Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Προετοιμασίες για την επίσκεψη Σαμαρά στη Ρόδο απο Περιφέρεια - ΝΔ και το Non paper

Τα στελέχη της ΝΔ στο στρατηγείο τους ...
"Κέντρο της ελληνικής τουριστικής Παιδείας η Ρόδος" εξαγγέλλει ο κ. Σαμαράς
Οι προετοιμασίες για την επίσκεψη Σαμαρά στη Ρόδο κορυφώνονται με την ομιλία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 9/1/2015 στις 5 μμ στο RodosPalace. Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και στέλεχος της ΝΔ Χαρ. Κόκκινος  δέχθηκε στο γραφείο του στην Π.Ν.Α στη Ρόδο την Πρόεδρο και τα στελέχη της ΝΟΔΕ Δωδ/σου σε μια προφανή σκοπό την όσο το δυνατόν επιτυχημένη εμφάνιση του Αρχηγού της ΝΔ στο σμαραγδένιο νησί. Εν τω μεταξύ κυκλοφόρησε non paper απο τα γραφεία της ΝΔ με τις εξαγγελίες του σημερινού Πρωθυπουργού για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου (ΦΠΑ, νησιωτικότητα, υδατοδρόμια κ.λ.π.) ενώ ειδικότερες αναφορές γίνονται για τη Ρόδο (για το χειροκρότημα) που έχουν σχέση  με το προσδιορισμό του νησιού ώς κέντρου της ελληνικής τουριστικής Παιδείας. Πιο συγκεκριμένα:
α. θα λειτουργήσουν δύο ακόμη πανεπιστημιακά τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με γνωστικό αντικείμενο την Διοίκηση Τουρισμού-ελληνόφωνο και αγγλόφωνο- 
β. Προωθείται το προεδρικό διάταγμα για την ίδρυση Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών, με έδρα τη Ρόδο. Ανάλογο ίδρυμα δεν λειτουργεί, ως τώρα, στην υπόλοιπη Ελλάδα.

γ. Θα προωθηθεί αμέσως η αναβάθμιση της Ανωτάτης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου σε επίπεδο προγράμματος και γνωστικών αντικειμένων. Παράλληλα θα μελετηθεί η δυνατότητα να μετέχουν οι απόφοιτοι της Σχολής σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ της 8-1-2015
  • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ κας ΒΕΝΕΤΟΚΛΗ ΝΑΤΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΝΔ κου ΠΑΝΤΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟΥ.
  • Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΥΡΙΟ 9/1/2015 ΣΤΗ ΡΟΔΟ.
Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κος Χ. Κόκκινος δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του στην Π.Ν.Α στη Ρόδο την Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Δωδ/σου, κα Βενετοκλή Νατάσσα μαζί με στελέχη του κόμματος και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ κο Παντάκη Γιώργο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αυριανή παρουσία του πρωθυπουργού κου Αντώνη Σαμαρά στη Ρόδο. Παρατηρείται ιδιαίτερη κινητικότητα από το στελεχιακό δυναμικό και τους φίλους της φιλελεύθερης και δημοκρατικής παράταξης αλλά και έντονο ενδιαφέρον από το σύνολο των πολιτών για την ομιλία του πρωθυπουργού που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 9/1/2015 στις 5 μμ στο RodosPalace.

Ο πρωθυπουργός κος Σαμαράς νωρίτερα θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου όπου θα συναντήσει φορείς του τουρισμού και θα συζητήσει μαζί τους τις προοπτικές που ανοίγονται για την στήριξη της ‘’βαριάς βιομηχανίας’’ μας που είναι ο τουρισμός.

Οι επιτυχημένες τουριστικές περίοδοι των δύο( 2) τελευταίων ετών σε συνδυασμό με την οργανωμένη προσπάθεια της Πολιτείας και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και την ανάγκη για σταθερό πολιτικό περιβάλλον ,αποτελούν την βασική προϋπόθεση για να συνεχίσουν τα νησιά μας να βιώνουν την ανάπτυξη και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

NON PAPER ΤΗΣ ΝΔ 
Οι δράσεις της Κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά για το Νότιο Αιγαίο και το Σχέδιο για την επόμενη μέρα
Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ δεν πρόκειται να καταργηθεί, γιατί διόρθωσε ένα σοβαρό λάθος στο συνολικό τουριστικό προϊόν. Η ΝΔ δεν θεωρεί τη μείωση του ΦΠΑ ως προνόμιο των νησιών αλλά ως έμπρακτη αναγνώριση των δυσκολιών της γεωγραφικής ασυνέχειας. Ετσι, η ΝΔ:
α. Στηρίζει, μέ κάθε τρόπο, την τοπική οικονομία, όπου ο μειωμένος ΦΠΑ παίζει σημαντικότατο ρόλο.
β. Ενισχύει την ανταγωνιστικότητα στον τουρισμό, υποστηρίζοντας έτσι την περαιτέρω ανάπτυξή του.
2.Η προγραμματική δέσμευση της Ν.Δ, για το Νότιο Αιγαίο ήταν να θεσμοθετηθεί η ρήτρα της νησιωτικότητας: Εγινε πραγματικότητα με την ψήφιση του ν.4150/2013. Επομένως, κάθε νόμος ή διοικητική πράξη ή απόφαση οφείλει να συμπεριλαμβάνει τις επιπτώσεις που πιθανόν θα υπάρξουν στις νησιωτικές περιοχές, ώστε να υπάρχει η άμεση θεραπεία τους.
3. Τα τέσσερα αεροδρόμια, του Νοτίου Αιγαίου: Σαντορίνη Μύκονος, Κως και Ρόδος, θα εκσυγχρονιστούν. Θα γίνουν οι αναγκαίες επενδύσεις, ώστε να βελτιωθεί άμεσα η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος. Η αναβάθμιση των αεροδρομίων θα ενισχύσει και θα πολλαπλασιάσει -ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες- τα προγράμματα πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών, ώστε να γίνεται ομαλότερη η πρόσβαση, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στους επισκέπτες.
4. Η αλλαγή θεσμικού πλαισίου των λιμανιών και η αναβάθμιση του ρόλου τους, στο Αιγαίο, από το Υπουργεἰο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει ως στόχο την αποτελεσματικότερη και σύγχρονη διοίκηση, που συνεισφέρει άμεσα στην αναπτυξιακή τους προοπτική. Στο ίδιο πλαίσιο της αναβάθμισης των λιμανιών, αναμένεται να ενισχυθεί η προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων σε περισσότερα νησιά, ενισχύοντας τις εντόπιες οικονομίες.
5. Ακόμη η Ν.Δ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα στηρίξει την ανάπτυξη Δίκτυου υδατοδρομίων που θα συνδέει όχι μόνον τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου μεταξύ τους, αλλά και με την ηπειρωτική Ελλάδα.
6. Η ΝΔ, επειδή θεωρεί αναγκαία την ίδρυση και λειτουργία εντόπιων δημόσιων υπηρεσιών -one stop shop- ώστε οι συναλλαγές των πολιτών με το κράτος να γίνονται, στον τόπο κατοικίας τους, χωρίς να χρειάζεται η μετακίνησή τους, θα προχωρήσει άμεσα στην θεσμοθέτησή τους.
7. Συνεργαζόμαστε με τους παράγοντες του τουρισμού και με οργανισμούς όπως ο ΣΕΤΕ, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ηδη εκτελείται πιλοτικό πρόγραμμα σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, με συγκροτημενες δράσεις, συμφωνα με τη μελέτη της εταιρείας Boston, για τον ΣΕΤΕ.
8. Επίσης, διερευνώνται οι τρόποι ενίσχυσης των δημόσιων πόρων που διατίθενται για την επιδότηση των ακτοπλοϊκών γραμμών, θεωρώντας ότι η νησιωτικότητα επιβάλλει την ασφαλή και συνεχή διασύνδεση των νησιών του ελληνικού αρχιπελάγους μεταξύ τους και με το κέντρο.
9. Το αρχιπέλαγος του Νότιου Αιγαίου ως κοιτίδα του πολιτισμού μας, πρέπει να προβληθεί με τον προσφορότερο τρόπο, ώστε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η επισκεψιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία, που είτε είναι νεόκτιστα, είτε έχουν εκσυγχρονιστεί και αναβαθμιστεί, μέσω των κοινοτικών πόρων, που αντλούνται από το τρέχον ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ αλλά και από τα προηγούμενα κοινοτικά προγράμματα. Ο ποιοτικός τουρισμός είναι ο καίριος στόχος μας. Σήμερα, στο Λούβρο, στην περίφημη έκθεση “Ρόδος, ένα ελληνικό νησί, πύλη από και προς την Ανατολή”( 13/11/13- 10/2/ 14) χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά έρχονται σε επαφή με τα Δωδεκάνησα, θαυμάζοντας τα πεντακόσια και πλέον αριστούργηματα, από τις συλλογές των μουσείων μας, που εκτίθενται εκεί.
10. Οσα συνέβησαν στο Παρίσι την Τετάρτη μας προβληματίζει τη Ν.Δ. Η ισλαμική τρομοκρατία εμφανίζεται ως καίρια απειλή για την Ευρώπη. Η Ελλάδα, γειτονεύοντας με χώρες όπου ο ισλαμικός φονταμενταλισμός έχει αναπυπτυχθεί, επιτάσσει να ελέγχξουμε τον κίνδυνο της εξάπλωσης του φαινομένου και στη χώρα μας. Η παράνομη μετανάστευση αποτελεί για τα νησιά του Νότιου Αιγαίου μέγιστο πρόβλημα. Αποφασιστικά η ΝΔ έχει πάρει μέτρα για την φύλαξη των συνόρων μας, ενώ απαιτεί και από την Ευρωπαϊκή Ενωση να πάρει μέτρα και να ενισχύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα, που δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους. Στόχος της ΝΔ είναι η αναπροσαρμογή των όρων της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ.

II.
Ειδικότερα για τη Ρόδο:

Η ΝΔ θεωρεί ότι η Ρόδος πρέπει να αποτελέσει κέντρο της ελληνικής τουριστικής Παιδείας. Για τον λόγο αυτό:

α. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-6 θα λειτουργήσουν δύο ακόμη πανεπιστημιακά τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με γνωστικό αντικείμενο την Διοίκηση Τουρισμού-ελληνόφωνο και αγγλόφωνο- προσβλέποντας και στην προσέλκυση αλλοδαπών φοιτητών.

β. Προωθείται το προεδρικό διάταγμα για την ίδρυση Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών, με έδρα τη Ρόδο. Ανάλογο ίδρυμα δεν λειτουργεί, ως τώρα, στην υπόλοιπη Ελλάδα.

γ. Θα προωθηθεί αμέσως η αναβάθμιση της Ανωτάτης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου σε επίπεδο προγράμματος και γνωστικών αντικειμένων. Παράλληλα θα μελετηθεί η δυνατότητα να μετέχουν οι απόφοιτοι της Σχολής σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

III. Ειδικότερα για την Κω

Είναι η ώρα η Κως να γίνει ένας πυλώνας του ιατρικού αλλά και θεραπευτικού τουρισμού με την χρηματοδότηση νέων δομών και υπηρεσιών. Η ΝΔ μελετά και σχεδιάζει ώστε το Ασκληπιείο της Κω, κορυφαίο στο δίκτυο Ασκληπείων, όπως για παράδειγμα της Επιδαύρου, της Τρίκκης κ.α, να αποτελέσουν σημαντικότατο παράγοντα ανάπτυξης.

IV

Στο Καστελόριζο, στη Σύμη και στη Χάλκη έγιναν και γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις σε μνημεία και μουσεία, αποτελώντας καίριο παράγοντα τουριστικής τους ανάπτυξης, στο πλαίσιο ενός ποιοτικού τουρισμού ποιότητας, που επιθυμούμε αλλά και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: