Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ

ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΝΗΣΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ Κε ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Γ. Χατζημάρκος: «Λύση με κάθε τρόπο στο πρόβλημα της υγείας στη Νότια Ρόδο, ακόμη κι αν προκληθούν πολιτικές αναταράξεις»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γραφείο Περιφερειάρχη  

Ρόδος, 24 Οκτωβρίου 2014

Γ. Χατζημάρκος: «Λύση με κάθε τρόπο στο πρόβλημα της υγείας στη Νότια Ρόδο, ακόμη κι αν προκληθούν πολιτικές αναταράξεις»

Αποφασισμένος να δώσει με κάθε τρόπο και εκ των ενόντων, λύσεις στο πρόβλημα της υγείας στην περιοχή της Νότιας Ρόδου, ακόμη κι αν αυτές  προκαλέσουν πολιτικές αναταράξεις και τριβές, δήλωσε ο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, μετά από σύσκεψη που είχε το πρωί της Παρασκευής με την  Επιτροπή Αγώνα για θέματα Υγείας της Νότιας Ρόδου καθώς και με τους προέδρους  των Τοπικών Κοινοτήτων.  Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής και Πρωτογενή Τομέα κ. Φιλήμων Ζαννετίδης και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου.

Βασικό θέμα συζήτησης  που έθεσαν  οι εκπρόσωποι της περιοχής, ήταν  το χρόνιο πρόβλημα της υγείας, που παραμένει άλυτο παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες και υποσχέσεις για την αντιμετώπισή του, για  αυτό άλλωστε ζητήθηκε η βοήθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Η συζήτηση  ανέδειξε την ανάγκη να αναζητηθούν λύσεις εκ των ενόντων , σε τοπικό επίπεδο, με τοπικές δυνάμεις. Αυτό μπορεί να επιφέρει πολιτικές αναταράξεις και τριβές, αλλά είναι πλέον όλοι  αποφασισμένοι -  και εμείς ως  Περιφερειακή Αρχή και πολύ περισσότερο οι κάτοικοι - να στηρίξουμε οποιαδήποτε λύση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτό το σοβαρότατο ζήτημα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης  μετά την σύσκεψη.

Από την πλευρά τους  οι εκπρόσωποι της Νότιας Ρόδου δήλωσαν ικανοποιημένοι από την πρόθεση  του κ. Χατζημάρκου να παρέμβη αποφασιστικά και με τρόπο καταλυτικό στην επίλυση του πιο σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει και νέα συνάντηση, όπου θα εξετασθούν  λύσεις σε πρακτικό πλέον επίπεδο.

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα της Νότιας Ρόδου, με τον Περιφερειάρχη να ανοίγει το θέμα του πρωτογενούς τομέα  και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την τυποποίηση των τοπικών προϊόντων αλλά και θέματα τουρισμού όπως η δημιουργία ειδικών τουριστικών υποδομών στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: