιχνίδι να είναι μοιρασμένο και τον Καρτεράδο να έχει μία φλύαρη κατοχή. Πρώτη καλή στιγμή πάντως άνηκε στους φιλοξενούμενους με τον Χαβδούλα στο 20΄, όπου μετά από κεφαλιά να βλέπει την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Στο 28΄ο Νομικός από κοντά εξαπολύει ένα σουτ μάλλον εύκολο για τον Ανυφαντάκη. Στο 38΄ο Κοττάκης μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζώρτη από τον χώρο του κέντρου βγήκε τετ α τετ με τον Κουρδελάκη το οποίο και πλάσαρε εύκολα ανοίγοντας το σκορ της αναμέτρησης (0-1).
Ματ
Στην επανάληψη μπορεί το Φιλώτι να ξεκίνησε κάπως πιο ορεξάτα έχοντας ένα καλό σουτ με τον Κοττάκη, ωστόσο ήρθαν οι αλλαγές του Κλουβάτου και του Σελιστάι στο 58΄για να αλλάξουν την ροή του αγώνα, με τον Καρτεράδο να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να αρχίσει να γίνετε πιο απειλητικός και να διεκδικεί κάτι από το παιχνίδι.
Αυτό το κάτι δεν ήρθε στο 70΄χάρη σε σωτήριο κόψιμο του Πιταρά όταν ο Αγκαράι βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ανυφαντάκη. Ο Αγκαράι όμως στάθηκε πιο τυχερός στο 77΄, όπου μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπινιέρη σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους κάνοντας το 1-1.
Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Καρτεράδος κατάφερε να πετύχει την ανατροπή, όταν στο 79΄και μετά από λάθη στην άμυνα του Φιλωτίου ο Μπινιέρης βγάζει μπαλιά τρύπα στον Σελιστάι με τον τελευταίο να νικά από κοντά τον Ανυφαντάκη διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.
Στο 85΄ο Αγκαράι έφτασε κοντά στο 3-1 αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο ίδιος παίκτης, αφού εκτός φάσης κλώτσησε την μπάλα χτυπώντας αντίπαλο ποδοσφαιριστή αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Φαν Άακεν.
Ελπίδες
Πλέον δύο στροφές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου για τον τρίτο όμιλο ο βαθμολογικά αδιάφορος Καρτεράδος θα αντιμετωπίσει σε δύο εκτός έδρας αγώνες τον Πανναξιακό και Αστέρα Τραγαίας, ενώ από την άλλη πλευρά το Φιλώτι καίγεται για τέσσερις βαθμούς κόντρα στον Πανθηραϊκό (εντός) και την Θύελλα (εκτός).
Διαιτητές: Φαν Άακεν, Βακόνδιος, Ζώρζος
Καρετράδος (Τζούρος): Κουρδελάκης, Βαρμάζης, Βαζαίος (58΄Κλουβάτος Κ.), Χοχάι, Φύτρος, Νομικός Γ., Αγκαράι, Κλουβάτος Σ. (58΄Σελιστάι), Νομικός Α., Μπινιέρης (86΄Τρούλης), Τζούρος.
ΑΜΣ Φιλωτίου (Παλάζης): Ανυφαντάκης, Σαντέ, Πιτταράς, Χαβδούλας, Φακίνος (81΄ Σταματίου), Κοττάκης, Ζούλης, Τζώρτης, Μουστάκης Δ. (46΄Στρατούρης), Κρασσάς (46΄ Μουστάκης Γ.)


Νίκη με φόντο τα μπαράζ
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ - ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ 1 - 0

Γράφτηκε από ΡΟΥΣΣΟΣ ΝΙΚΟΣ
Στο ντέρμπι που διεξάχθηκε για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κυκλάδων η Θύελλα επικράτησε του αποδεκατισμένου Πανθηραϊκού και μετά το στραβοπάτημα του ΑΜΣ Φιλωτίου βάζει πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση μίας εκ των τριών θέσεων που θα οδηγήσουν στους αγώνες μπαράζ.
Η Θύελλα έδειξε από νωρίς ότι θα ψάξει τη νίκη σε ένα από τα τελευταία της χαρτιά παίζοντας απέναντι στον αποδεκατισμένο Πανθηραϊκό που αγωνίστηκε χωρίς τους Ζώνα (τραυματίας), Κοζανίδη (τραυματίας), Λούκα (τραυματίας) Παπασταθόπουλο, Κολλιούση (πέρασε αλλαγή στο 46') και κατάφερε να πάρει αυτή την πολύτιμη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Φύτρος στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης.
Πλέον ο ομιλος παίρνει φωτιά, καθώς πέραν του Πανθηραϊκου που έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την συμμετοχή του στη φάση των μπαράζ, ο συνδυασμός των σημερινών αποτελεσμάτων φέρνει Φιλώτι-Πανναξιακό- Θύελλα να διεκδικούν με αξιώσεις τις 2 προνομιούχες θέσεις που απομένουν.
1ο ημίχρονο
Η Θύελλα ξεκίνησε πιο δυνατά έχοντας την κατοχή της μπάλας χωρίς να δημιουργήσουν κάποια απειλή έξω από την εστία του Λυγνού. Η πρώτη φάση όμως ανήκει στον Πανθηραϊκό με τον Κωνσταντίνου να κάνει ατομική ενέργεια να πασάρει στον Κωλέτση όμως εκείνος αστόχησε από καλή θέση. Οι συνέχισαν να έχουν τα ηνία του παιχνιδιού κερδίζοντας τη μάχη του κέντρου και έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Φύτρο στο 14' όταν ο ίδιος ύστερα από γύρισμα πλάσαρε εκπληκτικά στέλνοντας την μπάλα άουτ ''ξυστά'' από το κάθετο δοκάρι του Λυγνού που απλά παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα 5 λεπτά αργότερα πάλι ο Φύτρος βρέθηκε τετ α τετ πέρασε και τον Λυγνό όμως το πλασέ του σε κενή εστία από τα πλάγια δεν βρήκε στόχο καθώς ο Μηνδρινός έσωσε πάνω στη γραμμή κρατώντας το 0-0.
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν ψάχνοντας το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα όμως ούτε ο Δαμίγος κατάφερε να το πετύχει έπειτα από πολύ καλή εκτέλεση φάουλ με το Λυγνό να διώχνει σε κόρνερ. Ο Πανθηραϊκός μετά από ώρα δημιούργησε μια κλασσική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Κελίδη να πιάνει την κεφαλιά στην περιοχή όμως η μπάλα δεν του έκανε το ''χατίρι'' και σταμάτησε στο δοκάρι. Η Θύελλα στη συνέχεια βρήκε πάλι τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Πανθηραϊκού με τον Αρβανίτη ο οποίος βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα να αγγίζει το γκολ όμως ο Λυγνός του είπε όχι κάνοντας την απόκρουση του αγώνα διώχνοντας με τα πόδια σε κόρνερ. Φτάνουμε στο 43ο λεπτό με τον Κωλέτση σε επέλαση από τα αριστερά να περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του γυρνώντας την κατάλληλη στιγμή στο Μηνδρινο ο οποίος βρέθηκε μόνος του στο σημείο του πέναλτι και δεν κατάφερε να βρει το σουτ όπως θα ήθελε στέλνοντας τη μπάλα αρκετά έξω από την εστία. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Φύτρος βρέθηκε και πάλι μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα του Πανθηραϊκού όμως ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να χριστεί σκόρερ.
2ο ημίχρονο
Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν ανάλογο του πρώτου καθώς δεν είχαμε τόσες κλασσικές ευκαιρίες. Είχαμε όμως το ''χρυσό'' όπως αποδείχθηκε γκολ του Φύτρου ο οποίος παραλίγο να αποβεί μοιραίος σήμερα για την ομάδα του χάνοντας αρκετές κλασσικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ.
Πιο αναλυτικά ο Πανθηραϊκός στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε με σκοπό να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού και τα κατάφερε ''κλείνοντας'' την Θύελλα στα καρέ της. Οι ''μπλε'' έχοντας την κατοχή της μπάλας δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες με κορυφαία εκείνη στο 54ο λεπτό όταν ο εκπληκτικός και σήμερα Τζωρμπατζάκης έκανε τη σέντρα στον αμαρκάριστο Κελίδη ο οποίος έπιασε την κεφαλιά και έχασε την μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά τους μπλε στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ότι δεν κατάφερε η Θύελλα όμως στο 1ο ημίχρονο χάνοντας σωρεία ευκαιριών το πέτυχε στο 2ο στη μοναδική ευκαιρία που της παρουσιάστηκε όταν ο Αρβανίτης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά σου κέρδισε και το Βαζαίο σε σπριντ μπήκε στην περιοχή και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Φύτρο που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να πετύχει το πολυπόθητο γκολ που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Έπειτα ο Πανθηραϊκός συνέχισε και μετά το γκολ να έχει τον έλεγχο του αγώνα χωρίς κάτι όμως ουσιαστικό.
Λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης σε μια διεκδίκηση της μπάλας ο Κολιούσης δέχθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο.
MVP: Ο πολύ καλός και σήμερα Αρβανίτης που αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα του Πανθηραϊκού με αποκορύφωμα την εκπληκτική κούρσα που έδωσε έτοιμο γκολ στο Φύτρο για την επικράτηση της Θύελλας.
Διαιτητές: Βακόνδιος, Φαν Άακεν, Ζώρζος
Συνθέσεις:
Πανθηραϊκός (Κωνσταντόπουλος): Λυγνός, Τζωρμπατζάκης, Βαζαίος, Πέκα, Φύτρος, Παναγιωτίδης, Μηνδρινός, Κωνσταντίνου, Κωλέτσης, Δαμίγος (46' λ.τ Κολιούσης (90' λ.τ Λύκος), Κελίδης.
Αναπληρωματικοί: Dralo, Κολιούσης, Λύκος, Νομικός, Βρενάγκρ, Ζώνας, Βλαβιανός.
Θύελλα Καμαρίου (Διονυσόπουλος): Κρητικός, Ερμάλ, Μπρίτσα, Νικολάου, Λυγνός, Γιαννόπουλος, Βουλγαράκης, Δαμίγος, Αρβανίτης, Φύτρος (75΄Γιουρέλης), Βλαβιανός.
Αναπληρωματικοί: Γιουρέλης, Λυγνός, Ζαφειρόπουλος, Αλεφραγκής, Καρράς
Συνεργασία Μπάμπης Καμπουράκης

ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2014-2015 3ος ΟΜΙΛΟΣ

Βαθμολογία

                                        Aγ.       Ν        Ι       Η           Τέρματα         Βαθμοί
                                                                                    (υπέρ-κατά)

1
ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ
12
10
1
1
45 - 10
31
2
12
8
2
2
30 - 7
26
3
12
8
3
1
23 - 8
25
4
12
8
4
0
26 - 18
24
5
12
6
6
0
16 - 19
18
6
11
4
7
0
12 - 28
12
7
12
1
11
0
8 - 40
3
8
11
0
11
0
8 - 38
0

Δεν υπάρχουν σχόλια: