Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Απεβίωσε ξαφνικά, σήμερα το πρωί, σε ηλικία 86 ετών ο επίτιμος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμούπολης Αντώνης Μαρκουλής


«Έφυγε» ο Αντώνης Μαρκουλής
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Αντώνης Μαρκουλής υπέστη καρδιακό επεισόδιο στην Αθήνα όπου βρισκόταν για μία προγραμματισμένη επέμβαση ρουτίνας στα μάτια. Συγγενικά του πρόσωπα που ήταν μαζί του την ώρα που ένιωσε αδιαθεσία κάλεσαν ασθενοφόρο, ωστόσο το μοιραίο δεν αποφεύχθηκε.


Ισχυρή προσωπικότητα με πλούσια δράση

Ο Αντώνης Μαρκουλής αποτελούσε μία σημαντική προσωπικότητα της Σύρου, με πλούσια δράση τόσο στον τομέα της αυτοδιοίκησης, όσο και στις τέχνες και τον πολιτισμό που τόσο αγαπούσε.

Εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος Ερμούπολης για περίπου 30 χρόνια (εκλέχτηκε πρώτη φορά το 1978), ενώ επί 17 χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμούπολης. Μετά την απόσυρσή του από την πολιτική, ασχολήθηκε πιο ενεργά με την μεγάλη του αγάπη, τον πολιτισμό.

Παράλληλα, πλούσια ήταν και η συγγραφική του δραστηριότητα πάντα με επίκεντρο την Σύρο, ενώ εκατοντάδες είναι τα δημοσιεύματά του στον τοπικό Τύπο, όπου πάντα υπερασπιζόταν με πάθος τις απόψεις και τις ιδέες του.




Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1928 στην Ερμούπολη, όπου τελείωσε και το Γυμνάσιο. Διπλωματούχος Κλωστοϋφαντουργός Σχολής ΠΑΛΜΕΡ και της ECOLE PROF. SUPERIEURE DE PARIS (σχέδιο), με μετεκπαίδευση στο εξωτερικό. Καθηγητής Σχεδίου από το 1960 έως και το 1967 στην 43η Σχολή Τεχνικής Μαθητείας και από το 1956 στη Σχολή Κλωστοϋφαντουργίας Σύρου, στη συνέχεια καθηγητής Σχεδίου στη Σχολή Μηχανοτεχνιτών και Ηλεκτροτεχνιτών μέχρι το 1978. Τεχνικός εργοστασίου Ε. Μπαρμπέτας Α.Ε. και τεχνικός υπεύθυνος από το 1958.

Το 1978 εκλέγεται πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος, εκλεγόμενος έκτοτε για περίπου 30 χρόνια. Το 1990 αναλαμβάνει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αξίωμα που κατείχε για 17 χρόνια. Για πολλά χρόνια υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου. Ήταν επίσης μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων και ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου ΚΥΒΕΛΗ στην Ερμούπολη. Ήταν παντρεμένος με την Ξένη Παπαϊωάννου και έχει δυο παιδιά, τον Βαγγέλη και τη Μαριάννα.
http://cyclades24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: