Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Επισκέψεις Ιακώβου Γιακουμή σε χωριά της Νάξου

Επισκέψεις Ιακώβου Γιακουμή σε χωριά της Νάξου.
Το πρόγραμμα των επισκέψεων του Υπ. Περιφερειακού Συμβούλου Ιάκωβου Γιακουμή, με τον συνδυασμό του νυν Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, κατά το διήμερο 30 Απριλίου και 1 Μαΐου περιλάμβανε επισκέψεις στην Χώρα και στα Χωριά της Νάξου.
Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της 30ης Απριλίου επισκέφθηκε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Νάξο, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Παράλληλα ενημερώθηκε από τον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών για την πρόοδο των έργων και των μελετών της Περιφέρειας στα 6 νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου (Νάξος, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι, Δονούσα και Αμοργός).
Το απόγευμα της ίδιας μέρας συμμετείχε στην διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ως εκπρόσωπος του συνδυασμού "Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας" του νυν Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη. Στην συνέχεια επισκέφθηκε το Φιλώτι, όπου συνομίλησε με κατοίκους και δημοτικούς συμβούλους.
Την Πρωτομαγιά, παρακολούθησε, στον Κυνίδαρο, το έθιμο του "κατεβάσματος" των γαϊδάρων από τα δώματα. Παλαιότερα συνηθιζόταν να ανεβάζουν τα γαϊδούρια στα δώματα ώστε να τρώνε τα χόρτα φύτρωναν εκεί. Σήμερα, έχει εκλείψει, φυσικά, αυτή η ανάγκη, αλλά οι Κυνιδαριώτες τιμούν την παράδοση ανεβάζοντας από βραδύς γαϊδούρια σε δώματα, για να τα κατεβάσουν τον μεσημέρι της Πρωτομαγιάς.
Αργότερα το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς, επισκέφθηκε τον Κούρο των Μελάνων, όπου ο τοπικός σύλλογος "Κούρος ο Έλληνας" πραγματοποιεί εκδήλωση κάθε χρόνο με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: