Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Στον Αθηνιό το Πρέβελης, όλα πήγαν καλά μετά την προσάραξη στο Ασπρονήσι.

2 BINTEO: η προσάραξη του ΠΡΕΒΕΛΗΣ στο Ασπρονήσι
  • Μιλάει ο Ναξιώτης Λιμενάρχης Σαντορίνης κ. Βασαλάκης
Για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε στη πράξη πόσο έτοιμο είναι το νησί μας να αντιμετωπίσει μια μεγάλη κρίση, όπως αυτή του SeaDiamond. Το πλοίο Πρέβελης, στις 2,40 τα ξημερώματα ενημέρωσε ότι υπήρχε πρόβλημα στις μηχανές του με αποτέλεσμα να προσαράξει στην νότια πλευρά του Ασπρονησίου.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και σε ελάχιστη ώρα βρέθηκαν
δίπλα στο πλοίο σκάφη της Ένωσης Λεμβούχων, ο Πέτρος Καραμολέγκος με το αλιευτικό του , το Φ/Β Νήσος Θηρασία και άλλα σκάφη προκειμένου να παρέμβουν και να διασώσουν τους επιβάτες. 

Στο πλοίο έσπευσε αμέσως και δύτης μετά από εντολή του Λιμεναρχείου, προκειμένου να διερευνηθούν τα ύφαλα του και να διαπιστωθεί εάν ήταν αξιόπλοο.
Σε σκάφος της Ένωσης Λεμβούχων επιβιβάστηκε από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστ.Νικ.Ζώρζος μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Λεμβούχων κ. Γεράσιμο Κανακάρη προκειμένου να συντονίσουν σε συνεργασία με τον Λιμενάρχη, τυχόν επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου. Στον Αθηνιό ταυτόχρονα η ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων του Δήμου, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Μάρκο Καφούρο, φρόντισε να υπάρχουν σε ετοιμότητα ασθενοφόρα και πούλμαν για να μεταφέρουν τους επιβάτες σε ξενοδοχεία.
Το επιβατηγό πλοίο PREVELIS με 190 επιβάτες και 70 μέλη πληρώματος ,ταξίδευε από την Μήλο με προορισμό την Σαντορίνη και προσάραξε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Ασπρονήσι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο πλοίο σημειώθηκε Black Out και έσβησαν οι μηχανές με συνέπεια να οδηγηθεί και να προσαράξει στις 2:40. Σημειώνεται ότι όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους .Οδηγήθηκαν στο Οινοποιείο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων για να φιλοξενηθούν έως ότου αναχωρήσουν ξανά για τους προορισμούς τους ,μετά τους ελέγχους που προβλέπεται να γίνουν στο πλοίο από τον νηογνώμονα που έφτασε ήδη στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: