Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Η "μεγαλειώδης" συγκέντρωση Μαϊτού στην Αθήνα και οι αναφορές για ¨θεατρικές παραστάσεις" ...


Ο χαρακτηρισμός "θεατρική παράσταση" για την εκδήλωση της παρουσίασης του συνδυασμού του Μαν. Μαργαρίτη έδωσε την αφορμή να κάνουν επανάληψη του όρου οι υπέυθυνοι τύπου της "Στροφής στο Μέλλον" για να χαρακτηρίσουν την εκδήλωση σε συγκέντρωση εταιροδημοτών στο Γαλάτσι, που έκανε η ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Η ανταπάντηση κάνει λόγο για
"κατολίσθηση στο γκρεμό" της παράταξης του κ. Μαν. Μαργαρίτη. Και όλα αυτά την ώρα που οι πολίτες του δήμου περιμένουν θέσεις και προτάσεις για να κρίνουν ... κάτι τελικά που έχουν καταφέρει να τους προσφέρουν κάποιοι άλλοι.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο κατάμεστο, από συντοπίτες μας που κατοικούν στην Αθήνα, Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Μαΐου η παρουσίαση από τον Νίκο Μαϊτό των αρχών και θέσεων της Νησιωτικής Πολιτείας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος πολιτών, σπουδαίες προσωπικότητες της ναξιακής κοινωνίας και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τον επικεφαλής της Νησιωτικής Πολιτείας προλόγισε ο γνωστός εργατολόγος, τέως αντιπρόεδρος και νυν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός.
Ευχαριστούμε θερμά όλους του συντοπίτες μας για την παρουσία τους και την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες προεκλογικές ομιλίες υποψήφιου δήμαρχου, καθώς το πλήθος είχε κατακλύσει και όλους τους χώρους εκτός της αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου.
Για άλλη μια φορά η Νησιωτική Πολιτεία και ο Νίκος Μαϊτός βρέθηκαν, όπως κάνουν διαρκώς και με πραγματικό ενδιαφέρον, δίπλα σε κάθε Ναξιώτη και Μικροκυκλαδίτη, όπου κι αν αυτοί κατοικούν. Από τον Απόλλωνα, τη Μέση και το Σκαδό μέχρι τη Χώρα, μέχρι τις Μικρές Κυκλάδες και την Αθήνα. Οι απανταχού Ναξιώτες και Μικροκυκλαδίτες εκδηλώνουν αυθόρμητα και με κάθε τρόπο τη στήριξή τους στη Νησιωτική Πολιτεία. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη, όχι με φιέστες και πανηγύρια, αλλά με παρουσίαση θέσεων, αρχών και προτάσεων.
Τα νησιά μας είναι οι πολίτες τους και αυτούς εμπιστευόμαστε.

                                                                                                       Από  το  Γραφείο  Τύπου
                                                                                                           Γιάννης  Πιτταράς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Ο κ. Μαϊτός, ο εξ Αθηνών ορμώμενος υποψήφιος δήμαρχος, προτίμησε να κάνει την παρουσίαση του Συνδυασμού του και την κεντρική του ομιλία στο Γαλάτσι, στην Αθήνα, γιατί όπως έχει δηλώσει λίγες μέρες πριν, δεν θα ασχοληθεί με «φιέστες» στη Νάξο.
Είναι απολύτως λογικό για κάποιον, που ουδεμία σχέση έχει με τη Ναξιακή κοινωνία, να προτιμά να οργανώνει τις «φιέστες» του μακριά από τον πυρήνα του δήμου, του οποίου θέλει να ηγηθεί.
Είναι λογικό να απαξιώνει τους συμπατριώτες μας, Ναξιώτες και Μικροκυκλαδίτες, γιατί απλούστατα δεν τους γνωρίζει.
Είναι λογικό να μην έχει το θάρρος να οργανώνει αντίστοιχη εκδήλωση στο δήμο στον οποίο είναι υποψήφιος, γιατί γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο θα είχε πλήρη αποτυχία.
Είναι λογικό να δίνει θεατρικές παραστάσεις σε κοινό των Αθηνών, γιατί μόνο εκεί μπορεί να το πράξει.
Είναι, όμως, παράλογο να ζητά την ψήφο και τη στήριξη των δημοτών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, καθώς τους απαξιώνει σε κάθε ευκαιρία.
Είναι παράλογο να επικαλείται λύση προβλημάτων, μιλώντας πάντα θεωρητικά και παρουσιάζοντας ένα… ανύπαρκτο πρόγραμμα.
Είναι βέβαιο ότι οι συμπατριώτες μας έχουν κριτήριο και θα ψηφίσουν για το καλό του τόπου μας.
Είναι βέβαιο ότι οι πολίτες έχουν διορατικότητα.

Είναι βέβαιο ότι ο λαός θα βάλει στο περιθώριο όσους τον απαξιώνουν…






                                                                                                                           Νάξος,  12  Μαϊου 2014
Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ


ΠΟΙΟΝ ΡΟΛΟ ΥΠΟΔΥΕΤΑΙ Ο ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣΔΗΜΑΡΧΟΣ; Η «ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ.
Το περασμένο Σάββατο ο Νίκος Μαϊτός, επικεφαλής της ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, μίλησε σε μια πολύ μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα, ενώπιον των απόδημων και δημιουργικών συμπατριωτών μας. Αυτό ήταν το κοινό, που ειρωνεύεται ο σημερινός δήμαρχος. Από πού, άραγε, ορμώμενος; Η συγκέντρωση αυτή πανικόβαλε, και ευλόγως, τον απερχόμενο δήμαρχο Μ. Μαργαρίτη. Η σημερινή ανακοίνωσή του είναι μνημείο διχαστικού πνεύματος. Διακρίνει τους συμπατριώτες μας σε αυτούς που μένουν στα νησιά και σε αυτούς που ξενιτεύτηκαν, για βιοποριστικούς κυρίως λόγους. Το έχει ξανακάνει, όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Μαϊτού. Και το επαναλαμβάνει. Το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Οφείλει όμως να μάθει ο απερχόμενος ότι κάθε ναξιώτικο και μικροκυκλαδίτικο σπίτι έχει τουλάχιστον έναν ξενιτεμένο, που αγαπά τον τόπο καταγωγής του καλύτερα από άλλους. Είναι πρωτοφανής αυτή η διχαστική και προσβλητική για όλους τους συμπατριώτες μας αντίληψη του απερχόμενου, για τον «εχθρό λαό», που θα έλεγε ο Καμπανέλλης. Θα το θυμηθούν ΟΛΟΙ την Κυριακή στις κάλπες. Αλλά, αλήθεια, όταν έκοβε πίτες από την αρχή του χρόνου στην Αθήνα, εκμεταλλευόμενος, ψηφοθηρικά, συλλογικές εκδηλώσεις, ποιο ρόλο υποδυόταν; Μήπως εκείνον του παλαιοκομματικού γυρολόγου; Και γιατί ακύρωσε την προγραμματισμένη προεκλογική ομιλία του στο Γαλάτσι; Δεν αντέχει σε συγκρίσεις ο θαρραλέος, όπως δεν αντέχει και το δημόσιο διάλογο.
Στο Γαλάτσι ο Μαϊτός δεν συνοδεύτηκε από κουστωδία υποψηφίων, ούτε ανέβασε στο θεατρικό σανίδι υποψήφιους, όπως έκανε ο κ. Μαργαρίτης στο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», με το... «Μεγάλο μας τσίρκο».
Να καθησυχάσουμε, όμως, τον κ. Μαργαρίτη. Οργώνουμε τη Νάξο και τα μικρονήσια μας, είμαστε δίπλα στον κόσμο και τα προβλήματά του, που απαξίωσε ο απερχόμενος, το πρόγραμμά μας είναι υπαρκτό, εφικτό και ολοκληρωμένο, με όραμα και γνώση. Δεν είναι ξέπνοος απολογισμός ανύπαρκτων ή οικειοποιημένων από άλλους φορείς και Αρχές έργων, χωρίς προγραμματισμό της επόμενης πενταετίας, χωρίς όραμα και ελπίδα για το δήμο μας.
Ετοιμάζουμε, όπως έχουμε σχεδιάσει εξαρχής, κεντρική εκδήλωση στη Νάξο, και όχι φιέστα όπως αυτός. Αυτός που απαξίωσε, σε τρία μόλις χρόνια, κάθε έννοια δημοκρατίας, διαλόγου, ανάπτυξης και προοπτικής για τον τόπο μας.
Η όπερα μπούφα Μαργαρίτη τελειώνει. Η «Στροφή στο μέλλον» κατολίσθησε στον γκρεμό. Και την Κυριακή θα μαζέψουν τα συντρίμμια τους.
                                                                                                             Από  το  Γραφείο  Τύπου
                                                                                                                  Γιάννης  Πιτταράς    

Δεν υπάρχουν σχόλια: