Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Oλυμπιακό - Πανναξιακό προβλέπουν οι προπονητές για τον τελικό του final 4

Οι 8 προπονητές της Α1 Γυναικών ψηφίζουν Ολυμπιακό, αλλά βλέπουν και... εκπλήξεις
Σίγουρα θα ήθελαν να είναι στη θέση των συναδέλφων τους, αλλά οι ομάδες τους δεν μπόρεσαν να τσεκάρουν ένα από τα εισιτήρια για το Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών που φιλοξενείται αυτό το Σαββατοκύριακο (29-30 Μαρτίου) στην Πύλο.
Οι οκτώ προπονητές των υπόλοιπων ομάδων της Α1 Γυναικών μίλησαν στο www.volleyball.gr, δίνοντας τα προγνωστικά τους και κάνοντας τις εκτιμήσεις τους για τους δύο ημιτελικούς Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, Πανναξιακός – Ηρακλής, ‘ψηφίζοντας’ ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου τον Ολυμπιακό, αφήνοντας όμως σχεδόν όλοι κι ένα ανοικτό παράθυρο για… εκπλήξεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των προπονητών:

Μανώλης Ρουμελιώτης (ΑΕΚ): «Είναι ένα τουρνουά στο οποίο υπάρχει φαβορί και είναι ο Ολυμπιακός αν και ο ημιτελικός με τον Παναθηναϊκό μόνο εύκολο παιχνίδι δεν είναι καθώς όπως φάνηκε και στο πρόσφατο μεταξύ τους παιχνίδι για το πρωτάθλημα δεν θα έχει εύκολο έργο.
Εξίσου αμφίρροπο είναι και το άλλο ζευγάρι με τη Νάξο να έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Ηρακλή.
Το Κύπελλο κρύβει πάντα εκπλήξεις, οι προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες αλλά ο Ολυμπιακός θεωρώ ότι έχει καθαρό προβάδισμα».


Πόλα Κίτσου (Βριλήσσια): «Πριν ξεκινήσει η διοργάνωση όλοι νομίζω θεωρούμαι ότι φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, αν και υπάρχει η αίσθηση ότι η Νάξος μπορεί να κάνει την έκπληξη.
Σε μια τέτοια διοργάνωση δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αλλά αυτός που γνωρίζει τον τρόπο να διαχειρίζεται την πίεση και να κερδίζει τέτοιου είδους ματς κι αυτό το πλεονέκτημα το έχει ο Ολυμπιακός.
Από κει και πέρα όμως ο Ολυμπιακός προέρχεται από ένα ηχηρό σοκ, όπως είναι η απώλεια της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο κι αυτό σε συνδυασμό με το ότι πρόκειται για ένα ντέρμπι αιωνίων δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να γίνει κάποια έκπληξη.
Στον άλλον ημιτελικό νομίζω ότι η Νάξος θα εκμεταλλευτεί τα προβλήματα του Ηρακλή και θα προκριθεί».


Μανώλης Σκουλικάρης (Μακεδόνες): «Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην Πύλο με τον τίτλο του φαβορί αφού είναι μια πλήρης ομάδα, έμπειρη κι έχει δείξει ένα σοβαρό πρόσωπο όλη τη χρονιά.
Στο Κύπελλο όμως οι εκπλήξεις είναι στην…. ημερήσια διάταξη και μπορούμε να τις δούμε είτε στον ημιτελικό, είτε στον τελικό.
Ο Παναθηναϊκός δεν είναι χαμένος από χέρι στον ημιτελικό με τις ερυθρόλευκες, ενώ θεωρώ ότι η Νάξος έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στον ασταθή Ηρακλή».


Μιχάλης Χαχαγιόπουλος (ΟΠΕΡ): «Κι οι δυο ημιτελικοί είναι αμφίρροποι, αλλά ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Αν περάσει ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό με όποιον κι αν παίξει αντίπαλος στον τελικό θα το πάρει. Το ντέρμπι των αιωνίων είναι πολύ μεγάλο παιχνίδι με μικρό προβάδισμα του Ολυμπιακού, ενώ στο άλλο ζευγάρι η Νάξος έχει τον πρώτο λόγο».

Γιάννης Ορφανός (Μαρκόπουλο): «Έχουν προηγηθεί δύο μεγάλα παιχνίδια στους ‘16’ και στους ‘8’ που έφεραν τον αποκλεισμό Βριλησσίων, ΑΕΚ κι έτσι λείπει το μεγάλο ντέρμπι στους ημιτελικούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν συμμετέχουν αξιόλογες ομάδες στο Final 4.
Το προβάδισμα το έχει ο Ολυμπιακός, αλλά δεν θα έχει εύκολο έργο.
Ο Παναθηναϊκός έχει καλή ομάδα, δεν έχει άγχος και τα μεταξύ τους παιχνίδια όλοι γνωρίζουμε ότι πάντα υπάρχουν ιδιαιτερότητες κι ανατροπές.
Όσον αφορά το άλλο παιχνίδι, η Νάξος έχει πολύ δυνατή ομάδα, ήδη έχει κάνει αισθητή την παρουσία της με την εξαιρετική πορεία που έκανε στο πρωτάθλημα και πιστεύω ότι θα πάρει την πρόκριση κόντρα στον Ηρακλή»



Σπύρος Χουντουμάδης (Ηρακλής Κηφισιάς): «Στον κατ’ εξοχήν θεσμό των εκπλήξεων δύσκολα μπορεί να κάνει κάποιος προγνωστικά, αλλά νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα προβάδισμα έναντι των υπολοίπων ομάδων. Είναι έμπειρη ομάδα έχει βάθος πάγκου και ξέρει να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις, ενώ στο άλλο ζευγάρι πιστεύω ότι η Νάξος εύκολα ή δύσκολα θα προκριθεί στον τελικό»


Μάρκος Κωβαίος (Ίωνες): «Η λογική λέει ότι θα δούμε έναν τελικό με αντιπάλους τον Ολυμπιακό και τον Πανναξιακό και τον Ολυμπιακό να έχει τον πρώτο λόγο.
Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θέλει πάρα πολύ αυτό το Κύπελλο, αλλά ποιοτικά ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος.
Στον άλλο ημιτελικό παίζουν οι δύο πιο γρήγορες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά κι εκεί υπερτερεί η Νάξος που έχει μια πολύ καλή πασαδόρο και δε νομίζω ότι ο Ηρακλής έχει τη δυνατότητα να πιέσει εκεί που πρέπει τον αντίπαλο του».




Δημήτρης Σολκίδης (ΕΟΣ): «Φαβορί υπάρχει κι είναι ο Ολυμπιακός, ωστόσο στο Κύπελλο οι ανατροπές είναι συχνό φαινόμενο. Ο νικητής στο ντέρμπι των αιωνίων έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του Κυπέλλου, ενώ στο άλλο ζευγάρι νομίζω ότι η Νάξος έχει το προβάδισμα».
http://www.volleyball.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: