Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΝΑΣ


Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΝΑΞΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (ΟΝΑΣ), που συνήλθε σήμερα Κυριακή 14.12.2014 και ώρα 10:30 π.μ. στη Λέσχη του Συλλόγου ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ ΝΑΞΟΥ, Ανταίου 47 Γαλάτσι, μετά από εισήγηση του Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα και ζητά:
1. Να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες (τιμές ζώνης - τιμές εκκίνησης) των ακινήτων στη Νάξο, ώστε να εναρμονιστούν με τις πραγματικές τιμές.
2. Να επανελθεί η αυτοτέλεια στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου, να γίνει στελέχωσή του με το αναγκαίο προσωπικό (Γιατρούς, Νοσηλευτές κλπ) και να ληφθεί μέριμνα για να υπάρχει επάρκεια φαρμάκων και φαρμακευτικών υλικών, επίσης να ληφθεί αντίστοιχη μέριμνα για την σωστή λειτουργία των πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων και περιφερειακών ιατρείων του Νησιού, για παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας στο Ναξιακό Λαό.
3. Να επισπευθούν όλες οι διαδικασίες, που απαιτούνται, για την κατασκευή του ΚΕΓΕ στο Σαγκρί - Νάξου, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
4. Να προχωρήσουν με γρηγορότερους ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής του φράγματος του ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΟΥ.
5. Να επιστρέφει άμεσα στο Μοναστήρι Αγίου Ελευθερίου στο Σαγκρί - Νάξου, όπου ανήκει, η ΛΕΙΨΑΝΟΘΗΚΗ από την ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ Χολαργού, υλοποιώντας την γνωμοδότηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.
6. Να σταματήσει κάθε ενέργεια από το ΤΑΙΠΕΔ, για εκποίηση των περιοχών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε ιδιώτες, να προστατευθούν ως Δημόσια περιουσία και να αξιοποιηθοΰν κατάλληλα, από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, προς όφελος των κατοίκων του.
7. Να συνταχθεί το συντομότερο μελέτη - πρόταση, για την επίλυση του προβλήματος της Σμύριδας, που θα λαμβάνει υπόψη και τις προτάσεις των Σμυριδεργατών και να συμμετάσχει στην Επιτροπή, που όρισε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, εκπρόσωπος της ΟΝΑΣ.
8. Να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Γυμνάσιου ΣΚΑΔΟΥ, με κατάλληλη στελέχωση, προκειμένου να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες εκπαίδευσης στα παιδιά της ορεινής Νάξου.
9. Οι τοπικοί φορείς να συμβάλουν με κατάλληλες παρεμβάσεις στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού στη Νάξο, βοηθώντας τα τοπικά αθλητικά σωματεία να συνεχίσουν την αξιόλογη δράση που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια.
10. Οι αρμόδιοι φορείς να δώσουν λύσεις σε προβλήματα που έχουν καταστεί χρόνια όπως: Ύδρευση, Λύματα - Βιολογικοί καθαρισμοί Χωριών της Νάξου, οδικό δίκτυο κυρίως στην ορεινή Νάξο, περιφερειακό οδικό δίκτυο, η λύση του οποίου θα συ μ βάλει στην αξιοποίηση και ανάπτυξη των Νοτιοδυτικών και Νοτιοανατολικών παραλιών του Νησιού, και τέλος αξιοποίηση περιοχών φυσικού κάλλους προς όφελος του Ναξιακού Λαού.
Με εντολή της Γενικής Συνέλευσης Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας
ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ             ΜΑΡΚΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: