Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΟΛΕΪ ΣΤΗ ΣΥΡΟ: Η TV BUHL


TV Buhl: Μία… Γερμανίδα με ελληνικά στοιχεία
Σύρος. Ρεπορτάζ Δημήτρης Ζολώτας:
Η Γερμανική TV Ingersoll Buhl (όπως είναι το πλήρες όνομα του συλλόγου) θα είναι η μία από τις τρεις ομάδες που θα τιμήσει με την παρουσία της το 1ο Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ Νοτίου Αιγαίου (1st International South Aegean Volleyball Tournament).

Η ομάδα εδρεύει στην πόλη Buhl Baden, που αριθμεί περίπου 30 χιλιάδες κατοίκους, με την ιστορία της πόλης να ξεκινά από τον 12ο αιώνα. Σαν αθλητικός σύλλογος έχει μεγάλη ιστορία, καθώς έχει ιδρυθεί το μακρινό 1847 και σήμερα δραστηριοποιείται στα εξής αθλήματα: Βόλεϊ, μπάσκετ, τζούντο, στίβο, γυμναστική, κολύμβηση και επιτραπέζια αντισφαίριση.
Κάθε χρόνο και καλύτερα
Το τμήμα βόλεϊ της TV Buhl έκανε αισθητή την παρουσία του στο γερμανικό βόλεϊ τα τελευταία χρόνια, καθώς το 2006 ανέβηκε στην δεύτερη κατηγορία. Μετά από τρία χρόνια παραμονής σ’ αυτήν, τη σεζόν 2008-2009 στέφθηκε πρωταθλήτρια και πανηγύρισε την άνοδό της στην κορυφαία κατηγορία, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα, έχοντας συνεχώς ανοδική πορεία. Στην πρώτη της σεζόν στα “σαλόνια” της Μπουντεσλίγκα (2009-2010) η ομάδα κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό της στην οκτάδα των πλέι-οφ. Η επόμενη χρονιά (2010-2011) δεν ήταν και τόσο καλή, καθώς τερμάτισε στην 11η θέση, αλλά την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 έκανε το… ξεπέταγμά της, τερματίζοντας στην 5η θέση.
Η περσινή χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί ως ορόσημο για την TV Buhl, καθώς τερμάτισε στην 4η θέση της κανονικής περιόδου, χάνοντας μάλιστα την 3η θέση στην ισοβαθμία με την πανίσχυρη VfB Friedrichshafen! Στα προημιτελικά των πλέι-οφ ξεπέρασε το εμπόδιο της Moerser SC με 2-0 νίκες και στα ημιτελικά αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Berlin Recycling Volleys με 0-3 νίκες.
Στο Κύπελλο Γερμανίας η πιο αξιοσημείωτη πορεία της ήταν τη σεζόν 2011-2012, όπου αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Generali Haching. Την φετινή χρονιά θα αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συγκεκριμένα στο CEV Cup, όπου στην φάση των “32″ θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ολλανδική Landstede Zwolle.
Έλληνας πρόεδρος και δύο παίκτες… γνώριμοι των ελληνικών γηπέδων
Το ελληνικό στοιχείο στη Γερμανία είναι έντονο, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει ένας Έλληνας και από την TV Buhl! Συγκεκριμένα, πρόεδρος στα τμήματα βόλεϊ και τιμ-μάνατζερ της πρώτης ομάδας είναι ο Γιώργος Βλαχογιάννης. Βέβαια, η παρουσία του κ. Βλαχογιάννη δεν είναι η μοναδική που παραπέμπει στην χώρα μας. Ένα από τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα είναι και ο Λούκας Σζάρεκ, ο Πολωνός ακραίος με ελληνική υπηκοότητα, που έχει ζήσει για πολλά χρόνια στην Ελλάδα και έχει αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό, Άρη, Μίλωνα, Ολυμπιακό και Παμβοχαϊκό. Τέλος, ένας ακόμη παίκτης που αποκτήθηκε φέτος από την TV Buhl είναι γνώριμος των ελληνικών γηπέδων, ο Αμερικανός κεντρικός Νίκολας Βόγκελ που πέρυσι αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό.
Το ρόστερ της TV Buhl

Μία… πολυεθνική ομάδα είναι η TV Buhl, καθώς στο ρόστερ της υπάρχουν μόλις τέσσερις Γερμανοί. Οι υπόλοιπες εθνικότητες που συναντάμε είναι δύο Αμερικανοί, δύο Εσθονοί, δύο Ούγγροι, ένα Σλοβάκος, ένας Πολωνός, ένας Δανός και ένας Αυστριακός. Πρόκειται για μία νεανική ομάδα, καθώς είναι χαρακτηριστικό πως ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής είναι 29 ετών! Προπονητής της ομάδας από τον Μάρτιο του 2011 είναι ο Αργεντίνος Ruben Wolochin.
Το ρόστερ της TV Buhl
Φ.ΑΘΛΗΤΗΣΧΩΡΑΗΛΙΚΙΑΥΨΟΣΘΕΣΗ
1Martti JuhkamiΕΣΘΟΝΙΑ251.95Ακραίος
2Lukasz SzarekΠΟΛΩΝΙΑ232.01Ακραίος
3Valters LagzdinsΓΕΡΜΑΝΙΑ241.91Διαγώνιος
4Lars WilmsenΓΕΡΜΑΝΙΑ202.03Κεντρικός
5Tomas KocianΣΛΟΒΑΚΙΑ251.92Πασαδόρος
6Axel JacobsenΔΑΝΙΑ291.95Πασαδόρος
7Nicholas VogelΗΠΑ232.07Κεντρικός
8Marvin ProlingheuerΓΕΡΜΑΝΙΑ232.08Διαγώνιος
9Zoltan KovacsΟΥΓΓΑΡΙΑ272.06Κεντρικός
10Bjorn HohneΓΕΡΜΑΝΙΑ221.93Ακραίος
11Danid MolnarΟΥΓΓΑΡΙΑ291.93Λίμπερο
12Andri AganitsΕΣΘΟΝΙΑ202.07Κεντρικός
14Florian RingseisΑΥΣΤΡΙΑ211.88Λίμπερο
17Joseph SunderΗΠΑ242.03Ακραίος
Προπονητής: Ruben Wolochin (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)
Βοηθός προπονητή: Santiago Garcia Domench (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)
Team manager: Γιώργος Βλαχογιάννης
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.tv-buehl-volleyball.de


H Σύρος στους ρυθμούς του 1ου Διεθνούς Τουρνουά Νοτίου Αιγαίου και Σμούχα αντί Κλάντοβο
Σύρος. Ρεπορτάζ του Δημήτρη Ζολώτα:
Μία ξεχωριστή εβδομάδα για το συριανό βόλεϊ και όχι μόνο είναι αυτή που ξεκίνησε από σήμερα, καθώς μπήκαμε στην τελική ευθεία για την διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Τουρνουά Βόλεϊ Νοτίου Αιγαίου (1st International South Aegean Volleyball Tournament) που θα είναι από τα κορυφαία και σημαντικότερα που έχουν γίνει στην 46χρονη ιστορία της Α΄Εθνικής.
Τη μεγάλη γιορτή για το βόλεϊ θα διοργανώσουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Α.Ο. Φοίνικας Σύρου στο Αθλητικό Κέντρο “Δημήτριος Βικέλας” από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.
 
Πρόκειται για ένα τουρνουά διεθνούς εμβέλειας με τη συμμετοχή σπουδαίων ομάδων από το εξωτερικό, που όμοιό του έχει πολλά χρόνια να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και στόχος είναι να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός, αποτελώντας σημείο αναφοράς για το ελληνικό βόλεϊ στο ξεκίνημα κάθε αγωνιστικής περιόδου.
Αντικατάσταση ομάδας – Συνέντευξη Τύπου
Στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ Νοτίου Αιγαίου, εκτός από τον συνδιοργανωτή Φοίνικα Σύρου, θα αγωνιστούν οι ομάδες TV Buhl (Γερμανία), CVC Gabrovo (Βουλγαρία) και Smouha Volleyball Club (Αίγυπτος). Στον αρχικό προγραμματισμό και στην συνέντευξη Τύπου που είχε δοθεί για την ανακοίνωση του τουρνουά, είχε αναφερθεί ότι η τέταρτη ομάδα θα ήταν η Kladovo (Σερβία), ωστόσο ο συγκεκριμένος σύλλογος δήλωσε αδυναμία συμμετοχής για τεχνικούς λόγους και έτσι στη θέση της κλήθηκε η Αιγυπτιακή Smouha Volleyball Club.
Οι αποστολές των τριών φιλοξενούμενων ομάδων αναμένονται στη Σύρο το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής θα προπονηθούν διαδοχικά στο γήπεδο που θα διεξαχθούν οι αγώνες (B’ Αίθουσα Αθλητικού Κέντρου). Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί το πρωί της Παρασκευής (10:30 στο φουαγιέ του Κολυμβητηρίου) με την παρουσία των προπονητών και των αρχηγών των τεσσάρων ομάδων.
Το πρόγραμμα των αγώνων
Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου
18:00 TV Buhl (Γερμανία) – CVC Gabrovo (Βουλγαρία)
20:00 Φοίνικας Σύρου – Smouha Club (Αίγυπτος)
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου
18:00 Smouha Club – CVC Gabrovo
19:30 Χορευτικό πρόγραμμα από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου – Απονομή αναμνηστικών στις ομάδες
20:00 Φοίνικας Σύρου – TV Buhl
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
18:00 TV Buhl – Smouha Club
20:00 Φοίνικας Σύρου – CVC Gabrovo
21:30 Τελετή Λήξης – Απονομή επάθλων

Οργανωτική Επιτροπή Τουρνουά:
Για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Τουρνουά Βόλεϊ Νοτίου Αιγαίου, η διοργανώτρια Περιφέρεια όρισε επταμελή Οργανωτική Επιτροπή που αποτελείται από τους εξής:
Η Οργανωτική Επιτροπή του Τουρνουά είναι εννιαμελής με την εξής σύνθεση:
 - Δημήτρης Γρυπάρης (Περιφερειακός Σύμβουλος, Υπεύθυνος Αθλητισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου) ως πρόεδρος
- Κώστας Νικολούζος (Εκπρόσωπος Α.Ο. Φοίνικας Σύρου)
- Δημήτρης Αλουμανής (Υπάλληλος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου)
- Μαρία Ζωίδου (Υπάλληλος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου)
- Δημήτρης Παλαιτσάκης (Μέλος ΔΣ ΟΠΑΣ)
- Σταύρος Μπαλόπητας (Πρόεδρος Τ.Ε. Πετοσφαίρισης Κυκλάδων)
- Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Προπονητής Α.Ο. Φοίνικας Σύρου)
- Τάσος Νομικός (Μέλος ΔΣ Α.Ο. Φοίνικας Σύρου)
- Δημήτρης Ζολώτας (Δημοσιογράφος, Υπεύθυνος Τύπου Α.Ο. Φοίνικας Σύρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: