Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο τύπου της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής και της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ για τις διακοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος

Την Πέμπτη 2 Οκτώβρη αντιπροσωπείες της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής και της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ για τις διακοπές παροχής ρεύματος.
Συναντήθηκαν με τον διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ κ Μαρούλη και την προϊσταμένη στο κατάστημα της ΔΕΗ κ Αγαπητού, όπου ανάφεραν τις θέσεις και τα αιτήματά μας που ήταν τα εξής:
  • Να μην κόβεται σε κανένα η παροχή ρεύματος που δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει.
  • Να γίνεται διακανονισμός σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του καταναλωτή.
  • Για τυχόν επανασυνδέσεις να μην υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.
Από τη μεριά τους οι υπεύθυνοι δήλωσαν ότι οι εντολές έρχονται κεντρικά, εκείνοι είναι εκτελεστικά όργανα και δεν μπορούν να παρέμβουν στο σύστημα.
Όποιες διευκολύνσεις με τους διακανονισμούς γίνονται εκ μέρους της ΔΕΗ δεν λύνουν το πρόβλημα.
Το ξεπούλημα της ΔΕΗ και η ενέργεια στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων που λειτουργούν με βάση το κέρδος φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα.
Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά από δημόσιο φορέα ενέργειας, με κεντρικό σχεδιασμό, με βάση τις λαϊκές ανάγκες.
Καλούμε τον κόσμο να είναι σε επιφυλακή και με οργάνωση μέσα από συλλογικές διαδικασίες, να μην επιτρέψουμε να μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα.
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΩΜΙΑΚΗΣ
Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: