Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

TO ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΆΔΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ

«ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ» κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι χρόνιες «ιώσεις» στο κορμί της Νάξου – της Νάξου που αρέσει πολύ (βλ. διεθνείς ταξιδιωτικές έρευνες) αλλά δεν μπορεί να γίνει τουριστικός προορισμός εύκολα προσβάσιμος. Ελλείψει «σωστού» αεροδρομίου και «σωστού», επίσης, λιμανιού αλλά και τουριστικού καταφυγίου, γαρ… Τούτο μόνο ζημία προξενεί τον τόπο (μας).
Σε μια χρονική περίοδο που σε πάρα πολλά αιγαιοπελαγίτικα νησιά γίνεται «τουριστική κόλαση» στο δικό μας το νησί εξακολουθούμε να είμαστε «κολλημένοι» στην… πεπατημένη.
«Σκαφάτοι» με μπόλικα λεφτά στην τσέπη καταπλέουν στο λιμάνι του νησιού μας, βολιδοσκοπούν τον χώρο, «εστιάζουν» στο τουριστικό καταφύγιο (δήθεν μαρίνα) κάνουν πίσω απογοητευμένοι και όπου φύγει φύγει… Ανεπαρκές το καταφύγιό μας. Λίγες οι θέσεις του… Για το «ξεπερασμένο» λιμάνι μας, τι να πει κανείς; Καθ’ όσον αφορά στο αεροδρόμιο, αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι το εξής; Εδώ και τέσσερα πέντε χρόνια ρώσικες αεροπορικές εταιρείες και γραφεία ταξιδιωτικά ζητούν να μάθουν αν έγινε η επί σειρά πολλών ετών πολυσυζητημένη επέκτασή του «για να κατεβάσουν πτήσεις charter». Εισπράττουν ένα «όχι» και αναζητούν άλλους τουριστικούς προορισμούς προσβάσιμους.

Πότε θ’ αποφασίσει το νησί μας να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις κλασικές καλοκαιρινές «ιώσεις» που το καταταλαιπωρούν και που βάζουν φρένο στην ανάπτυξή του; «Οικόπεδο» πολύ καλό η Νάξος, χωρίς δρόμους προσβάσεως, όμως…

Δεν υπάρχουν σχόλια: