Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Χριστούγεννα 2013 στην Καθολική Μητρόπολη Νάξου

tiniaki.gr. 
Ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος γιόρτασε Χριστούγεννα στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στη Νάξο. Μαζί του και ο Ιεροδιάκονος π. Γεώργιος Παλαμάρης, οποίος κλήθηκε από τη Ρώμη, όπου ολοκληρώνει τις σπουδές του, για να βοηθήσει την τοπική μας Εκκλησία κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους.
Την παραμονή των Χριστουγέννων στις 8 το βράδυ τελέστηκε η
Ακολουθία της Αγρυπνίας των Χριστουγέννων και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία συλλειτούργησαν ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Παν/τατος π. Μανώλης Ρεμούνδος και ο Ιεροδιάκονος π. Γεώργιος.
Οι καιρικές συνθήκες κάθε άλλο παρά βοηθούσαν στη συμμετοχή των πιστών, παρόλα αυτά ένας πολύ ικανοποιητικός αριθμός πιστών έφθασε στην κορυφή του Κάστρου για να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία της Γεννήσεως.
Η παρουσία των λειτουργοϋπηρετών παιδιών συνέβαλε και αυτή αποτελεσματικά στην όλη λαμπρότητα της Ιεροτελεστίας.
Ο Μητροπολιτικός μας Ναός έλαμπε από ομορφιά. Η φάτνη, πρωτότυπη αυτή τη χρονιά, έργο του Ιεροδιακόνου μας π. Γεωργίου, τράβηξε αρκετά το ενδιαφέρον της Εκκλησίας διότι τα ομοιώματα τόσο της Παναγίας όσο του Αγίου Ιωσήφ και του Βρέφους Ιησού ήταν σε φυσικό μέγεθος.
Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε στην Εκκλησία για το Μεγάλο Μυστήριο της ενσάρκωσης του Θείου Λόγου. Αναφέρθηκε στους πρώτους προσκυνητές που ήταν οι φτωχοί βοσκοί της περιοχής. Οι ταπεινοί αυτοί προσκυνητές επάξια εκπροσώπησαν όλη την ανθρωπότητα, η οποία οφείλει να τους μιμηθεί στην απλότητά τους και στην ευσέβειά τους. Να τους ακολουθήσει στην πορεία τους προς τον Θεό που έγινε άνθρωπος στο πρόσωπο του Ιησού από την Ναζαρέτ και ο Θεός Πατέρας με την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος τον κατέστησε Χριστό και Κύριο για να είναι ο Σωτήρας. Η σωτηρία εξασφαλίζεται σε άνθρωπο καλής θελήσεως που ακούει το μήνυμα των αγγέλων όλων των εποχών και τρέχει να τον συναντήσει τον Ιησού πρώτα στη Φάτνη της Βηθλεέμ, έπειτα στην κορυφή του Γολγοθά και τέλος στο όρος Θαβώρ.

Τα ασματικά μέρη της Θείας Λειτουργίας συνοδευόταν στο αρμόνιο από τον κ. Μιχάλη Ρεμούνδο, ο οποίος αποδεικνύεται κάθε φορά και καλύτερος.

Το πρωί των Χριστουγέννων τελέστηκε και πάλι Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν ακόμη χειρότερες από τις χθεσινές και έβρεχε κατά την προσέλευση των ενοριτών στη Θεία Λειτουργία. Όμως και πάλι η παρουσία ικανοποιητικού αριθμού πιστών και των παιδιών και η ενεργός συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία ήταν κάτι που συνέβαλε στο να είναι μία ζωντανή προσευχή που έγινε με απλότητα αλλά και επισημότητα χάρη και στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου, του Εφημερίου και του Ιεροδιακόνου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία οι παρόντες πέρασαν στην Αρχιεπισκοπή για να δώσουν τις ευχές τους στον Αρχιεπίσκοπο, στον εφημέριο που είχε την ονομαστική του εορτή και στον Ιεροδιάκονο π. Γεώργιο.

Έκπληξη για όλους ήταν τα κάλαντα που ακούστηκαν από την μελωδική φυσαρμόνικα του κυρίου Αντωνίου Πρίντεζη, ο οποίος αποδείχτηκε κρυφό ταλέντο!

Ευχαριστίες σε όσες και όσους φρόντισαν για την καθαριότητα και τον στολισμό του Ναού και με την απλή αυτή προσφορά τους απέδειξαν την αγάπη τους για την Εκκλησία Ναό και την Εκκλησία λαό.





Δεν υπάρχουν σχόλια: