Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ: Γιατί ζητώ τη μία από τις ψήφους σου

Γιατί ζητώ τη μία από τις ψήφους σου
του Μιχάλη Χάλαρη, Υποψήφιου Βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ –Δημοκρατικής Παράταξης
Αγαπητή φίλη Κυκλαδίτισσα, αγαπητέ φίλε Κυκλαδίτη,
Παίρνω το θάρρος να απευθυνθώ σε σένα προσωπικά λόγω της κοινής μας καταγωγής και της ειλικρινούς μας αγάπης για τον τόπο μας.
Η οικογένειά μου συνδέεται στενά με τρία από τα νησιά μας και έτσι μπορώ με υπερηφάνεια να λέω παντού ότι είμαι κι εγώ ένα κομμάτι από τις Κυκλάδες. Τις δικές μας Κυκλάδες.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που επέλεξα να δώσω τη μάχη για την εκλογή μου στην ελληνική βουλή από την ιδιαίτερή μου πατρίδα, τη γη της οικογένειάς μου. Εδώ ανήκω, για τον τόπο αυτόν νοιάζομαι, τον τόπο αυτόν έχω μέσα στην καρδιά και το μυαλό μου και τους ανθρώπους αυτού του τόπου θέλω να εκπροσωπήσω.
Γνωρίζοντας καλά τα νησιά μας τις πόλεις και τα χωριά μας, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας, τους ανθρώπους που καθημερινά βιώνουν τις αγωνίες και τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας και μοχθούν για το καλύτερο, μέλημά μου είναι με τη δική σου βοήθεια να αγωνιστώ, με όλη μου τη δύναμη, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε συνολικά ως Κυκλάδες, αλλά και το κάθε νησί χωριστά.
Και είναι ξεκάθαρο πως για να γίνει αυτό οφείλουμε να εστιάσουμε στην ισόρροπη ανάπτυξη όλων των τομέων εκείνων στους οποίους τα νησιά μας μπορούν να διακριθούν: ποιοτική αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, εξειδικευμένες τουριστικές υπηρεσίες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με ουσιαστική μέριμνα για την αειφορία των πόρων και του περιβάλλοντος και με στήριξη στη νέα γενιά ανθρώπων και επιστημόνων του τόπου μας.
Η μέχρι τώρα επιστημονική και επαγγελματική μου διαδρομή δείχνει ότι ποτέ δεν δείλιασα μπροστά σε δυσκολίες και προκλήσεις, γιατί πάντα πίστευα και πιστεύω ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς δουλειά, θυσίες και ρίσκο.
Συμπορεύομαι με τη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ γιατί αναγνωρίζω ότι παρόλα τα λάθη, τις πιθανές παραλείψεις και τυχόν αδικίες ήταν εκεί στις κρίσιμες στιγμές της πατρίδας και πάντα λειτούργησε και θα λειτουργεί με γνώμονα την εγγύηση της σταθερότητας, τη σιγουριά και της ασφάλεια της χώρας.
Φίλη και Φίλε,
Σε αυτήν την κρίσιμη εκλογική απόφαση για τη χώρα, ζητώ την εμπιστοσύνη σου. Ζητώ να με τιμήσεις με τη μία από τις δύο ψήφους που έχεις ως επιλογές στο ψηφοδέλτιο.
Δέσμευσή μου είναι ότι μαζί, εσύ κι εγώ, μετά τις εκλογές θα είμαστε εδώ να διασφαλίσουμε ένα ευτυχέστερο και ασφαλέστερο μέλλον για τον τόπο, τους ανθρώπους του και τη χώρα μας. Μένοντας πάντα σταθεροί στις αρχές και τις αξίες μας. Μένοντας πάντα εδώ, γιατί ανήκουμε εδώ.
Με ειλικρίνεια
Μιχάλης Χάλαρης
Διδάκτωρ Χημείας – Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος
τ. Ειδικός Γραμματέας της Επιθεώρησης Εργασίας & τ. Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών
Αν. Γραμματέας του τομέα πολιτικής Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ΠΑΣΟΚ

Γνωρίζοντας τον Μιχάλη Χάλαρη
 • Γεννήθηκα το 1970 και είμαι το τρίτο παιδί του Μανώλη Χάλαρη από τη Μεσαριά της Σαντορίνης και της Ελένης Μαύρη από την Παροικιά της Πάρου.
 • Είμαι παντρεμένος με τη Μαρίνα Δεσποτίδου από το Φιλώτι της Νάξου και έχουμε δύο παιδιά.
 • Από το 1995 υπηρετώ ως Αξιωματικός στο Πυροσβεστικό Σώμα. Μου έχουν απονεμηθεί δύο ηθικές αμοιβές για εξαιρετική δραστηριότητα κάτω από δυσμενείς συνθήκες, εργαζόμενος με ζήλο, προθυμία, αποφασιστικότητα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική μου ακεραιότητα.
 • Για τρία έτη (2009-2012) ήμουν Επικεφαλής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς επιλέχτηκα μέσω της διαδικασίας opengov για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, από όπου ανέδειξα τη σημασία της ασφαλούς εργασίας και πάλεψα για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.
 • Σε ηλικία 18 ετών αναδείχθηκα πρωταθλητής Ελλάδας στην ελληνορωμαϊκή πάλη
 • Υπήρξα Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης (Ε.Ο.Φ.Π.).
 • Με πανελλήνιες εξετάσεις εισήχθηκα στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και σήμερα είμαι Διδάκτορας στην επιστήμη της Χημείας.
 • Διετέλεσα Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών(ΕΕΧ) και από το 1994 έως και σήμερα είμαι ενεργό μέλος της ΕΕΧ συμμετέχοντας σε όλα τα όργανά της, εκλεγμένος από συναδέλφους μου.
 • Σπούδασα, επίσης, στην Πυροσβεστική Ακαδημία και έχω κάνει μετεκπαίδευση στο Rescue Services College Rosersberg της Σουηδίας σε θέματα αντιμετώπισης περιβαλλοντικών καταστροφών. Ως ερευνητής, μελέτησα θέματα όπως φυσικοχημικές διεργασίες της ύλης, προβλήματα υγιεινής, υγείας και ασφάλειας του εργασιακού περιβάλλοντος.
 • Διετέλεσα Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Ενώσεων Πυροσβεστικού Σώματος
 • Ως Αξιωματικός του ΠΣ έχω υπηρετήσει σε επιτελικές & επιχειρησιακές θέσεις, ήμουν αξιολογητής ευρωπαϊκών προγραμμάτων και έχω συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας και σε επιτροπές Υπουργείων, ενώ υπήρξα σύμβουλος Υπουργού.
 • Έχω διδάξει στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και σε Πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.
 • Έχω διατελέσει οργανωτής και εισηγητής διεθνών συνεδρίων και ημερίδων, που έχουν σχέση με το περιβάλλον (ελληνικό δίκτυο πράσινης χημείας) και τις χημικές, βιολογικές, ραδιολογικές, πυρηνικές απειλές  και συμβάντα.
 • Έχω έντονη συγγραφική δραστηριότητα, καθώς και πληθώρα άρθρων στον ελληνικό και διεθνή τύπο σε θέματα υγείας και ασφάλειας, περιβάλλοντος, προστασίας καταναλωτή, πολιτικής προστασίας,  αδήλωτης εργασίας κ.α.
 • Στην έκδοση του 2010 Who’s Who in the World του εκδοτικού οίκου Marquis Who’s Who των ΗΠΑ με παρουσίασαν ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους παγκοσμίως επαγγελματίες και επιστήμονες.
 • Από τα φοιτητικά μου χρόνια και με αφετηρία το δύσκολο 1989 είμαι ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ και σήμερα είμαι αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Εμπιστοσύνη στη νέα δύναμη


Δεν υπάρχουν σχόλια: