Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΡΙΤΗ 3-2-2015

ΓΙΑ πολλοστή φορά χτες αργά το μεσημέρι γονείς και κηδεμόνες, καθηγητές αλλά και μαθητές είχαν την ευκαιρία να «ακουμπήσουν» τα προβλήματα τα πολυσύνθετα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα του ιστορικού 1ου Γυμνασίου.
Ανέλυσαν το Κτηριακό αλλά πήραν και θέση απέναντι στο πρόβλημα που δημιουργείται με τις «προκάτ» αίθουσες διδασκαλίας που είναι εγκατεστημένες στην βορειοδυτική γωνία του Γυμναστηρίου…
«Ο χειμώνας δεν τέλειωσε»
Οικονομική δυσπραγία υπάρχει. Το γνωρίζει όλος αυτό. Όλος ο κόσμος που καταγίνεται με τα προβλήματα τα πολυσύνθετα που αντιμετωπίζει το εν λόγω σχολικό συγκρότημα το οποίο χρόνο με τον χρόνο γερνά άσχημα… και αβοήθητο.
Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως, καθηγητή Γιάννης Κοντόπουλος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει χτες γονείς και κηδεμόνες. Και μαθητές, 5-6, ήταν στην συνάντηση – σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου. Και ήταν η παραπονεμένη φωνή τους, απόλυτα δικαιολογημένη. Περιμένουν και αναμένουν… λύσεις τα παιδιά. Αδημονούν. Μόνο λύσεις όμως δεν βλέπουν. Το… παραπονεμένο «γιατί;» κρέμεται από τα χείλη τους.
Αυτό που όλοι τώρα θέλουν είναι εντός των επομένων ημερών να αναλάβει πρωτοβουλίες ο αρμόδιος καθ’ υλών αντιδήμαρχος (Τ. Πρωτονοτάριος) και βεβαίως να καταγράψει τις ενδεικνυόμενες παρεμβάσεις – λύσεις για την αποκατάσταση των αιθουσών διδασκαλίας («προκάτ») που είναι εγκατεστημένες στο Γυμναστήριο επάνω…
Όπως όλοι με ένα στόμα είπαν, «ο χειμώνας δεν τέλειωσε. Θα έχουμε προβλήματα. Βροχές θα βγάλει και ο Φλεβάρης, αλλά και ο Μάρτης. Γι’ αυτό κάτι πρέπει να γίνει, τώρα!».
Να, πώς περιέγραψε τα τεθέντα προς συζήτηση, χτες, θέματα η Δ/νση Β/θμιας Εκπαιδεύσεως Ν. Κυκλάδων (Σχολική Επιτροπή 1ου Γυμνασίου Νάξου)
-Ενημέρωση για το κτηριακό πρόβλημα του Σχολείου.
-Ένσταση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων στην απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου για την μετακίνηση εκ περιτροπής των τάξεων της Β’ Γυμνασίου από τις «προκάτ».
-Θέματα σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου.
Τα προβλήματα που ταλανίζουν την σχολική κοινότητα του ιστορικού 1ου Γυμνασίου Χώρας Νάξου, δεν πρόκειται να επιλυθούν εάν οι αρμόδιοι του ημετέρου Δήμου δεν πάρουν «γενναίες» αποφάσεις. Εάν δεν επιδείξουν, επίσης, αποφασιστικότητα. Εάν δεν σταματήσουν να κωλυσιεργούν.
Τα προβλήματα όσο δεν επιλύονται, καθημερινά διογκώνονται όλο και πιο πολύ.
Ως γνωστόν, γονείς και κηδεμόνες εδώ και μερικές ημέρες είναι με το… χειρόφρενο στο χέρι. «Πάγωσαν» εσκεμμένα τις εξελίξεις λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξει η κάλπη της 25ης Ιανουαρίου - «για να μην κατηγορηθούμε ότι λόγω εκλογών προχωρούμε σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες», υπογραμμίζουν-, όμως τώρα που οι εκλογές τελείωσαν δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους, ένα εκ των οποίων είναι η μη υλοποίηση της αποφάσεως του Συλλόγου Διδασκόντων «για τα "μέσα - έξω", ή το μπες – βγες, μία φορά τον μήνα, των μαθητών από τις «προκάτ» αίθουσες στο αμφιθέατρο και αντίστροφα».
Αρχές του τρίτου δεκαημέρου του προηγούμενου μηνός, οι καθηγητές άκουσαν τα αιτήματα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, όμως – μέχρι αργά το απόγευμα - απάντηση σαφή δεν τους έδωσαν. Ζήτησαν από την Δ/νση του σχολείου να φιλοξενηθούν στις δύο αίθουσες διδασκαλίας που είναι εγκαταστημένες στην βορειοδυτική γωνία του γυμναστηρίου οι μαθητές της Α Τάξεως και να μεταστεγαστούν σε αίθουσες του κεντρικού κτηρίου οι μαθητές (της Β’ Τάξεως) που για δεύτερη συνεχή χρονιά παρακολουθούν τα μαθήματά τους στις χωρίς θέρμανση αίθουσες του γυμναστηρίου…


Δεν υπάρχουν σχόλια: