Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη

Η συγγραφέας κ. Ελένη Δικαίου στη Νάξο


Καλεσμένη της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου της Βιβλιοθήκης «Ανωμερίτη» του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, η βραβευμένη για το έργο της συγγραφέας κ. Ελένη Δικαίου θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες της λέσχης, τα παιδιά και τους γονείς τους το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, στις 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΣΦΝ, στο Φιλώτι.
Η Ελένη Δικαίου γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία Βόλου. Ήταν ένα παιδί που διάβαζε πολύ κι ονειρευόταν να γίνει συγγραφέας. Μεγαλώνοντας συνέχισε να ονειρεύεται, μονάχα που τα όνειρά της τώρα πια τα φτιάχνει ιστορίες που τις μοιράζεται με τους αναγνώστες της.
Από το 1991 ασχολείται αποκλειστικά με την λογοτεχνία για εφήβους και παιδιά. Έργα της έχουν βραβευθεί στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και έχουν μεταφραστεί στην Γαλλία και την Κορέα.
Το 2004 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά για το βιβλίο της ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ.
Η παρουσία της στο Φιλώτι και η συζήτηση για το έργο της και την παιδική λογοτεχνία με μαθητές και γονείς αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το νησί, αφού τόσο σημαντικές παρουσίες για τα παιδιά σπανίζουν.
Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχουν οι κυρίες: Κύλη Ειρήνη, Σφακιανού Κωνσταντίνα - Ευαγγελία, οι οποίες διηύθυναν και τις εργασίες των παιδιών - αναγνωστών του βιβλίου της κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Όπως σε όλες τις εκδηλώσεις της «Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη» του Σ.Φ.Ν., η είσοδος είναι ελεύθερη για τους βιβλιόφιλους του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: