Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Εντονη διαμάχη ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. για τα τυριά της Νάξου

ΣΥΡΙΖΑ "Εντρομοι τοπάρχες του κ.Βρούτση ... που θυμίζουν παρακράτος.."
Ν.Δ.: "..ανυπόστατες κατηγορίες και ψέματα..αριστερή γκεμπελίστικη λασπολογία"

Ενονη διαμάχη ξέσπασε μεταξύ των τοπικών οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Νάξου με θέμα τη
διάθεση στην αγορά των τυροκομικών προιόντων αφού στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα εμπορίας και εκτός Νάξου. Κατα τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης παρουσιάστηκαν κτηνοτρόφοι που σύμφωνα με την ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ Νάξου είχαν "στόχος να φιμωθεί ο διάλογος με τρόπους που θυμίζουν παρακράτος [φωνές, προπηλακισμοί]... " ενώ όπως χαρακτηρίζουν αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα ήταν "Εντρομοι τοπάρχες του κ.Βρούτση , και  μεγαλοστελέχη μονοπωλιακών ομίλων προιόντων γάλακτος από την Αθήνα .... στενούς συνεργάτες του κ. Βρούτση και συνδιαμορφωτές, όπως ,ομολόγησαν της επίμαχης νομοθεσίας"
Η Ν.Δ. απο την άλλη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για "ανυπόστατες κατηγορίες και ψέματα ... και ότι ..."Έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν ένα ολόκληρο χωριό και τους κατοίκους του με τη γνωστή «αριστερή γκεμπελίστικη λασπολογία». 
Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς αυτοδιαψεύστηκαν"
Τα δελτία τύπου και οι ανακοινώσεις των κομματικών οργανώσεων:

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΏΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ Γ.ΒΡΟΥΤΣΗ
"Λόγω της πρωταρχικής σημασίας που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανάπτυξη του πρωτογενή Τομέα, η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε στο Φιλώτι, εκδήλωση-συζήτηση σχετική με τα προβλήματα των κτηνοτρόφων του νησιού και την δυνατότητα προώθησης των προιόντων των παραγωγών εκτός Νάξου.
Ιδιαίτερα, μετά την χωρίς όρια ψηφοθηρική παραπληροφόρηση από την πλευρά της κυβέρνησης, μέσω του Ναξιώτη υπουργού κου Γ. Βρούτση και των κομματαρχών του στο Φιλώτι, για την δήθεν ελεύθερη διάθεση των τυροκομικών προιόντων και εκτός Νάξου κρίθηκε αναγκαία η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα αυτό.
Οι εισηγητές Δημήτρης Βασαλάκης και Βασίλης Θεωνάς ,ανέλυσαν το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, ώστε να γίνει κατανοητό στους συμπατριώτες μας κτηνοτρόφους, ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι παραγωγοί μπορούν να διαθέτουν τα προιόντα τους ΜΟΝΟΝ μέσω των τοπικών αγορών [ λαική αγορά, αγορές παραγωγών].
Κάθε άλλη εμπορική δραστηριότητα εκτός ΝΆΞΟΥ είναι παράνομη και τιμωρείται με τα υπέρογκα πρόστιμα , τα οποία παρέλαβαν πολλοί Φιλωτίτες πέρσι το Πάσχα.
Εντρομοι οι τοπάρχες του κ.Βρούτση , γνωρίζοντας την αγωνία των παραγωγών και μη έχοντας επιχειρήματα να αντιτάξουν, κάλεσαν από την Αθήνα να παραβρεθούν στην εκδήλωση, στενούς συνεργάτες του κ. Βρούτση και μεγαλοστελέχη μονοπωλιακών ομίλων προιόντων γάλακτος, συνδιαμορφωτές ,όπως ,ομολόγησαν της επίμαχης νομοθεσίας . Ο κεντρικός τους στόχος ήταν να φιμωθεί ο διάλογος με τρόπους που θυμίζουν παρακράτος [φωνές, προπηλακισμοί], ενώ ακόμα και οι υποστηριχτές τους παραδέχτηκαν , ότι υπάρχει «νομική ασάφεια» και χρειάζεται νέα εφαρμοστική διάταξη , για την εκτός Νάξου ελεύθερη διάθεση των προιόντων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά , πως τα συμφέροντα που εκπροσωπούν οι άνθρωποι αυτοί και οι νόμοι που θεσπίζουν , έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των μικρών παραγωγών του νησιού μας και οδηγούν στην παραπέρα συρρίκνωση της παραγωγής στο νησί .
Οι παραγωγοί της Νάξου πρέπει οι ίδιοι να υπερασπιστούν τα προιόντα τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να τους στηρίξει σε όλα τα στάδια της παραγωγής τους, από την εκτροφή και τις ζωοτροφές μέχρι την μεταποίηση και την διάθεση των προιόντων, στα πλαίσια της οικονομικής και κοινωνικής αναζωογόνησης της υπαίθρου, σύμφωνα με το πρόγραμμά του.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νάξου"


Η απάντηση της Ν.Δ. (που διορθώθηκε αρκετές φορές και τελικά εστάλει απο το γραφείο του κ. Βρούρση)


"ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΑΞΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΚΕΛΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι γνωστοί εκπρόσωποι του με τη χθεσινή «χυδαία» ανακοίνωση τους προσβάλλουν τη Νάξο, τους Ναξιώτες και ένα ολόκληρο χωριό το Φιλώτι με ανυπόστατες κατηγορίες και ψέματα.
Ο κομματικός φανατισμός τους ξεπέρασε κάθε όριο.
Έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν ένα ολόκληρο χωριό και τους κατοίκους του με τη γνωστή «αριστερή γκεμπελίστικη λασπολογία».

Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς αυτοδιαψεύστηκαν από τα ίδια τα γεγονότα καθώς εκτέθηκαν στα μάτια όλων των κτηνοτρόφων με τη γύμνια των επιχειρημάτων τους.
Εγώ προσωπικά όπως και οι φωτογραφίες που οι ίδιοι δημοσίευσαν στο διαδίκτυο και όλοι όσοι ήταν παρόντες, είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες ότι το Φιλώτι τους φιλοξένησε.
Με δυο λόγια ήρθαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι.
Επιβεβαιώνεται λοιπόν για άλλη μία φορά πόσο επικίνδυνο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και πόσο αδίστακτοι αυτοί που το εκπροσωπούν αφού για λίγα κομματικά οφέλη προσπάθησαν να θυσιάσουν αυτή τη πολύ ευεργετική εξέλιξη για τους κτηνοτρόφους της Νάξου και όλης της Ελλάδας· και κάτι ακόμη χειρότερο να αμαυρώσουν το όνομα όλου του νησιού της Νάξου και των κατοίκων του.
Εμείς απλά υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί που τον εκπροσωπούν είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πριν λίγα χρόνια εμπόδισαν να πραγματοποιηθεί η δημιουργία του σύγχρονου λιμανιού στη Νάξο.
Σήμερα όμως προειδοποιούμε:
« Κάτω τα χέρια από τους κτηνοτρόφους της Νάξου!»
«Κάτω τα χέρια από την ανάπτυξη του νησιού!»
« Κάτω τα χέρια από τον τουρισμό!»
Δε θα σας επιτρέψουμε να οδηγήσετε τη χώρα και τα νησιά μας σε μία καταστροφική περιπέτεια δίχως τέλος."

Δεν υπάρχουν σχόλια: