Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

19χρονος Αλβανός σκότωσε με σκερπάνι 49χρονο Έλληνα που τον φιλοξενούσε, στην Μύκονο

εξεταζόμενος ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα..
Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 49χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος την 14.7.2014 στη Μύκονο
Δράστης είναι ένας 19χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος εντοπίστηκε σε περιοχή της Αττικής, ταυτοποιήθηκε και ομολόγησε το έγκλημα
Το θύμα είχε βρεθεί μέσα στο διαμέρισμά του, σε κατάσταση σήψης και έφερε τραύματα στο κεφάλι
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ερμούπολης, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, η υπόθεση ανθρωποκτονίας 49χρονου ημεδαπού άνδρα, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος την 14.7.2014 σε περιοχή της Μυκόνου (Σχετικό το από 15.7.2014 Δελτίο Τύπου).
Υπενθυμίζεται ως προς το ιστορικό της υπόθεσης ότι, στις 14.7.2014 το βράδυ, η σωρός του 49χρονου είχε βρεθεί σε κατάσταση σήψης, μέσα σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, στο οποίο διέμενε.
Ακολούθησε επιστημονική διερεύνηση και αυτοψία του χώρου από εξειδικευμένο κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών και Αξιωματικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου και του Επιτελείου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων, κατά την οποία προέκυψε ότι, ο 49χρονος έφερε τραύματα στο κεφάλι από οικοδομικό εργαλείο (σκεπάρνι), το οποίο βρέθηκε δίπλα του. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι η κατοικία ήταν κλειδωμένη και δεν έφερε ίχνη διάρρηξης.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και των αστυνομικών αναζητήσεων, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, ενδείξεις, ίχνη και συναφή δεδομένα που προέκυπταν από την πρόοδο των ερευνών.
Αποτέλεσμα της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας ήταν να ταυτοποιηθεί η εμπλοκή 19χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας στην υπόθεση, ο οποίος, στο πλαίσιο ευρύτερων αναζητήσεων, εντοπίστηκε χθες (25.7.2014) το μεσημέρι, στην περιοχή της Παιανίας Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής & Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ο 19χρονος προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου και εξεταζόμενος ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε ο δράστης είχε μεταβεί στη Μύκονο την 4.7.2014 και φιλοξενούνταν από τον 49χρονο ημεδαπό. Το μεσημέρι της επόμενης ημέρας (5.7.2014), ύστερα από διένεξη που είχαν μεταξύ τους, ο 19χρονος τραυμάτισε θανάσιμα τον 49χρονο, χτυπώντας τον με σκεπάρνι. Αμέσως μετά το έγκλημα επιβιβάστηκε σε πλοίο με προορισμό τον Πειραιά.
Σημειώνεται ότι, στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα του θύματος, καθώς επίσης στο χώρο του εγκλήματος εντοπίστηκε γενετικός τύπος που ταυτοποιήθηκε συγκριτικά με βιολογικό υλικό που λήφθηκε από τον κατηγορούμενο.
Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου και μετά την έκδοση σχετικού εντάλματος ο 19χρονος υπήκοος Αλβανίας συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον κ. Ανακριτή Σύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: