Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: ΜΕ ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΓΕΛΑ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Στο δημοτικό θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλης» και ενώπιον του ... πολυπληθούς ακροατηρίου των υποψηφίων του, ο απερχόμενος δήμαρχος Μ. Μαργαρίτης έδωσε χθες την προεκλογική παράστασή του. Μαζί με αυτήν μοίρασε το πολυτελές εκλογικό του φυλλάδιο και αναμηρύκασε τις υποσχέσεις που έδωσε στους πολίτες του δήμου μας στις προηγούμενες εκλογές. Αν αναζητήσετε το φυλλάδιο του 2010, θα καταλάβετε τι σημαίνει κατά τον κ. Μαργαρίτη ευθύνη, συνέπεια και πολιτική εντιμότητα.
Ίδια γεύση και τώρα. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ακόμα και το απεραθίτικο κοτσάκι ήταν το ίδιο με εκείνο του 2010! Ο περιφερειακός δρόμος, το κλειστό κολυμβητήριο, το κλειστό γυμναστήριο, η δημοτική συγκοινωνία κλπ κλπ, μπαίνουν ξανά στο πρόγραμμά του. Οι περισσότερες υποσχέσεις του 2010 ξεχάστηκαν. Παραγράφτηκαν στην τριετία επάνω. Ας ελέγξει καθένας τα έργα που υποσχέθηκε ο απερχόμενος δήμαρχος για την κοινότητά του και τι έχει πράξει. Φθάνει στο σημείο να παρουσιάζει ως έργο για όλες τις κοινότητες τις συντηρήσεις δρόμων και μάλιστα στο Κουφονήσι από κεκτημένη ταχύτητα τις αναφέρει δυο φορές! Οι πλακοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις έχουν την τιμητική τους στον απολογισμό.
Την ίδια ώρα που ο απερχόμενος δήμαρχος δεν απολογείται για την ασυνέπεια με τις υποσχέσεις του 2010, καπηλεύεται έργα άλλων ή έργα δρομολημένα από προηγούμενες διοικήσεις του δήμου, χωρίς καν να αναφέρει την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που τον πίεζε φορτικά για την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, που αυτή διαχειρίζεται. Επίσης, δεν αναφέρει, γιατί τον βολεύει, τις απώλειες σοβαρών πόρων από ελλιπείς ενέργειες και πρόχειρη προετοιμασία του επιτελείου του και κυρίως του συμβούλου του Δ. Τσούκλερη. Μήπως φταίει η «δυσπραγία της χώρας», όπως του αρέσει να λέει, για ό,τι δεν έκανε από ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα και αβελτηρία; Με τους απολεσθέντες πόρους θα αναμορφώνονταν η Χώρα και χωριά της Νάξου. Αυτός, λοιπόν, είναι ο δήμαρχος της...υλοποίησης και της «νοικοκυραδοσύνης»; Ο δήμαρχος με τη «γνώση, την όρεξη και το πείσμα»; Ο δήμαρχος «καλά χέρια»;

Στην ομιλία του ο απερχόμενος δήμαρχος έφθασε στο σημείο να οικειοποιηθεί και να καπηλευτεί ανενδοίαστα την άνοδο του «Πανναξιακού» στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Άραγε θα αναλάβει την ευθύνη και θα χρεωθεί και τον υποβιβασμό του; Γιατί εκεί οδηγεί η λαϊκιστική λογική του.

Αναφέρθηκε σε «απειλές και σε ταξίματα μέσω δημοσίων θέσεων». Τον εαυτό του εννοούσε; Γιατί αυτός ελέγχει τέτοιες θέσεις στο νησί και αυτός αποκλειστικά επιδίδεται σε αυτό το σπορ, ειδικά με ανήψια, λοιπούς συγγενείς και κομματικούς φίλους, εντελώς αξιοκρατικά, αλλά και πιέζοντας πολίτες να μη βάλουν, τουλάχιστον, υποψηφιότητα με τον συνδυασμό μας. Για να τονώσει μάλιστα το ηθικό των υποψηφίων του έφθασε στο σημείο να αναφερθεί σε γκάλοπ του διαδικτύου, που ξέρει και ο πιο αδαής την πλήρη αναξιοπιστία τους, σε σημείο που αντίστοιχες σφυγμομετρήσεις μεγάλων μπλογκ να βγάζουν τον Κασιδιάρη πρώτο με διαφορά 16% για τη δημαρχία της Αθήνας!!!

Εμείς θα δημοσιοποιήσουμε τις επόμενες μέρες το πρόγραμμά μας, πρόγραμμα ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο, που εγγυάται μιαν άλλη προοπτική για τον τόπο. Καλούμε τις κοινωνικές και δημοτικές δυνάμεις σε διάλογο και κοινές προσπάθειες, για μιαν άλλη ρότα προτεραιοτήτων και δράσεων.

Τέλος, επειδή ο απερχόμενος δήμαρχος έχει ιδιοκτησιακή σχέση με το δημαρχείο, του θυμίζουμε οτι αυτό δεν είναι σπίτι δικό του και της παρέας του αλλά του λαού των νησιών μας. Ξέχασε γρήγορα τον αρχαίο τραγικό ποιητή Αγάθωνα, που επικαλέστηκε το 2010: «Ο κυβερνήτης πρέπει να θυμάται τρία πράγματα. Πρώτον, ότι διοικεί ανθρώπους. Δεύτερον, ότι διοικεί με βάση τους νόμους και τρίτον ότι δεν διοικεί για πάντα»

Οι πολίτες των νησιών μας ψηφίζουν και αποφασίζουν σε δυο εβδομάδες και έχουμε βαθύτατη εμπιστοσύνη στην κρίση τους.

Από το Γραφείο Τύπου

Γιάννης Πιτταράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: