Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Ευχαριστήριο Συν+Αξίας για το 3ήμερο της Αποκριάς

Εμφάνιση deltiotypou.jpg
Αγαπητοί συν+Αξιοι
Η συν+αξία ευχαριστεί θερμά, όλους όσους συμμετείχαν, στήριξαν, παρακολούθησαν και μοιράστηκαν, το εορταστικό 3ήμερο της Ναξιώτικης Αποκριάς 2014, όπου πλήθος εθελοντών κάθε ηλικίας, συνέβαλλαν, συνεργαζόμενοι, στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων στο νησί : το βακχικό δρώμενο " ο Γάμος Διονύσου και Αριάδνης" ,την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, οι πασίγνωστες πλέον Λαμπαδηφορίες, το Σάββατο 1 Μαρτίου και το Καρναβάλι της Χώρας Νάξου, την Κυριακή 1 Μαρτίου.

Αναγνωρίζοντας και τιμώντας την εθελοντική πολιτιστική δράση των τελευταίων, τουλάχιστον, χρόνων στο νησί, επιχειρήσαμε να κρατήσουμε αναμμένη τη φλόγα του εθελοντισμού, προσκαλώντας όλους όσους το επιθυμούσαν να συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση, σε μια απολύτως ανοιχτή ομάδα εργασίας. Η ανταπόκριση των εθελοντών, κατοίκων του νησιού και όχι μόνο, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση μας ότι ο κόσμος του νησιού και θέλει και μπορεί να δράσει ομαδικά και με επιτυχία.

Αποφασίζοντας από κοινού, ως ομάδα, θελήσαμε και φέτος να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση των βακχικών δρώμενων στο νησί, όπως αυτά είναι συνυφασμένα με την από αρχαίων χρόνων ιστορία, τον πολιτισμό και τα έθιμα του τόπου μας, τα σχετικά με τον Εορτασμό του Καρναβαλιού- από το οποίο κατόπιν προήλθαν οι αστεϊσμοί και η Σάτυρα των Απόκρεων.

Η ανταπόκριση δεκάδων νέων ανθρώπων, αλλά και πάμπολλων μεγαλύτερων, στην πρόσκληση μας και η εθελοντική εργασία τους στάθηκαν οι καθοριστικοί παράγοντες επιτυχίας του δρώμενου της Παρασκευής, στο μέτρο βέβαια που οι δυνάμεις μας και οι συνθήκες ,το επέτρεψαν.

Η συν+αξία καλωσορίζει και ευχαριστεί με θέρμη όλα αυτά τα νέα παιδιά, που ακούραστα διέθεσαν επί 1 μήνα το χρόνο τους χάρη της προετοιμασίας του δρώμενου, ευελπιστώντας πως αυτό δεν ήταν παρά η αρχή ενός δημιουργικού δεσμού, δίχως δεύτερες σκέψεις.

Ενεργώντας ως σκεπτόμενοι πολίτες, με ελεύθερη βούληση, και μεράκι για ότι κάνουμε, επιθυμούμε για μία ακόμη φορά να δηλώσουμε απερίφραστα πως η συν+Αξία θα δραστηριοποιείται ως αυτό που ήταν πάντα, όσο υπάρχουν εθελοντές να τη στηρίζουν.

Η συν+Αξία δε θα εκμεταλλευτεί τη δράση των εθελοντών της προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη και να εξυπηρετήσει ιδιοτελείς σκοπούς.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς, όλους εσάς, που σε κάθε μας προσπάθεια, βρίσκεστε πλάι μας, στηρίζοντας και ενθαρρύνοντας τις πρωτοβουλίες κάθε ενεργού Νάξιου πολίτη.

Στο δρώμενο του «Ιερού Γάμου» έλαβαν μέρος :

Θεός Διόνυσος : Δημήτρης Βελώνης
Αριάδνη : Ιωάννα Λιζάρδου
Θησέας : Ζάχος Βενιέρης
Θεός Έρωτας : Αντωνία Τούπη
Χόρεψαν:
Μαινάδες: Μαρία Τούπη, Αντωνία Τούπη, Πετρούλα Πυτιλάκη, Σοφία Χάλκου, Βασιλική Γενοφιάν, Χριστίνα Πιτταρά, Αγγελική Σταβέρη, Μαρία Ραγκούση, Μαρία Κορρέ, Φλώρα Ξενάκη, Στέλλα Κατσούλη, Κατερίνα Χωριανοπούλου, Κωνσταντίνα Κοβάρσκα.
Σάτυροι: Στέλιος Σπανός, Γιώργος Δημητροκάλλης, Γιώργος Μιχαήλ, Νικηφόρος Μπανακάκης, : Στέλιος Παγώνης
Συμμετείχαν επίσης ως Μαινάδες οι Σέβη Μικέ-Τσολάκη, Λουίζα Ματάκια, Παρασκευή Χωριανοπούλου, Ευδοκία Κατσάνη, Ρίτα Μαργαρίτη, Ναταλία Κιουρτσούκ και ως Σάτυροι οι Δημήτρης Τσακωνιάτης, Στέφανος Φρατζέσκος, Γιάννης Τσολάκης, Νεκτάριος Μαργαρίτης, Απόστολος Ψαρρός, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, Μιχάλης Μαργαρίτης, Μιχάλης Κορρές, Τάσος Βάβουλας, Μανώλης Καπίρης, Γιάννης Προμπονάς, Μανώλης Βασαλάκης, Βασίλης Κληρονόμος, Βαγγέλης Τζουμανέκας, Στέφανος Βουτσίνος, Λάζαρος Βοβτσίνα, Ιωσήφ Καρουάνας και οι μικροί Λεωνίδας Τσακωνιάτης και Αλέξανδρος Μαργαρίτης
Κωπηλάτες οι Μιχάλης Σέργης, Ευάγγελος Σέργης, Μπάμπης Σκυλάκης & Αλέξανδρος Σιδερής
Ως πλήρωμα στα πλοία του Αθηναϊκού Στόλου συμμετείχαν οι Νίκος Κάβουρας, Βαγγέλης Βιλαντώνης, Μανώλης Μπαρδάνης, Γιάννης Δημητροκάλλης, Γιάννος Σαρρής, Δημήτρης Σαμαλέκος καθώς και οι ιδιοκτήτες των σκαφών που διατέθηκαν.

Χορογραφίες & Μουσική Επιμέλεια : Μαρία Τούπη

Σενάριο & Αφήγηση : Νατάσσα Μαρματάκη

Σκηνοθεσία : Αντωνία Τούπη
Μουσική κατά την πορεία άρματος Διονύσου : Γιώργος Φρατζέσκος
Κονσόλα : Βαγγέλης Παραβατός- Spice Radio
Μακιγιάζ Αριάδνης & Μαινάδων : Μαρία Γεωργιάδου

Σχεδιασμός & Κατασκευή φορέματος Αριάδνης : Σοφία Χάλκου
Μακιγιάζ Σατύρων : Δημήτρης Τσακωνιάτης & Δημήτρης Φρατζέσκος
Κατασκευές Αρμάτων (Τριήρης & Άρμα Διονύσου) : Γιάννης Τσολάκης, Στέλιος Παγώνης, Κώστας Παγώνης, Δημήτρης Τσακωνιάτης, Σοφία Χάλκου

Υλικά κήπου : Kήπου Ανάπλασις (Γιάννης Δημητροκάλλης) Ανεμώνα ( Αρετή Παππαιωάνου)

Τρέιλερ μεταφοράς αρμάτων: Στέφανος Γρύλλης, Δημήτρης Συμεόνογλου

Εγκατάσταση wi-fi : Δημήτρης Συμεόνογλου

Τα κουστούμια των συμμετεχόντων προσφέρθηκαν ευγενικά από τον Δήμο Νάξου και την ομάδα Ανάδραση.

Ιστορικές πηγές : από το βιβλίο «Νάξος, το νησί του Γάμου», Πέππα Ντορέτα, εκδόσεις Πλείθεα, Νάξος, Ιούνιος 2013

Χερουβίμ Αντώνης, φιλόλογος, Σπουδαστήριο Έκθεσης και Φιλολογικών μαθημάτων, Νάξος

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Αλιέων Ψαράδων για την παραχώρηση των σκαφών του και τον κ. Νίκο Κάβουρα για την πολύτιμη βοήθεια του στην κατασκευή των σκαφών και το συντονισμό της ομάδας του «Αθηναϊκού Στόλου»

Επίσης ευχαριστούμε τον Εμπορικό Σύλλογο Νάξου για την ευγενική παραχώρηση της ηχητικής του εγκατάστασης, επί της οδού Παπαβασιλείου, καθώς και τους Μichele Witteveen, την Κατερίνα Μυλωνά, τον Βαγγέλη Τζουμανέκα και Κώστα Μαθιουλάκη, Γιάννη Παπαδάκο για την δωρεάν φωτογράφιση/βιντεοσκόπηση του δρώμενου και της προετοιμασίας του.

Tέλος, θέλουμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες στον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου & μικρών Κυκλάδων, στη Δημοτική κοινότητα Νάξου, στην Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς SPICE RADIO και ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ , για την απρόσκοπτη συνεργασία τους και την αμέριστη συμπαράσταση τους, ηθικά και τεχνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: