Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Πρώτη ήττα του Πανναξιακού απο τον Ηρόδοτο με 2-3 στο γήπεδό του

Η επίτευξη του 2ου τέρματος
 του Πανναξιακού
vimasport.naxos (φωτορεπορταζ)
Ο χειρότερος Πανναξιακός των τελευταίων 2 χρόνων κατάφερε(!!!!) να χάσει στο γήπεδό του απο τον Ηρόδοτο με 3-2. Το παιχνίδι μάλλον κρίθηκε στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα αφού η ομάδα της Κρήτης κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 πετυχαίνοντας τέρματα και στις δύο επισκέψεις που έκανε στα καρέ της ομάδας της Νάξου. Πριν την επίτευξη του 2ου τέρματος οι Ναξιώτες είχαν δοκάρι. Στη συνέχεια η κακή ψυχολογία των παικτών του Γ. Βλαστού τους αποσυντόνισε και όχι μόνο δεν κατάφεραν να μειώσουν αλλά δέχτηκαν και τρίτο τέρμα με
αποτέλεσμα να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με την σκέψη ότι "όλα κρίθηκαν". Η επανάληψη όμως έκρυβε εκπλήξεις και ο Πανναξιακός παρακινούμενος και απο τους φιλάθλους του κατάφερε, επιστρατεύοντας όλα τα ψυχικά αποθέματα των παικτών που είχαν απομείνει, να μειώσει σε 2-3. Πολλές φορές μάλιστα ύστερα απο τις αλλεπάλληλες επιθέσεις του έφτασε κοντά και στη ισοφάριση. Το παιχνίδι στο Β΄μέρος απέκτησε μια άγρια ομορφιά και οι επιθέσεις και αντεπιθέσεις των δύο ομάδων, που έπεζαν σαν να μην υπήρχε κέντρο, έκαναν τον κόσμο τόσο της Νάξου όσο και τους 20-30 Κρητικούς φιλάθλους να βρίσκονται συχνά όρθιοι. Οι καθυστερήσεις απο πλευράς των φιλοξενουμένων ήταν το γνωστό επακόλουθο ενώ δεν έλειψαν και οι συμπλοκές με μια απο αυτές να απειλεί και γενική σύρραξη που ευτυχώς ο Γ. Βλαστός αλλά και οι ψυχραιμότεροι των δύο πάγκων (και κυρίως του Πανναξιακού) απέτρεψαν.
Στο τέλος και αφού ο διαιτητής δεν κράτησε τις σωστές καθυστερήσεις το ματς έληξε με την ομάδα της Κρήτης να παίρνει μαζί της στο αεροπλάνο, τους τρείς  πολύτιμους βαθμούς. Οι φίλαθλοι όρθιοι και ψύχραιμοι χειροκρότησαν τους παίκτες και των δύο ομάδων, τους μέν φιλοξενούμενους για τη νίκη τους και τους γηπεδούχους για τις φιλότιμες προσπάθειες του 2ου ημιχρόνου να φτάσουν στην ισοφάριση.
Bήμα της Nάξου
Ο Αλέκος Ζαφέιρης άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού στο 5΄ και δέκα λεπτά αργότερα ο Σαλταπίδας διπλασίασε τα τέρματα για την κρητική ομάδα που κατάφερε να σημειώσει και τρίτο γκολ στο 37΄ με τον Χαρίτο να χρίζεται σκόρερ. Ο Πανναξιακός του Γιώργου Βλαστού κατάφερε να μειώσει σε 1-3 στο 60΄ με τον Παπασταθόπουλο, και στο 77΄ ξαναμπήκε στο ματς κάνοντας το 2-3 με τον Δούκα δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, με τον Ηρόδοτο πάντως να κρατάει στο τέλος την σημαντική νίκη που ήταν η πρώτη του μακριά από το Παγκρήτιο Στάδιο.
 Καλή η διαιτησία των Δημητρόπουλου, Ντζουροπάνου, Οικονόμου (Δυτ. Αττικής)

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Γιώργος Βλαστός): Γιουργούσης, Σάββας, Τσαρτσαράς, Μεσημέρης (46' Ντούκα), Βάσος (46' Ανδρεόπουλος), Καλογέρης, Καρούσης, Παπαδόπουλος, Βούλγαρης (74' Μποδώνιας), Παπασταθόπουλος, Αριανούτσος

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Θανάσης Κολιτσιδάκης): Ζαφείρης Δ., Κοζυράκης, Αχιλλέως, Χαρίτος, Μπινιχάκης (65' Μωραϊτης), Μπαλάφας, Σαλταπίδας (65' Τσομπανάκης), Γεωργόπουλος, Ζαφείρης Α., Κούρτι, Χατζηανδρέου (84' Γιαπεντζάκης).
Bήμα της Nάξου

Bήμα της Nάξου

Bήμα της Nάξου

Bήμα της Nάξου

Bήμα της Nάξου

Bήμα της Nάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια: