Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΧΕΡΙΑ

Iσιδώρου Νερούτσου
Ο Μανώλης Γλέζος, παρά τα πολλά και δύσκολα χρόνια του, έχει τεράστια αποθέματα νεότητας και είναι το χρήμα. Δεν είναι οι άνθρωποι, η ζωή, η δουλειά, η Ιστορία, ο πολιτισμός, η φύση. 
μεγάλη παραγωγή φρέσκων ιδεών. Τα ιερά και όσια για τον κύριο Στουρνάρα και τους συνεταίρους του,
Είναι μόνο το χρήμα. 
Τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί; Τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί να χάσουν προνόμια και εξουσία πάνω στους ανθρώπους. Τρέμουν στην ιδέα, μαζί με τα ζόμπι που ελέγχουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην χώρα μας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μήπως κληθούν να αποφασίσουν οι υποτελείς πολίτες, για το μέλλον τους και ιδιαίτερα για το είδος του χρήματος που θέλουμε να έχουμε στην πατρίδα μας.
                             Το πραγματικό όμως χρήμα είναι τα δυό μας χέρια      
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Μανώλης Γλέζος. Και είχε απόλυτο δίκιο, Γιατί τον πραγματικό πλούτο, την πραγματική οικονομία, την παράγουν σε όλα τα επίπεδα οι εργαζόμενοι. 
 Γιατί άραγε δεν έχει δικαίωμα ο λαός να αποφασίσει υπεύθυνα, για όλα τα σημαντικά           για την ζωή του προβλήματα, που τον αφορούν; Πρέπει να αποφασίζει πάντα ο             Κύριος Στουρνάρας και οι λοιποί ομογάλακτοι του; Σ’αυτή την θέση κατατάσσουν τον λαό. Να αποφασίζουν δηλαδή αυτοί, ότι θέλουν και να πληρώνουν οι «πολίτες». 
Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ καθαρά αναφέρεται η θέση του κόμματος, που είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, μια Ευρωζώνη όμως, που υπερασπίζεται τα κεκτημένα δικαιώματα, όλων των πολιτών και όχι μόνο των τραπεζιτών. και η ρύθμιση των χρεών όλων των λαών, όχι μόνο της Ελλάδας, να γίνει με  τον ίδιο δίκαιο τρόπο,  που ρυθμίστηκε το χρέος της Γερμανίας, το 1953. 
 Αν όμως κατά την πορεία των διαπραγματεύσεων, υπάρξει εμμονή και απαίτηση εκ μέρους των «εταίρων»,  στην συνέχιση της εξόντωσης του λαού, μια κυβέρνηση με   κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να  αποδεχτεί την εξέλιξη αυτή; Εγώ λέω όχι. Γιατί αυτό προκύπτει από την θέση «καμία θυσία για το Ευρώ». Τότε ποιος είναι αρμόδιος να δώσει την λύση με υπευθυνότητα και όχι με λαϊκισμό;
                                           Μόνο ο λαός με δημοψήφισμα.
                    http://kinisienergoipolites.blogspot.gr/2014/04/blog-post_3340.html           

Δεν υπάρχουν σχόλια: