Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Απάντηση του Απ. Ψαρρά στην από 4/6/2014 επιστολή του Βασ. Βρόυτση.

Νάξος 11 -06 -2014.
Κύριε Βρούτση, ένα τραγουδάκι στο Φιλώτι πριν 100 περίπου χρόνια έλεγε:
" Ψηλά τη κτίζεις τη φωλιά και θα λυγίσει ο κλώνος
  και θα σου φύγει το πουλί και θα σου μείνει ο πόνος."
Δύο ημέρες πριν τις εκλογές κατεβήκαμε μαζί από το Blue Star και αφού σε συνεχάρην για την κάθοδό σου στις εκλογές σου είπα: "Έχεις ένα μεγάλο πλεονέκτημα! Δεν έχεις οικογενειακό, κοινωνικό και πολιτικό βεβαρυμένο παρελθόν". Μου απάντησες: "Προς το παρόν". Και για μεν τα δύο πρώτα δεν αμφιβάλω ότι τίποτε δεν θα αλλάξει στο μέλλον, για το πολιτικό όμως, φαίνεται ότι βιάστηκες να... αποκτήσεις! Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι χωρίς να σου (σας) απευθύνω ΚΑΜΜΙΑ κατηγορία - αντιθέτως μάλιστα, ανέφερα την επιστημονική κατάρτιση του κ. Βασ. Θεωνά και είπα ότι περιμένουμε τις προτάσεις που εσείς είπατε ότι θα κάνετε. - "ξεσπάθωσες" εναντίον μου, λες και έψαχνες αφορμή για να το κάνεις! Πριν συνεχίσω πρέπει να εκφράσω μια απορία μου. Όταν γράφεις σε πρώτο πληθυντικό ( ... έχει η θέση μας..., ... τα οποία εμείς έχουμε.., ... κριτική που μας ασκείτε... ), αυτά τα μας και το εμείς σε ποιους αναφέρονται; Σε σένα και σε όσους πιθανόν να ανακαλύψατε μόλις προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τους "Πολίτες για τα νησιά μας", χωρίς αυτό να αποτελεί κανενός είδους μομφή, αφού ο καθένας είναι ελεύθερος να πάει όπου και όποτε θέλει, ή σε όλους που είναι στην πολιτική αυτή... πλατφόρμα από την εποχή των ΚΚΕ, ΚΚΕ Εσωτερικού και τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ για να μην πάω και πιο πίσω;
Εγώ προφανώς - όπως πιστεύω και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που σας ψήφισαν, θεωρώ ότι ισχύει το δεύτερο. Άλλως, δεν απευθυνθήκατε στους δημότες ούτε με σαφήνεια, ούτε με ξεκάθαρη θέση.
"Οικολογία"
Πιστεύω ότι ακόμη και για τους περισσότερους δικούς σας πολιτικούς απλοϊκούς φίλους - ή δεν έχετε τέτοιους; - η έννοια της "οικολογίας", όπως έχει επικρατήσει τις τελευταίες δεκαετίες, περιλαμβάνει όλες αυτές τις δράσεις που πριν 40 περίπου χρόνια ήταν άγνωστες. Περιβάλλον, απορρίμματα, κλιματική αλλαγή,φαινόμενο θερμοκηπίου, τρύπα του όζοντος, κ.λπ, κ.λπ.
Δεν γνωρίζουν όλοι κ. Βρούτση και πρώτος εγώ, μέχρι που είναι τα όρια ή το πλαίσιο της οικολογίας και που αρχίζουν τα άλλα, διότι δεν έχουμε τις απαραίτητες εξειδικευμένες γνώσεις.
Είναι αυτό μεγάλη κατηγορία; Δεν ειρωνεύτηκα λοιπόν όταν έγραψα ότι έγραψα περί οικολογίας. Ούτε συνιθίζω να λέω κάτι για να δείχνω ότι έχω κάτι να πω, όπως πιθανόν θα διαπιστώσεις άλλη φορά.    
Μιά και ξεκαθάρισα λοιπόν - αν το επέτυχα ή όχι δεν ξέρω - μερικά πράγματα απαντώ στις ερωτήσεις σου.
α) Σου εξήγησα ήδη περί "οικολογίας" και "παρομοίων θεμάτων". Αν τώρα... επιμένεις κάνε ότι καταλαβαίνεις.
β) Επειδή όπως σου είπα εγώ θεωρώ ότι τα "μας' και τα "εμείς" πάνε πολύ... πίσω, θέλω να σε πληροφορήσω ότι τόσο πανελληνίως όπως και στη Νάξο, κανένα "μεγάλο" έργο δεν έχει γίνει με το οποίο να συμφωνούσαν οι... δικοί σας. Δρόμοι, αεροδρόμιο, λιμάνι. βιολογικοί, ΧΥΤΑ, Λιμνδεξαμενές, Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, Κυκλοφοριακό, μαρίνες, αγροτικοί δρόμοι, όλα μα όλα τα απορρίπτατε. Άκουσες χθές στο Δημοτικό Συμβούλιο τον κ. Βασαλάκη να λέει με... καμάρι ότι από το 1986-1987 αντιδρούσατε για τη θέση των σκουπιδιών. Πιστεύω ότι δύσκολα, πολύ δύσκολα θα βρεις κάποια ανακοίνωσή σας εδώ και 30 χρόνια που να συμφωνεί και να επικροτεί την κατασκευή ενός τέτοιου έργου! Τυχαίο; Αν τώρα αυτό είναι ή όχι "οικολογία" , έ αυτό το είπαμε.
γ) Το "σκληρή" κριτική κ. Βρούτση, ίσα ίσα που το έγραψα με κάποια... δόση αυτοκριτικής, εννοώντας ότι πολλές φορές η κριτική μας απέναντί σας είναι έως άδικη. Άρα το "σκληρή" - δικαιολογημένα ίσως - το παρερμήνευσες. Πάντως για να μη σας... στενοχωρώ, σας ενημερώνω ότι δικαίως "Αναμένετε σε κάθε περίπτωση για τη σκληρή κριτική μου".
Ως προς το "ξεκατίνιασμα" τώρα  μεταξύ Φιλωτιτών, θέλω να σε πληροφορήσω τα εξής.
Εσύ λόγω ηλικίας και οι άλλοι (σας) που αναφέρω πιο πάνω ( ΚΚΕ, ΚΚΕ Εσωτερικού, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ) και "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις" όπως συνίθιζαν να λένε επί 20 και πλέον χρόνια, προφανώς δεν καταλάβατε τίποτε, από την πασοκική λαίλαπα που πέρασε πάνω από την Ελλάδα, πάνω από τη Νάξο και κυρίως πάνω από το Φιλώτι όλα αυτά τα χρόνια.
Τι μπορείτε να θυμηθείτε εσείς ακόμη και αν "σας πάνε πολλά χρόνια πίσω"; Τις περισσότερες φορές συμπλέατε μαζί με την πασοκοκρατία, πιστοί στο δόγμα περί "επάρατης δεξιάς", στο οποίο ίσως ακόμη πιστεύετε και... δικαίωμά σας! Για πολλά χρόνια τότε, που είσαστε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας (από 3% έως 5%) μετά κάθε εκλογή, ήταν γνωστή στα κομματικά όργανά σας η φράση: " Όλα καλα! Και στη βουλή μπήκαμε και το Πασόκ βγήκε"! Άρα τι θα μπορούσατε να είχατε εσείς τα χρόνια εκείνα εναντίον του Πασόκ; Γι' αυτό δυσκολεύεσαι να ερμηνεύσεις τα.."ξεκατινιάσματα"
Μην ανησυχείς κ. Βρούτση! Και η Νάξος και το Φιλώτι μας θα πάνε μπροστά.
                                                                                                  Απόστολος Κ. Ψαρράς
                                      *******************************************   

Δεν υπάρχουν σχόλια: